Георг Георгиев: Само ГЕРБ е готова да състави правителство

Лидерът на спечелилата партия да е премиер, поиска той
13 апр 2021 10:00, Петя Славова
62
Георг Георгиев: Само ГЕРБ е готова да състави правителство
Снимка: БГНЕС

Правителството на ГЕРБ, което те заявиха, че са готови да излъчат, няма да дублира сегашния кабинет. Това заяви в "Денят започва" депутатът Георг Георгиев без да конкретизира имена. Партията ще преговаря за подкрепа в новия парламент. Той отново потвърди, че са готови да осигурят мнозинство на правителство излъчено от "Има такъв народ".

Още по темата

 "Бяхме пределно ясни стабилността да бъде водещият фактор, който да навигира сформирането на следващото мнозинство и съответно избиране на българско правителство. По двойнствения начин, по който бе разтълкувана нашата подкрепа, не бе съвсем правилен, тъй като ние казахме - да, готови сме , ако втората политическа сила реши да изпълни мандата, да дадем своята подкрепа за тяхната програма, за това да има мнозинство в парламента", каза пред БНТ Георг Георгиев.

По думите му изисква време правилната конфигурация да бъде представена. Иначе ГЕРБ е единствената политическа сила към момента, която е готова да състави правителство и в името на стабилността на държавата ще го направи, каза депутатът от ГЕРБ.

Той каза, че когато пълният състав е известен, тогава ще стане ясно кой ще бъде министър-председател.

"Най-голямата политическа логика диктува лидерът на спечелилата политическа сила да бъде и премиер. Това е отговорното европейско политическо поведение, това сме и ние демонстрирали до момента", каза Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Един преди 3 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Ако не са в управлението на страната,Как ще прибират пари о обществени поръчки?
51
2
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Много просто момче също като боко
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този *** не разбира ли че фирмата им кражби и разпродажби фалира
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Папагалите продължават да си повтарят това на което са ги научили-кражби , чекмеджета , мафия , тиква , без разбира се без нито едно доказателство , просто защото са папагали .
48
4
 
4
 
! Отговори
Уморен от лъжи преди 3 години
До Анонимен Те винаги са готови.... да крадат!
47
3
 
5
 
! Отговори
защо преди 3 години
Знаем, знаем. Вече сме го гледали. Пет магистрали, по четири министъра, даже и резерв ще има. Утре се меткам в джипката и вдругиден сме готови.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРБ е готова за нова конституция и Велико народно събрание. Само Борисов, десетократният старейшина на Европа и доктор инженер генерал-лейтенант, може да спаси тази държава. Овладял е трийсет кризи, пазил е и комунистически лидер, И цар. Подвизите му са достойни за някой комикс.
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако само ГЕРБ е готова да състави правителство,тогава да не се прави изобщо.Нека Радев да направи служебно правителство,а докато го прави да се забрани напускането на България на водещите фигури от ГЕРБ и ВМРО.
44
4
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Не, благодаря!Никакви ГЕРБ повече!
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека се състави служебно правителство от Радев и съм сигурен,че той ще го вкара в затвора хората от ГЕРБ и ВМРО ,които са вършили престъпления.Ако Слави направи правителство.с подкрепа от ГЕРБ ,това означава ,че той е подчинен на един и същи шефове.
42
0
 
7
 
! Отговори
СИМИТЛИЧАНИН преди 3 години
АБЕ КЪДЕ Е БАТКО.
41
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРБ е готов за корупция. Подпорна стена Алепу,пребит кмет от ГЕРБ от по-виши членове на ГЕРБ,защото е загубил 7 гласа в селото.Само ГЕРБ може да остави месеци на ред без вода град с над 100 000 жители.ГЕРБ и ВМРО се гордеят с пенсии от 300 лв.ГЕРБ уби дете с ток в София,без да поеме отговорност.Само ГЕРБ слага за кмет Алфатар (бивш служител в бензиностанция),за който има данни че има отношения с депутат от ГЕРБ.Само ГЕРБ подпомага миграцията и най-високата смътност.Днес са починали над 200
40
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А неговият съпруг какво мисли по този въпрос?
39
2
 
10
 
! Отговори
Баба Гицка преди 3 години
От това ''само ГЕРБ'', само ние, само нашите велики експерти /на които дължим последно място в ЕС/, се стигна до ситуацията ''всички срещу ГЕРБ и грабежа''
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бившият депутат Георг.
37
2
 
15
 
! Отговори
334 преди 3 години
Ама тези си мислят, че нищо не е станало! Май наистина трябва с камъни да бъдат изгонени от парламента и от властта!
36
4
 
12
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
Да, герб са първа политическа сила, така е решил суверенът!Как са спечелили изборите, това е друга тема! Но те не разбират, или не им се иска да разберат, че 3/4 от народа не ги иска!И сега приказки, приказки- стабилност, отговорност и т.н., и т.н Да си направят правителство, и ако парламента го гласува, да си управляват, в противен случай да се махат! Стига с Борисов и борисовщината! Никога повече!!!!
35
4
 
5
 
! Отговори
За 31 преди 3 години
Нали затова Слави отиде на избори-за да управлява.Що се дърпаш сега?или цялата парлама е била заради партийните субсидии?Явяваш ли се на избори трябва да си готов да управляваш-ако не можеш нямаш място в народното събрание.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е другари - спасението е в Отечествения фронт!Заедно! по сръПския модел.
33
1
 
13
 
! Отговори
с.т. преди 3 години
Хубаво е човек да има самочувствие, но също така е хубаво то да има покритие.