Радев издаде указ, свиква 45-ото Народно събрание на 15 април

Заседанието ще започне от 9 часа
Обновена: 13 апр 2021 11:36 | 13 апр 2021 11:29, Красимир Ангелов
220
Радев издаде указ, свиква 45-ото Народно събрание на 15 април
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква на 15 април 2021 г., от 9.00 часа, новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание.
 
Очаква се утре, 14 април, указът да бъде обнародван в извънреден брой на Държавен вестник.

В неделя ЦИК окончателно обяви имената на всички 240 народни представители, както и разпределението на мандатите. Коалицията ГЕРБ - СДС е със 75 мандата, "Има такъв народ" с 51, БСП с 43-ма депутати, ДПС с 30, "Демократична България" с 27, а "Изправи се! Мутри вън!" с 14.

Още по темата
На първото заседание народните представители полагат клетва и официално встъпват в правомощията си. Обявяват се парламентарните групи. Избират се председател и зам.-председатели, а до тогава заседанието се води от най-възрастния депутат. В състава на 45-то Народно събрание това е икономистът Мика Зайкова (79 г.) от “Има такъв народ”.

На същото заседание настоящото правителство подава оставка. Но дори в оставка както премиерът, така и министрите продължават да изпълняват своите правомощия, докато не бъде избран нов кабинет или не бъде назначено служебно правителство при невъзможност да се състави правителство.

Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да стартира процедурата за избиране на нов Министерски съвет - единственото условие е преди връчването на първия мандат той да проведе консултации с всички парламентарни групи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
11
 
! Отговори
За 84 преди 3 години
Значи казваш bTV дето цяла година беше на повикване на Радев и на протеста не били обективни??Брей брей брей.Тия 60% канна Рачева ли ти го каза?не сещам се какви проценти даваха разните социологически проучвания.Ама реалността е много много по-различна.Радев е бита карта-ама още не сте го разбрали.Както и това,Какво ще се случи с всичките ви групички в народното събрание ако дори и с малко падне стандарта на живот на българите.
77
3
 
16
 
! Отговори
Ванко-1 преди 3 години
Браво на сестра Галева за победата. На Маяма шапка и свалям, и на оная старата мома Дончева. Двете разбукани опулени скумрии, успяха да *** измъкнат от затвора, макар че направих и продадох 100на деца за ***, и продадох няколко тона наркотици. БРАВО, казаха МУТРИ ВЪН, и аз съм навън.
76
10
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен 67Остават му 5 месеца и 5 години още.
75
7
 
14
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Този Фигурант е обявил война на Левски ! Дяконе, дяконе, стани да видиш как този Фигурант иска да направи твоята "чиста и свята република" един султанат ! Искал да е президент на президентска република, т.е. султанат !
74
2
 
14
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Предстоят няколко месеца цирк в стила на 90-те. Те и циркаджиите даже ще са същите.
73
10
 
2
 
! Отговори
ира преди 3 години
Сега по артистчност Герб ще захлюпят и Парцалев и Калоянчев и Лолова Ще гледаме театро ала Герб безплатно Какво по" хубаво "от това
72
15
 
10
 
! Отговори
Герберските комуняги преди 3 години
ще се пръснат от злоба, ама Р. Радев ще спечели и другите президентски избори. Единствения политк с 60% одобрение и то към края на мандата си... и това го дават в БТВ и НОВА, което значи, че реално са повече.
71
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички гробаджий в Белене за 30 години.
70
2
 
3
 
! Отговори
Катюша преди 3 години
До Анонимен Но не с К-ауна начело, защото ще счупи и опростачи курника..
69
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкaй гробарите!!
68
12
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Кефя се много, като гледам как се гърчат и *** герберумгел четата, усещайки какво ги чака.
67
5
 
5
 
! Отговори
шиши преди 3 години
Аз командвам!
66
4
 
10
 
! Отговори
Колко време преди 3 години
На 5-ти беше се самокарантинирал. В четвъртък е 15-ти. От РЗИ карантинират за толкова - 10 дни. Но виж, може пък в банята да падне, опции много.
65
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да не го харесвам си остава единствения не тулу)п от така наречените държавници!Макар и не винаги, но остава прав!Дано стане всичко по-бързо, за да нямат време толупаджиите да се ориентират! С неприязън, но му желая този път успех!
64
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да не го харесвам си остава единствения не *** от така наречените държавници!Макар и не винаги, но остава прав!Дано стане всичко по-бързо, за да нямат време толупаджиите да се ориентират! С неприязън, но му желая този път успех!
63
6
 
11
 
! Отговори
Изпразни се мутри въ преди 3 години
ДАСА МЕРЦЕДЕСА РЕДИ КАБИНЕТА, А БАДЖАНАЦИТЕ ЧАКАТ КОЙ КЪДЕ ЩЕ ГО ПОСТАВЯТ ДА КРАДЕ.
62
13
 
12
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Грипенов ще направи всичко възможно за да вземе властта!На всяка цена!Това е последният му шанс да провали сделката за F16 и да си прокара далаверата за Грипените!Друго не го интересува!
61
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само клоун не беше управлявал тази държава за смях станахме в цяла Европа и не само
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко месеца му остават на тоя?
59
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иде края на крадливите герберски калинки и президента ще съдейства това да стане по най-бързия начен, браво