В БСП не били говорили за друг кандидат, Нинова знаела за Радев

Президентът не бил извивал ръцете на левицата
45
В БСП не били говорили за друг кандидат, Нинова знаела за Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На нито един етап в БСП не е воден разговор за алтернативна президентска двойка. Беше важно да се каже, че Корнелия Нинова е знаела за решението на Румен Радев, за да се прекратят спекулациите, че той е извил ръцете на партията, коментира депутатът от БСП Александър Симов пред Нова тв.

Още по темата
"Партията си има процедури, по които взима решения. Те са бавни и тромави, каквато е демокрацията в такива ситуации. Опция за друг състезател на БСП не е била обсъждана. Според мен, в повечето случаи, тя беше пускана като медийна пиратка, за да се създава усещането за драматично противопоставяне между президента и БСП”, каза той.

Според Симов ще бъде политическа грешка обявяването на алтернативна двойка, защото така ще се разделят хората, които искат промяна.

"Най-важното е, че между анализа на президента за политическата ситуация и анализа на БСП - разлики няма", допълни представителят на левицата. Той коментира и удовлетворението на Корнелия Нинова, че са пресечени спекулациите, според които президентът Радев ще прави своя партия.

"Има политически момент. Само в България логиката е сбъркана. По света партийните лидери се борят да стават президенти и само ние тук постоянно се занимаваме с това, че президентът иска да става партиен лидер. Това беше прекратено, категорично заяви Симов.

Относно коментара на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че БСП е имала намерение да издигне Илияна Йотова за кандидат за президент той заяви: "Г-жа Караянчева е наясно с всички драматургии в БСП. Мога да кажа и аз, че съм чул, че тя е имала намерение да става космонавт, но за съжаление, степента на достоверност ще бъде същата, както когато Караянчева коментира столетницата".

За скандала около разследването на OLAF Симов каза, че от БСП не вдигат чадър над никого, а призовават всички да си свършат работата.

"Лично аз не мога да разбера тази пяна, която се вдига по този случай. Да, необходимо е, нека се стигне до истината, но въпросът е, че виждам как ГЕРБ се опитват да заемат позата на абсолютна невинност", заключи представителят на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОРАЛЪТ НА РАДЕВ- ЗАОБИКОЛЕН ОТ ЧЕРВЕНИ МУТРИ- ДАВАЛИ МИЛИАРДИ В РЪЦЕТЕ НА БЕДНИ МОМЧЕТА НАРЕЧЕНИ МУТРИ А СЛЕД ТОВА ГИ ИЗТРЕБИЛИ- МАРИНОВ, ГРИПЕНИТЕ, А ПОСЛЕ И ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ВИСОКОПРОХОДИМИ КОЛИ С ПРОМЕНЕНИ ПАРАМЕТРИ ЗА ДА СПЕЧЕЛИ ГРИШКАТА- СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО БЕШЕ ВЕНСЕРЕМОСА, САМО ДЕТО НЕ РАЗБРАХ ГА ИЗВИКА МУТРИ ВЪН- АМА ВСИЧКИ ЛИ, АМИ МАРИНОВ, А ОНЯ ДЕТО ЗАДАВА ПАРАМЕТРИТЕ, АБЕ БОРЕЦА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА- МАЛЕЙ ЙЙЙ- ТИЯ ОФЕКАЛЕНИ ДО ШИЯ И КРЕЩЯТ НЕ СМЕ НИЕ- ТЕ ГЕРБ....РЕЗИЛ, МУТРЕНСКИ РЕЗИЛ.
35
3
 
11
 
! Отговори
баба ванга преди 3 години
радев е -О-Л-И-Г-О-Ф-Р-Е-Н-
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще и всичко да си знаят ,нито за Нинова нито за зелените чорапи ще гласувам.
33
2
 
12
 
! Отговори
Гешев е на ход преди 3 години
Ушатото мюре на Решетников и КГБ, тотално се провали и окончателно обезсмисли цялата тази съвсем ненужна , но прескъпо струваща ни държавна институция - Президенството.
32
1
 
13
 
! Отговори
РоРо преди 3 години
Ало, нинова научи ли пауър пойнта?фигуранта ще те препитва.то и той не го знае, ама го чу преди време
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хванаха ги по бели *** червените и сега постфактум се обясняват като ученички . Радев макар и да не го харесвам им го сложи образцово. Друг е въпроса, че ще загуби изборите. Много злоба има в тоя човек!!!!!
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На роботът Радев, някой да извади руския чип.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Караянчева е наясно с партията, все пак е следвала в Ленинград, запозната е Пекинската па*ица :) Столетницата гледа по всякакъв начин да изкарат Радев като техен кандидат, иначе затъват в тинята, нямат личност в партията която да премахне летеца :))
28
0
 
14
 
! Отговори
Празников преди 3 години
Цирк "БУШ" пасти да яде....Хахаха хахахахаха
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите от БСП все още се гордеят с кървавата история на столетницата?! Повече от век те са избивали невинни българи, отнема ли имуществото им, взривяване църкви и гробове, хвърли невинни в лагерите на смъртта, с които са осеяни България, грабили държавата, чиято независимост хвърляли в краката на руските диктатори. Предавали идентичност на българите във Вардарска Македония. Предавали секретна информация на Москва.Каква мерзост!
26
0
 
20
 
! Отговори
Бай тошо преди 3 години
Корни е знаела за търговете на Пацко Узунов и затова изчаква да минат изборите и да разбере какво ще каже, по-точно ще направи Гешев по този европейски казус.
25
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шушумиги. Чудят се как да се извъртят, че пак на са на софрата. Оназ пък другарка разпределя баницата. Другаря президент, пък, играе шах с пешката, та да се закрепи некакво в строя.... Шушумиги, кво да ги прайш...
24
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е човек, който говори и внушава, че няма такъв вирус, и иска да ви управлява втори мандат!!! Е, ваша воля.
23
2
 
22
 
! Отговори
Позасрано 20 преди 3 години
Глупости,другаря не е разбрал нещо.Ще номинираме другаря Ленин за президент,а за вице-Цола Драгойчева.
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избираш Радев получаваш БСП.Получаваш БСП идват руснаците с москвичите.
21
19
 
2
 
! Отговори
Дойче Веле преди 3 години
Вярно ли прокурор Гешев ползва Пернишка секта за изтезания на неудобни със знанието на МВР?
20
20
 
2
 
! Отговори
Коя е Г. Малиновска преди 3 години
Прокурорите и съдиите знаят ли въобще Иван Гешев как тероризира обикновени хора, разбират ли какъв човек са избрали за главен прокурор!Конфискува къщи на неудобни и ги подарява на полицаи, а прокуроките му потулват престъпленията!Пример:Прокурор Гергана Малиновска в Перник отказва да образува досъдебно за терор, заплахи за убийства, незаконни конфискация и политически гонения защото обвиняемият си пие водката с Главен Прокурор Иван Гешев и генерал В. Василев!
19
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП не играят вече никаква роля в преизбирането на Радев. Той е по-голям от тях и от ГРОБ
18
16
 
3
 
! Отговори
Мутрата е Юлиян преди 3 години
Пернишка мутра с автокъща конфискува къщи на обикновени хора и ги подарява на полицаи!Мутрата е приятел на Гешев, ген. Василев и Соколова!После кажете, че България не е ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА!
17
2
 
28
 
! Отговори
мюрето на КГБ преди 3 години
Радев се превръща в бреме за БСП, но не могат да му откажат, защото партръководството е усвоило едни авоари от Кремъл... Като Радев за Грипен-ите.