Борисов: Благодаря на медиците, за тях нямаше почивен ден!

Скърбим за тези, които загубиха битката с болестта, допълни той
7 апр 2021 10:25,
52
Борисов: Благодаря на медиците, за тях нямаше почивен ден!
Снимка: БГНЕС

Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook по повод Световния ден на здравето.

"Поздравявам здравните работници за професионалния им празник. Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден. Но с много човечност и професионализъм те се справиха. Скърбим за медиците, които загубиха битката с болестта. Бог да ги прости!", посочи Борисов.

"Пандемията все още не е приключила, но с активното участие на всички, процесът на имунизация напредва и съм сигурен, че скоро ще успеем да се преборим с коронавируса. Осигурени са достатъчно предпазни средства, ваксини и лекарства. Работещите на първа линия получават допълнителни 1000 лева към заплатите си", заяви той.

"Работата на медиците след края на пандемията няма да спре. Затова работим и за подобряването на цялата здравна система. Модернизирахме спешната помощ с нови над 290 линейки. В цялата страна се ремонтират болници, поликлиники и здравни центрове. Създадохме Централизирана електронна система за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения. За улеснение на медицинския персонал и пациентите развихме и електронното здравеопазване. Убеден съм, че и новото правителство ще продължи по същия начин да подпомага здравните работници. Още веднъж благодаря и честит празник!", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре чао и у канало. Достатъчно ни я натрапваха тази физиономия.
10
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
То остава сега и на теб да ти...благодарим и на...изпроводяк да ти дадем бъклица със 200 годишно...уиски.
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека поздравява българските лекари с професионалния им празник! А чалгарите не могат да пропуснат да плюят. Браво! Не забравяйте обаче че след чалга запоя като ви втресе и се окажете с двойна пневмония, тия дето днес имат празник ще ви лекуват от "вируса, който не съществува"!Честит празник български медици! Поклон пред самоттвержеността с която се борите не само с ковид, но и с простотията!
8
3
 
5
 
! Отговори
До9 преди 3 години
Ако се отваряш много, има начин да бъдеш намерен, съвсем не си анонимен в нетя. Обаче си твърде незначителен и не си заслужава усилията, все пак си мери приказките.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната порция шитня от дъртата, лъжлива и алчна мутра от СИК!Аре бегай да си играеш с камиончетата, палавник!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да поясним, че Борисов закри фонда за лечение на деца и подари милиони на бившия здравен министър Николай Петров. Борисовите лекари са убийци
5
4
 
14
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Де не ти пусне някой клошар няколко грама в кухата тимберица по подобие на вчерашния случай, мишок!
4
6
 
9
 
! Отговори
ДокторКурортист преди 3 години
Мерси, Тиквич, добре се облажихме покрай Ковито и вашите политики. Мъчно ми е че няма да можете да съставите правителство и пак да лапкаме заедно кифтетата в Барцилона. Успех ,бъдете здрави и не бавете ръкоплясканките от терасата че смъртността ни е между 6 и 8 процента при 3-4 % в световен мащаб
3
8
 
8
 
! Отговори
Емболия преди 3 години
Само да не попаднеш на някоя от протестиращите медицински сестри, ще ти пусне въздух в системата.
2
2
 
8
 
! Отговори
7/8 ТВ преди 3 години
Короната е просто грип.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недей да плачеш, недей да страдаш....