Посланикът на РС Македония в МВнР заради езика на омразата

Скопие дискриминира хората с българско самосъзнание
23 мар 2021 14:02, Елка Василева
61
Посланикът на РС Македония в МВнР заради езика на омразата

По разпореждане на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева временно управляващият посолството на Република Северна Македония в София Владимир Кръстевски е бил извикан днес на среща в МВнР с и.д. директор на дирекция "Югоизточна Европа" Ива Крулева.

Още по темата

Повод за разговора са зачестилите прояви на език на омразата и дискриминация в Република Северна Македония от страна на официални представители спрямо граждани на страната, деклариращи българско самосъзнание или дори симпатия към България и нейния народ.

Българската страна е изразила и дълбокото си недоумение и разочарование от мащабната негативна кампания в Република Северна Македония срещу представителя на Скопие в музикалния конкурс "Евровизия 2021".

Освен в рамките на проведената днес среща българската страна е информирала за споменатите случаи представителства на международни и регионални организации, посолства на държави членки на ЕС и други партньори, посочват от МВнР.

България ще продължи да полага всички необходими усилия в съответствие с принципите на международното право, за да защитава правата на българските граждани и гражданите, деклариращи българска идентичност, навсякъде по света, се казва в съобщението, цитирано от Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
що се отнася до гарванлиев неговата песен вече е оттеглена и няма да представлява македония на евровизия,а самият гарванлиев вече е част от ку-ку бенд на слави трифонов.
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В република северна македония ИМА ЧУДОВЩНА ДИСКРИМИНАЦИЯсрещу Българите това трябва да се чуе в целия свят
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тази Македония ! Тя е в основата на националните ни катастрофи ! Ако някой там се е смятал за българин отдавна е тук ! Македонците там не не смятат за хора ,защо се занимаваме изобщо с тях !
6
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много интересно...защо в такъв случай захариева не погледне какво се лее от българския ефир срещу македонците на какви обиди и клетви са подложени и то от уважавани учени.
5
1
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
От Българските власти звиси дали в ЕС и ЕК ще схванта за каква точно антиБългарска нагласа иде реч в РСМ-то !!!И че с такива нагласи нямат място в ЕС и няма да имат дълги години, докато не им се репромие мозъка и не схваната , че са Българи по произход, нищо че се наричат македонци !!!
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо нашето правителство се държи антибългарски???
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до кога външно и правителството ни ще спят и няма да защитават българите в СР Македония
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше Захариева да поиска молба да изключат Македония от ООН и НАТО, а тя пие само чай с Османи и Заев.Пред публиката в България се говори едно, а зад гърба на тайно върти обратното и си е добра с македонистите.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези от външно министерство дали се събуждат по повод на защита на българите в СР Македония.Фашисткото правителство трябва да се подаде на съда в Хага