Заради британския щам на коронавируса София отново светна в червено

Заразяването се разпространява по-бързо
210
Заради британския щам на коронавируса София отново светна в червено
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изрази притеснението си от нарастващия брой на диагностицирани случаи с липса на S-антиген, доказано при изследване за коронавирусната инфекция. Всички те се изпращат за повторно изследване. Липсата на този антиген води до подозрение за наличие на новия вариант на вируса от Великобритания.

Още по темата
До момента с новия вариант на вируса са доказани 33 от 48 изследвани проби. Притеснително е и по-лесното предаване на този вариант на вируса и е възможно заразяването да се разпространява по-бързо, добави той, цитиран от БТА.

София е в червената зона отново, но нека това да бъде червена лампа към обществото, призова министър Ангелов.

Всеки ден се следи ситуацията, в София има раздвижване, което се наблюдава от една седмица. Два пъти в денонощието се докладва от лечебните заведения, както и от Центъра за спешна медицинска помощ и РЗИ наличните свободни легла в лечебните заведения, посочи той.

По думите му денонощно се поддържа връзка и с кмета Йорданка Фандъкова. Каквито и аргументи вече да даваме на обществото, хората не са затворници, психиката лесно се уврежда и трудно се оправя, допълни още министър Ангелов и подчерта, че целта е запазване на психическото и физическото здраве на хората.

Всички лечебни заведения имат 20 на сто от капацитета си свободни легла, припомни министър Ангелов. Той не коментира въпроса за по-високата цена на PCR тестовете, извършвани на летището в София и уточни, че Министерството на здравеопазването няма възможност да регулира цените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
12
 
3
 
! Отговори
До 179 преди 3 години
Грешиш , и в лабораторията на " Пирогов " и в Националния център по заразни и паразитни болести има апаратура за новите варианти на ковид 19 . Преди да пишеш измислици се информирай , защото ставаш за резил. Не подценявай знанията и интелекта на хората във форума.
172
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора които не могат да носят маски и обществото трябва да се отнася с разбиране а не да им забива нож в гърба.
171
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какъв тест или метод разграничавате един щам от друг? PCR теста показва ли кой от какъв щам е заразен? Кого лъжете пу-ткави ***? Вие нямате генетична апаратура която да разграничава един от друг щам!!!! ТОВА СА ПЪЛНИ ЛЪЖИ за нови щамове и сф била светнала в червено. Светна в червено защото НОЩ коп-еленцата им дръпнаха конците и те се задействаха бързо както и сервилните медии. Гледате ТВ има ПЛАНдемия не гледате и всичко сие нормално. А като видите някой с маска му ударете як шамар!!!!!
170
2
 
9
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Ако имахме колективен имунитет досега, нямаше да умрат толкова европейци. Както е тръгнало, ЕССР ще го обезлюдяват с мерките и с болниците, където който влезе, жив не излиза.
169
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За психясване говорят само психарите. Нормалните хора ви се чудим за какво психясване говорите.
168
8
 
1
 
! Отговори
До 167 преди 3 години
Пишеш в търсачката "министерство на здравеопазването заповеди" и четеш.Иначе е ясно, че журналистите объркаха новината. Има изискване на определени места да се носят маски, а преди това беше маски, шлемове и шалове. С други думи, където е нужно трябва да си с маска, а шлем и шал може да си носиш навсякъде, но те не заместват маската. Примерно навън може да си с шал или маска, но влезеш на на закрито трябва да си с маска.
167
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сутрин като почивам ходя на басеин 1 час след това на фитнес.Утре ще пия кафе на мола а вие зомбарници лапайте ЧурКi
166
2
 
4
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
ЕССР =Русия по население. Ако ЕССР отпусне мерките и гражданите му ще получат колективен имунитет. 32534
165
1
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Отпуснатите = корумпираните
164
8
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Светна в червено вследствие на спонтанното завръщане на изтеклите "мозъци" по Нова година.Тези ,които играеха хора по летищата
163
4
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Отпускайте всички мерки, за да получим колективен имунитет като в Русия!! Умни са руснаците. Произвеждат ваксини за отпуснатите, а те си правят колективен имунитет.
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли как стои въпроса със шаловете и шлемовете и ако знае какъв е източника.
161
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британския Щам в София миришена FAKE NEWS
160
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В гащите на Борисов има един щам..................хахаха
159
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първото нещо като кацнеш на Летището е да се тестваш за covid-19 или някакъв Щам , а сега имало щам.......тра лала......
158
3
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Британски..Ухански..Африкански..Бразилски щамове..!Пак няма нищо българско бе!Що не измислите български щам че по едно нещо да сме след първенците в света!Някой учен доктор професор доцент да го измисли и пара ще направи!Как не са се сетили!
157
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телевизиите казаха, че шаловете и шлемовете отпадали и още като го чух ми се стори странно но не го намирам в заповедта а и не го вярвам но трябва да се отговори ако някой знае моля да каже честно.
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякаде се тества , какво сега да не излезе че Теста не хванал тоа британски щам?
155
1
 
9
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Тик Вун Сен е преценул че много нещо са се разпуснали българите и са почнали да приказват. Затова е разпоредил бътзо бътзо да почнат умират по 1000 души на ден и поне по 10,000 да бъдат "заразени", и сега грухчо се чуди как да докара цифрите, че току виж някой попитал "Абе ботоксче, какво си драпаше досега че от толкова много мерки се получи нулева полза?" E, освен за тези, които прехвърлиха в офшорните си сметки давата милиарда "помощ за бизнеса".
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не го е вкарал някой Англичанин в България , като при Муле пренасящо Кокаин , нещо не пасва