Още 52 млн. помощи за родители с деца до 14 г. в пандемията

Размерът за един месец е 650 лв. за семейства с 1 дете
Обновена: 24 мар 2021 10:23 | 24 мар 2021 10:22, Камелия Цветанова
74
Още 52 млн. помощи за родители с деца до 14 г. в пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отпускаме 52 милиона лева, с които ще подпомогнем семействата с деца до 14 години, при които родителите се е наложило да останат вкъщи и да се грижат за децата си докато са затворени училищата, яслите и детските градини заради пандемията. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, цитиран от пресслужбата на МС.

Още по темата

Премиерът посочи, че с отпуснатите днес от кабинета финансови средства общата сума по тази мярка нараства до 73 милиона лева.

„С предходния трансфер на средства по мярката помогнахме на над 41 000 семейства“, напомни министър-председателят и добави, че сега предстои кандидатстването за новите средства.

Помощта се изплаща пропорционално за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лв. за семейства с 1 дете и 975 лв. за семейства с 2 и повече деца.

Мярката има подоходен критерий, който беше увеличен на 150% от минималната заплата, което означава, че семейство с едно дете трябва да има доход до 2925 лв., а с две и повече – до 3900 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййййй,тоя как хвърля милиони предизборно,като че ли ги вади от джоба си.А за майките на деца с увреждания,които цяла зима стоят на студа и го молят за помощи,какво?Ама те не са му интересниииии,защото няма да гласуват за него.
20
0
 
14
 
! Отговори
отврат преди 3 години
Много гнусно и неприятно същество....
19
0
 
11
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Много е ларж точно преди избори, но това няма да го спаси!
18
0
 
0
 
! Отговори
48 преди 3 години
До АнонименhahahaхОди пЕша да се прегледаш?
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нагло същество, което си говори откровени неистини и изобщо не му пука!Ама виновни сме ние, че го търпим...
16
0
 
11
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Стига сте си играли. 5 милиарда и мене . А след изборите 200 милиарден заем.
15
1
 
8
 
! Отговори
Ти нямаш шанс ! преди 3 години
Ще дадеш поредния глас,за европейското бъдеще светло,сладки думи казват, но знай, пак ще те крадат до последно.Театър е поредния Вот,знаеш как *** избори прави,уж да дойде добрия живот,а гласът му в пустиня остава.Ти нямаш шанс,за нормална държава,ДС своите слага на власт,с празен джоб ти оставаш.
14
1
 
25
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
Дали има някой в тази държава, който да вярва на този патологичен лъжец! Нали забрани официално ваксината" Астра зенека"?Нали владеехме пандемията и останалите страни се учеха от нас! Какво стана? Защо не говори за това, за голямата смъртност? В главата му са само пари, пари, пари! И затова се е хванал като удавник за сламка за нов мандат- има да се разпределят милиарди, част от които са за него!И в никакъв случай няма да ги изпусне!
13
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да говорите, истината е че Бойко се грижи за хората. България преуспя вдигнаха се заплати и пенсии, строят се пътища заводи и детски градини и хората пазаруват в красиви молове. Всичко това може да бъде загубено на изборите и да се върнем във времената на виденов с 3 долара заплата и 60% безработица.Бойко единствен може да ръководи държавата
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бля,бля,бля.....
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате като имаш право да ни ограничиш излизането, работенето и сие, как се оказва че нямаш право да забраниш във входовете да се правят ремонти, докато децата учат онлайн! Много ми е интересно какво е това частично право, дето може на обикновения човечец да му отнеме всичко, но не може да забрани в блоковете да се кърти и ремонтира? Май ремонтните фирми са по-насърце на народа и управляващите от собствените им деца!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И получаването им е с толкова препятствия, че клони към невъзможно. Не мерси. Такива залъгалки нещем.
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой вярва ли още на лъжите на тая буца лой?Не познавам и един човек, който да е получил дори един лев помощ в кризата под някаква форма!Оставка и затвор!
8
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Хаха, хляб и зрелища за робите!
7
1
 
22
 
! Отговори
сина преди 3 години
кво дава бойко бе, гербераст, дава от моите пари, от парите, събрани в бюджета от работещите хора. Давал той. Въпроса е колко взима - от качествените ремонти е ясно и за децата в 1ви клас - много взима, пълни чекмеджето. Некачествени строителства, некачествени ремонти, всичко се руши - това е ГЕРБ.
6
25
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ ДА!!! преди 3 години
Бойко дава пара на народа! Ще има и за безработните! Всеки ще вземе и ще градиме държавата! Важно е да подкрепите Бойко сега и после ще има за всеки пара работа и бъдеще!долу предателите бсп дсб слави мая и другите крадци!!!
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде да е под формата на облекчение за данъци/сметки, а не кешовица, а?Понеже ми писна да работя като вол, а друг да е ахо-ихи и "то вирОс нема"
4
10
 
4
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Алилуя да се слави името Бойково
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво даваш помощи, а защо не забраниш ремонтите докато децата са в онлайн? Имаш ли идея какво е да учиш, да правиш контролни, да те изпитват, докато съседа ти сваля стени с канго? И като му кажеш да бъде така добър да спре, отговора да е "Правителството ми позволява!"Защо толкова мразите децата? Защо?
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе от къде ги вадят тия пари, бе?!