В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме

Васил Гарванлиев пее за РС Македония, пък флагът им го нямал
12 мар 2021 08:55, Елка Василева
245
В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме
Кадър: YouTube

Като скандален окачествяват клипа на песента на Република Северна Македония за Евровизия в югозападната ни съседка. Причината е, че за около пет секунди се виждат цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, макар и разположени вертикално, а не хоризонтално, пише makpress.mk.

РС Македония ще бъде представена тази година с песента Here i stand на Васил Гарванлиев от град Струмица на конкурса Евровизия в Ротердам, Нидерландия.

Определени кадри от клипа му обаче предизвикали негативни реакции сред македонската общественост.

Ставало дума за това, че в един от кадрите, който продължава около 5 секунди, зад Васил Гарванлиев се появяват цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, разположени вертикално върху стената, пише македонското издание, като уточнява, че на българското знаме те са подредени хоризонтално.

В същото време, продължава изданието, в нито един момент в клипа по нищо не личи, че става дума за представител на Република Северна Македония, нито пък някъде може да се забележи македонското знаме.

Автор на музиката и текста е самият Васил Гарванлиев, а аранжиментът е дело на Борче Кузмановски и Давор Йордановски, които са и продуценти. Музиката за песента е записана в студио „Феймс“ в Скопие с оркестър на живо с диригент Олег Кондратенко.

Клипът е заснет на различни места - в студио „Феймс“, част от сцените са в Даут паша хамам в Скопие, има и кадри от Културния център в Чикаго, където Васил Гарванлиев е прекарал много време като член на детския хор в града, пише още makpress.mk.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
4
 
16
 
! Отговори
Горд преди 3 години
НЕВЕРОЯТНА ПЕСЕН.Не трябва да се плюем и мразим,та ние сме братски народи.Не можете да кажете че песента е лоша,просто е УНИКАЛНА с невероятен клип,браво на Македония,браво.На хубавото лошо не може да се каже.
195
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момчето да няма български паспорт. Вчера Каракачанката беше направил извадка със северномакедонци присъстващи в избирателните списъци за българското НС.
194
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но ако имаше сръбското знаме нямаше да са скандализирани.
193
4
 
15
 
! Отговори
Ильо Войвода преди 3 години
ПРЕКРАСНО ИЗПЪЛНЕНИЕ!Българското знаме не е в необичайна позиция,но това е друга тема.Иначе леката заигравка със знамето ще донесе много гласове от братска България
192
2
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Добра идея, другия път да разположи знамето правилно.
191
5
 
11
 
! Отговори
До Loyko преди 3 години
Няма никаква причина на българска песен да се появява наскоро-измисленият северно-македонски флаг !
190
6
 
3
 
! Отговори
Зайо Баев преди 3 години
Народен съд трябва, с международни съдии от Сърбия !
189
1
 
11
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Така е решил, така го е направил. Ако имаше демокрация и свобода на словото в Македония нямаше да го правят на въпрос какво стояло зад певеца.
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
новите макета с албаски имена
187
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 192Всъщност никога не ние пукало за макетата, едни предатели излязаха челяците :)) Проблема е, че постоянно ни занимават с тях, ще кажеш сме им длъжни нещо :)) Признахме ли ги първи за държавичка, признахме ги, само да не крадът от нашата история, това е единственото което искаме :)))
186
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали пък не е италианското знаме или унгарското ?
185
3
 
11
 
! Отговори
песента преди 3 години
Песента е въздействаща, лирична, има и драматични моменти. Хубав глас, емоционално изпълнение! Но... наистина нищо не свързва изпълнението с РСМ. Освен българското знаме, естествено. То наистина не е знаме, а 3 платна едно до друго - но са си като нашето знаме в този клип! Брей, как са го пропуснали това със знамето, сигурно 100 пъти са гледали клипа, ама на, станало е! Господ, обаче, си знае работата!
184
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са луди! Всъщност на сцена в галерия въртят камерата и се вижда композиция от 3 платна на едната стена- бяло-сива, зелена и червена. Какво знаме?
183
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чудесно!Макетата са недоволни от българския флаг, сега ще го оплюят :))))
182
2
 
20
 
! Отговори
Чудесно! преди 3 години
Много приятно съм изненадана и от песента, и от изпълнението, и от оформлението на клипа. Песента е класически издържана, прочувствена, нежна, топла. Васил Гарванлиев, за когото признавам си нищо не знаех, е много даровит певец с добре овладян глас с богати възможности. Стои хубаво на сцената, артистичен изпълнител с привлекателна външност.Оформлението на клипа е изискано: прекрасна зала, ноти, инструменти, изкуство. Всичко е направено с много вкус и добре изпипано до последната подробност.
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KunchoКънчо, не си наясно с нещата. Къде видя, че е обърнат надолу? По принцип реда е отгоре надолу - хоризонтално- бяло, зелено, червено.Но при вертикално окачване, какъв ще е реда?Отговори си сам и после пак пиши.Иначе да, ако знамето е обърнато е на война.
180
1
 
16
 
! Отговори
Паганини преди 3 години
Стига сте се пенили, бре...песента е супер...искрено желая успех на изпилнителя!
179
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФИРОМИСТАНСКИ ДРАМИ В СЪРБЕЖ МАЖОР
178
0
 
14
 
! Отговори
Мила преди 3 години
Харесва ми и песента, и певеца
177
5
 
4
 
! Отговори
Kuncho преди 3 години
Не случайно флага е обърнат надолу. Не бързайте да се радвате.Това е символично...