Георг Георгиев: Само ГЕРБ е готова да състави правителство

Лидерът на спечелилата партия да е премиер, поиска той
13 апр 2021 10:00, Петя Славова
62
Георг Георгиев: Само ГЕРБ е готова да състави правителство
Снимка: БГНЕС

Правителството на ГЕРБ, което те заявиха, че са готови да излъчат, няма да дублира сегашния кабинет. Това заяви в "Денят започва" депутатът Георг Георгиев без да конкретизира имена. Партията ще преговаря за подкрепа в новия парламент. Той отново потвърди, че са готови да осигурят мнозинство на правителство излъчено от "Има такъв народ".

Още по темата

 "Бяхме пределно ясни стабилността да бъде водещият фактор, който да навигира сформирането на следващото мнозинство и съответно избиране на българско правителство. По двойнствения начин, по който бе разтълкувана нашата подкрепа, не бе съвсем правилен, тъй като ние казахме - да, готови сме , ако втората политическа сила реши да изпълни мандата, да дадем своята подкрепа за тяхната програма, за това да има мнозинство в парламента", каза пред БНТ Георг Георгиев.

По думите му изисква време правилната конфигурация да бъде представена. Иначе ГЕРБ е единствената политическа сила към момента, която е готова да състави правителство и в името на стабилността на държавата ще го направи, каза депутатът от ГЕРБ.

Той каза, че когато пълният състав е известен, тогава ще стане ясно кой ще бъде министър-председател.

"Най-голямата политическа логика диктува лидерът на спечелилата политическа сила да бъде и премиер. Това е отговорното европейско политическо поведение, това сме и ние демонстрирали до момента", каза Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
8
 
! Отговори
к1 преди 3 години
Ами направете правителство, кой ви пречи? Най малкото , направете правителство в сянка, презентирайте си програмата, защитавайте я и то народа сам ще прецени действията си.
31
0
 
14
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
"Винаги готови, винаги готови, че сме готови, да се престроим! Няма каак, няма каак, няма как...";)))А уж за ГЕРБ властта не бе самоцел! Оказа се, че Властта е всичко за ГЕРБ,т.е. те са призвани да управляват, независимо дали светът ще загине или не, въпросът е, да са те и Буци, па да е министър председател. Техните социолози и политолози, помним как внушаваха медийно преди 2 години, че няма нужда от нови избори, защото щели да възпроизведат сегашното Статукво, но то не се възпроизведе!
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги Георг, дори и да направите правителство, няма кой да подкрепи крадците
29
0
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До азКак кой ще го подкрепи, когото успеят да купят, малко ли политици купуваха досега !!!Сега има яки пазарлъци !!!
28
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 3 години
Ами да съставят, какво се мотаят? Само че нещо не виждам кой ще ги подкрепи до 121. Инъче всичко друго е добре
27
1
 
5
 
! Отговори
Отчето преди 3 години
Трай коньо за зелена трева!Бог Ви се разсърди чада крадливи и лицемерни!Нищо хубаво не чакайте и се благодарете , че Нинова няма да е премиер!
26
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителство на ГЕРБ+СДС за една година и после смяна. Докато има пандемия и икономическа криза генералът не се сменя. После може и трябва. Задържането във власта е вредно- самозабравят се. Слави е непознат в ЕС и ще му спрат парите, а ние ще затънем съвсем.
25
1
 
13
 
! Отговори
Главчо преди 3 години
Тоя туп напудрен *** пак ни занимава с това, какво са му казали да говори от централата. Тази опаковка без мозък и каквото и да е собствено мнение.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Молим ти се Славчо, качи се сам на столчето и слагай глава в примката. Ние обещаваме да не ритаме столчето, стабилност да има !"Това им е предложението. Ако Славчо реши да направи каквито и да е реформи които да им навредят ( с други думи всяка една възможна реформа), си късат обещанието и ритат столето. С други думи, като се издъни, ГЕРБ ще се изпишат като тотално невинни, щото "кабинета няма да е техен"Слави не е много умен, но трябва да си терминално ***, че да приемеш такова предложение
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави и корнела ще сьставят стабилно правителство според менВиждам нинова премиер
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави ще ви оправии с 2000 много скоро.
21
7
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
СЛАВИ ЩЕ ВЪРНЕ МАНДАТА ОТ СТРАХ, ЧЕ МОЖЕ ДА ГО ОДОБРЯТ.
20
0
 
5
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Нещо многократно взе да се оливаш
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Георг знае ли, че изборите минаха и 75 % не са за ГЕРБ ?
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха още ли се гърчите.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
егати кефа, нови избори и Гроб на колене!!
16
1
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
никога повече герб 12 години стигат
15
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво
14
0
 
12
 
! Отговори
Отвратен преди 3 години
*** ДупИИдавец и блюдолизееец. До оня ден лижеееше *** на ЦЦ и ББ сега прави дудутки на ББ..така се прави в герб ---лижеш правилният шнур! Ще се запомни с огромното му предателство в договора със Северна Македония---поне да беше прочел какво подписва (пъленнннннннн дебиллллллл)
13
0
 
13
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Значи нека това изкзване да го перефразирам за да ме разбере и тиквуня най-накрая па и другите гербави, че то при тех интелекта не е много много на почит! Та то и аз съм готов да ида до космоса само, че требе някой да ми плати 20-30млн. долара за билет до космоса! Кой ше се навие! Та такова и положението с тиквата! Той мое да е готов и папа да стане ама ше стане ли???