Радев издаде указ, свиква 45-ото Народно събрание на 15 април

Заседанието ще започне от 9 часа
Обновена: 13 апр 2021 11:36 | 13 апр 2021 11:29, Красимир Ангелов
220
Радев издаде указ, свиква 45-ото Народно събрание на 15 април
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква на 15 април 2021 г., от 9.00 часа, новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание.
 
Очаква се утре, 14 април, указът да бъде обнародван в извънреден брой на Държавен вестник.

В неделя ЦИК окончателно обяви имената на всички 240 народни представители, както и разпределението на мандатите. Коалицията ГЕРБ - СДС е със 75 мандата, "Има такъв народ" с 51, БСП с 43-ма депутати, ДПС с 30, "Демократична България" с 27, а "Изправи се! Мутри вън!" с 14.

Още по темата
На първото заседание народните представители полагат клетва и официално встъпват в правомощията си. Обявяват се парламентарните групи. Избират се председател и зам.-председатели, а до тогава заседанието се води от най-възрастния депутат. В състава на 45-то Народно събрание това е икономистът Мика Зайкова (79 г.) от “Има такъв народ”.

На същото заседание настоящото правителство подава оставка. Но дори в оставка както премиерът, така и министрите продължават да изпълняват своите правомощия, докато не бъде избран нов кабинет или не бъде назначено служебно правителство при невъзможност да се състави правителство.

Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да стартира процедурата за избиране на нов Министерски съвет - единственото условие е преди връчването на първия мандат той да проведе консултации с всички парламентарни групи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
14
 
12
 
! Отговори
Слави Мултака Чалгар преди 3 години
Профил на феновете на Слави Мултака: Искат тук да е като в русия - диктатура на техния лидер и всички други в затвора! Русия да ни е основен и единствен партньор. Другото им искане е заплатите и пенсиите да валят (от русия няма как де е - от там само предложения за далавери идват, от останалите българи, също няма как да е, защото много малко са тия дето не крият данъци (главно западните и американските фирми)) - чакат се пари от Европа, но ние сме си русофили и мразим европейците :D
137
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КОМУНИСТИПо-старите хора помнят и пред 1944 г. демократичните правителства на глад и войни, когато загиват 2-3 милиона българи жертви на демокрацията.
136
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До За 144За протестите не ми обяснявай какво е било, излизаха десетки хиляди в началото. После естествено вместо мутрий да се изнесе, той реши да прави мизерия. Не бяха побои, платени провокатори, полицейски произвол и цялата ченгеджийска *** на ДС и ко.А относно волята на хората, кои хора ? Тия 53% дето са толкова отвратени, че не намериха смисъл да гласуват. Тия дето бяха купени. Тия дето подправяха протоколи. Що не вземеш да си потърсиш достойнството ?Каква воля, какви хора ?
135
6
 
11
 
! Отговори
За 119 преди 3 години
Понеже много си обичате шиши, кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС?Не беше ли тая същата дето за пореден път я водите лице на борбата срещу мутрите и корупцията??Съжалявам хлапенце тая глупост си е разправяй след хлапетата, дето не знаят неразрушимата Дружба между БСП и ДПС.Апропо Пинокио не игра ли хоро с хората на Доган?
134
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ристо БожковияМоже чрез ДАНС и ще ги ликвидират. Съда е подкупен от ЕС и НАТО за човешки права и няма как.
133
12
 
17
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Резидентчето още 8-9 месеца има на Дондуков, да му увира главата. А Славчо ако продължава да мълчи, народът ще си преосмисли прибързаната подкрепа. И не отписвайте Бойко, много го подценявате
132
14
 
14
 
! Отговори
Ристо Божковия преди 3 години
Проблема на Слави е, че тези които са гласували за него и за костовистите (15% от ***) очакват от тях да правят като Путин - затвор за Бойко и останалите хора от ГЕРБ! Но ние не сме в Русия (за щастие) и това няма как да стане! Просто защото всички решения на правителството са си законни!!! Харесват или не на някой - те са си законни! Другия проблем на феновете на слави е, че очакват да завалят пари към тях - ХАХАХХАА - Като не стане, защото Европа ще ги спре - всичко приключва :D
131
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Под дулото на Калашников Слави Трифонов няма да стане премиер. Риска е по-голям от този на летците-камикадзе от ВСВ....
130
3
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 3 години
Хич не ги бави адаша.
129
14
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Свърши вече...убавото време за Боко Чекмеджан Банкянски и отбора му все...отбрани калинки.А е само..средата на април и сега...разцъффват цветята;еее за някои времето ще се подобрява...закономерно.
128
3
 
9
 
! Отговори
За 144 преди 3 години
Ама че ти си един от десетината дето се разхождах те по площада??Е да ти кажа това не беше протест.Започна като протест първите три дена, след това стана платено мероприятие.Затова и свестните хора си тръгнаха от там и останах те една шепа хора.Но понеже явно ти си някое повярвало си хлапенце-пусни си нощта на белия автобус за да видиш какво правят истински протестиращи хора.Давайте вземайте се с Радев и се опитайте да пренебрегнете волята на хората.
127
6
 
7
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 3 години
то ако новото правителство е Орешарски 2, не е чак толкова зле, но ако се превърне в ЖАН ВИДЕНОВ 2, тогава жална ни майка, левовете още сега в евро
126
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да раздадат парите вместо за избори и за депутати на безработните и на пенсионерите за да имат доходи и работа и те. Много партии и избори и само гълта пари и нищо за народа.
125
15
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
И АЗ ВЯРВАМ НА РАДЕВ, НО КАТОМИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ ЩЕ БЪДЕ ПОПОЛЕЗЕН. НЕ ИМ ВЯРВАМ НА ТЕЗИНОВИТЕ. МНЕНИЕ.
124
10
 
17
 
! Отговори
Ристо Божковия преди 3 години
Ще му видим "експертите" на Славчо-Мултака-Чалгар :D Шоуто започва в четвъртък :D Когато 2/3 от излезлите да гласуват (защото останалите не виждат в Слави - "спасителя") избират да гласуват за ГЕРБ, БСП и ДПС, няма как да направиш правителство без някои от тях :DПравителството ще е на Слави + костовисти + лоени топки + БСП + ДПС и ще се нарича "Орешарски 2" (безпринципната коалиция) :D Колко ще изкара до затварянето на първия еврофонд (2 седмици), а до последния още толкова! И тогава ОСТАВКА!!!
123
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без МС следват 2 служебни на Радев до президенските избори и после още едно служебно и 2-3 избори и 500 милиона лева за машини за изборите и ЦИК. Това вероятно е добре за Сливи но дали и добре и за държавата без парлаент или с парламнент с ГЕРБ. С МС сега следва ГЕРБ се връщат на власт и Борисов 4. Доста е скъпо да се свали ГЕРБ.
122
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до протестърите 140Ба, мааму. Аз си мислех, че протестираме срещу агресивната мутренизация на държавата, а то сме го правели щото черепа плащал, видиш ли ! Що не са ми казали, тия вагабонти и аз да взема някой лев от него...Пич, тоя аргумент вече е свален от употреба, отваряй си мейлите ако ще ръсиш гробарска пропаганда, сега трябва за чалгарите да се говори. Ще вземат да ти спрат сребърниците.
121
2
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
45- тото НС.Всички да се явят с цинкови костюми.
120
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последни напъни на Ал бънди
119
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генерал Радев продължава с мъдрите си и стойностни решения ! Да е жив и здрав и да му пожелаем и втори също така успешен мандат !!!!