Харалан Александров: Катастрофата в момента е БСП, а не обществото

Може ли политическата система да формира алтернатива?
7 апр 2021 08:45, Петя Славова
128

При 100% обработени протоколи - ГЕРБ печели изборите, а "Има такъв народ" е втора политическа сила. Може ли политическата система да формира алтернатива?

"Политическата система е високо демократична, тя постоянно формира алтернативи, тъй като тя е органична част от това общество. Ако политическите елити се самозабравят и решават, че са някаква специална каста, много бързо им го напомнят, както се случи онзи ден. Оказваха се в ситуация, в която се налага да потиснат политическия нарцисизъм", каза социалният антрополог Харалан Александров за "Денят ON AIR".

По думите му живеем във високо фрагментиран свят. "Те са няколко паралелни Българии. Направих изследване с мои колеги за българите в чужбина и установихме, че те имат съвършено раздвоени по класов признак какво се случва. Те имат изключително тясна версия за България", коментира Александров пред Bulgaria ON AIR.

Експертът подчерта, че голяма част от нашите сънародници както в България, така и в чужбина, нямат досег до развитието.

"В едно много приятно село с много измъчени хора в Балкана, бях напълно неразпознаваем, докато не отидох в "Шоуто на Слави Трифонов". След това на мига ме разпознаха, донесоха ми ракия и питка, започнаха да се отнасят с мен като канал към техния любимец. Той е телевизия, шоу, музика, веселие, повече песен, отколкото говорене, вече и политика, която вече е доста осезаема", допълни Харалан Александров.
Социалният антрополог смята, че тези хора са били занемарени от други политически партии и социални системи.

"Катастрофата в момента е БСП, а не обществото. Нинова има принос за това, което се случи. Този парламент е много по-представителен от много други, които сме имали. Хората са доста по-усмихнати последните дни. Професионалните политици и анализатори, които се занимават с управление, са доста по-угрижени. Загрижеността отиде там, където ѝ е мястото", категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
9
 
10
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
Пичове, толкова сте глъви, че позволявате на една шайка бандити да ви занимава вече 30 години с приватизацията на "Техноимпекс", все едно, навремето, държавата беше само тва предприятие;))) Много сте глъви! При все, че вие и вашите родители се съгласиха и позволиха тази приватизация да се случи! Искахте демокрация, а демокрацията върви с приватизация! Та от върхът до последният клошар днес се занимава с "Техноимпекс", все едно "изворът на животът" е скрит там!;))) Много сте смешни, жалки и ***
66
10
 
19
 
! Отговори
999 преди 3 години
Нинова е най- наглото, най- безочливо и дебелокожо същество в БСП за последните 100 години. Перфектен продукт на КГБ. Има и други като нея. Доста са.
65
5
 
6
 
! Отговори
Нинова преди 3 години
НИКОГА НЯМА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА. ЗАЩОТО ТАКА Й НАРЕДИХА!!!! ТОЧКА.
64
5
 
8
 
! Отговори
Корнито преди 3 години
Не е просущт на Гепгов. А на КГБ/ ФСБ. Оттям й идва самочувствието и голямата пр.ос.тащ.ина и наглост!!! Има хора над нея не в БГ!!! Мислете много!!! И следете какво прави!!
63
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къде изчезна вожда?Гледам на амбразурата само под.логите му.Да не е вдигнал кръвно?
62
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само Гергов пробута Нинова на Костов.Когато се избираше нов Председател преди 4 години лично Гергов я предложи.Нинова е негово творение.Нинова има много тежки зависимости.Но го играе голямата демократка.Когато есента я избраха, реши че трябва да я изберат низовите организация щото било важно и по-демократично.Сега вместо тя да подаде оставка, оставка подаде бюлрото и, а тя цялата в бяло пак е Председател.Да не говорим, че и през ум не и мина да пита низовите организации какво мислят.
61
5
 
8
 
! Отговори
Младите гласували преди 3 години
За Слави ,защото слушали чалга.Дали пък младите не гласуват за Слави,защото преподаватели са им такива като Барман,Гълъбов, Стойчев,Бурунджиева,Коларова, Стефанова,Мишо Неделчев (стар седесар) и т н.Риториката им е на ниво 18век,антикомунизма -пътеводна звезда,но студентите са от ново поколение,родено след социализма и не се вълнува от техните простотии.
60
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безмозъчна партия която води политика срещу собствения си народвсъщност те са Диктаторска партиячервенит покафеняха
59
8
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 години
Тук някои другари се опитват да обясняват,какъв враг на свинаря гергов била корнелия.Но явно са забравили,че тя е продукт точно на гергов.Именно гергов я пробута на приятелчето си иван костов и тя далаверизира струващия сотици милиони долари Техноимпекс,а къде са парите, отговорете си сами.След краха на тъмния драгалевски субект,гергов я прибута от СДС в БСП и направи зам.министър.И като такава беше назначена за шеф на Пловдивския панаир и съвсем случайно гергов стана собственик на панаира
58
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените много отворениняма покритие само думи
57
10
 
12
 
! Отговори
До56мнение преди 3 години
Когато Нинова пое ръководството броя на депутатите нарастна почти двойно.Това,че дръпна паничката на старите и оядени от власт партийци изключването на Станишев,който срина партията ,от листите за евродепутати ги озлоби.Точно тогава ББ даде голяма сума на Гергов за някаква дупка/цитирам/ хоп Станишката го набутаха в листите и с преференция влезе и в ЕП.Това разколеба електората,а точно това беше целта на ББ и я постигна.
56
10
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Шарлатан Александроф,пак фърла...мъгел и прикриващи...миризливи димки,за да отклони вниманието от...закономерната провала на Кюлчето.Нинова ясно заяви,че застава до партиите,които ще отстранят ГЕРБ от власта и ще ги подкрепи,без коалиция за едно демократично правителство,което да направи ревизия на Боковите далавери.Това явно боде очите на хунтаджиите,а те добре знаят,че без тази подкрепа,опозицията в Парламента е крехка.Колкото...шарлан да налива...шарлатана,все тая;съдбата на хунтата е решена.
55
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП гръмна
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако новите искат нещо да променят,първо трябва да зврат в *** гУз цялата сегашна ЦИК,цялото ръководство на МВР барабар с всички шефове на РДВР,всички продажни журналисти,начело с Кошлуков и всички"видни експерти"по всичко като тоя противен търбух Харалан Александров.Да не забравим и основният фалшификатор на избори Мишок Константинов.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Торбалан
52
4
 
10
 
! Отговори
Xaxa преди 3 години
И от следващи избори ги е страх. Народа на души кръв. Ще става страшно..
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук канят явно само по една причина, поканените да изтъкват колко зле са били БСП.Защо говорим за третата политическа сила? Нали партията замира, бабите вече ги няма и няма кой да гласува, какво ни интересуват? А и да хулят Нинова. Ок, но докато е тя, няма да има договорка с ГЕРБ, зашото не е Гергов и сие. Дайте да говорим за ГЕРБ и ИТН, кой ще успее да направи правителство или отиваме на сл. кабинет.
50
1
 
5
 
! Отговори
До 67 преди 3 години
МНОГО ЕЛЕМЕНТАРЕН ЛОЗУНГ.
49
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Госпожо Нинова,не се предавайте,не отстъпвайте водачеството на Герговци Миховци и сие.Те наистина ще обслужват Герб.Мястото изобщо не им е в тази партия.Алчни за власт и пари,тази групичка най-безцеремонно ще извърши предателство.
48
3
 
13
 
! Отговори
Харалане, преди 3 години
Сега на коя хранилка ще отидеш?