Ваксини имало достатъчно, за здравно неосигурените също

Ще бъдат разкрити денонощни ваксинационни кабинети
160
Ваксини имало достатъчно, за здравно неосигурените също
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Желаещите да се ваксинират в цялата страна са хиляди, опашките са много. Обмисля се и утре до края на деня да продължат да работят т.нар. зелени коридори за ваксиниране. Това заяви на брифинг пред Александровска болница министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, цитиран от БТА.

Министърът каза, че до края на деня ще даде указания на всички РЗИ в страната, там където опашките продължават, и в късния следобед да има готовност за разкриване на денонощни ваксинационни кабинети в големите областни градове. Идеята е всеки български гражданин, който иска да бъде ваксиниран, да получи ваксина. Министърът гарантира, че има достатъчно количества ваксини.

Още по темата

Директорът на Александровска болница Борис Богов каза, че в лечебното заведение има два ваксинационни центъра, от утре ще бъдат разкрити още четири. От сутринта през тях са минали 56 човека. От 27 декември досега в Александровска болница са ваксинирани около 1500 души. По списък се очакват още 400 човека. Различното от останалите болници е, че в Александровска болница е създадена организация за т.нар мобилни екипи, които по заявка от различни организации ще ваксинират желаещи по места, съобщи Бонев.

По думите на министър Ангелов изборът на ваксини е възлов момент в стратегията по ваксинация. Хората ще могат да избират, когато започнат да идват регулярните количества ваксини. От 3 март сме създали възможност за електронна регистратура, ще могат да се избират места за ваксинация в тези 318 ваксинационни кабинета, разкрити в страната и също да се посочва предпочитана ваксина, каза министърът. Той каза, че всички ваксини, с които се извършват ваксинациите, предпазват на сто процента от развитие на тежко протичане на заболяването и хората трябва да са спокойни.

Министърът каза още, че личните лекари могат да избират кога да започнат ваксинациите. Организацията вече е създадена. Националният рамков договор е подписан. Готови сме с мобилните екипи, те и сега работят на различни места в страната, посочи здравният министър. Той съобщи, че се водят преговори с центровете за Спешна помощ, които също да се включат във ваксинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
12
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Марионетката кой набутва тия фалшиви ваксини за убиване.
115
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Испански грип(чума)ТуберкулозаСПИНПтичи грипСвински грипКоронавирусВид рак.................. и много други болести, са ИЗКУСТВЕНО създадени болести
114
9
 
6
 
! Отговори
Нов световен ред преди 3 години
Който не иска да се боцне сега доброволно, ще му вкараме заразата със задължителната имунизация против тетанус и дифтерия, която е на всеки 10 години при възрастни. Пак ще контролираме цялото стадо.
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123223Да отиват в махалите да ваксинират, а не да лъжат нормалните граждани!
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123223Официалната статистика трябва да си я отвориш и да четеш, а Буци звучи от екраните на всички телевизии по 100 пъти на ден.
111
1
 
14
 
! Отговори
123223 преди 3 години
Вчера баце каза, че са ваксинирани 14000 души в един ден. Днес чета официалната статистика за ваксинирани вчера малко над 4000.
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПесничкаАстринки ще има за всички от сърце...
109
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"за здравно неосигурените също"Демек и на мингясите сме им платили лечението от нашите данъци, както всеки път.
108
3
 
13
 
! Отговори
Песничка преди 3 години
Ваксинки ще има, за всички от сърце!А за новата година, ще ви боцнем поне по две!
107
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още от испанския грип през 1918 година или тъй наречената чума, се произвеждат изкуствено болести, които унищожават хората по планетата, които не са естествени болести и 99% от тях са създадени от вируси.
106
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще се ваксинирам, а за другите не ми дреме!
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според официалните данни вчера са боцнали 560 човека в Пирогов за 9 часов работен ден. Нека някой да сметне по колко човека са ваксинирали за 1 час? След това всички коментари са излишни.
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истукан"Ти си се ваксинирал, ами деца ще имаш ли след тази ваксинация?"Имам 8 циг.нета бе, бате, що да не се ваксинирам?
103
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, нямате си и най-малка представа докъде са стигнали науката и едната шепа хора, които управляват света,та те могат да контролират дори мозъка,тялото и речта ви,за местоположението на всеки човек пък да не говорим,че се знае, за съжаление робовладелския строй е факт! Политиците и публичните лица,които прокарват всичко, са просто едни кукли на конци, много от тях дори не знаят какво реално всъщност се върши зад фасадата.
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе няма желаещи ве хорица, всичко е пропаганда от медиите :)) Живея в 100 к квартал, познавам също много хора, нема, никой неще и да чуе за ваксина :)) Не знам изощбщо за какво се дърлите толкова, ще кажеш с автомат в лицето ви карат :) В територията вярват най лекомислените, те са около 50% но не са глупави :))))
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как не, хиляди са разбира се даже милиони. И защото са толкова много желаещите да се ваксинират и гербавите имат страхотна организация за ваксиниране затова вчера в,, Пирогов'' са ваксинирани цели 560 човека за един ден, то бяха опашки то беше пъчене.. И на финала, греда. Както винаги. Гербавите *** чета може да пишат глупости и да пенясват колкото си искат но фактите са ви факти.
100
1
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Не са ЗДРАВНОНЕОСИГУРЕНИ! Ние плащаме осигуровките на ........
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинираните, колко чертички имате на 5G?
98
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най странното е, че тъпитеадскиглупавикомунисти реват за *** синдром, чипиране и послушание!?!? Те дето 45 години блееха лозунги и не смееха да кажат гък против боговете им?!?!? Ми нещастници
97
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подсказват на ромовете да се ваксинират ,но явно отново че искат кебапи