Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април

Първото редовно заседание на НС премина под знака на обидите
Обновена: 16 апр 2021 16:25 | 16 апр 2021 16:25, Камелия Цветанова
850
Депутатите задължиха Борисов да отиде при тях на 21 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След бурни дебати и скандали депутатите приеха решение, с което задължават премиера в оставка Бойко Борисов да представи пред парламента Националният план за възстановяване и устойчивост и да участва в обсъждането на 21 април.

135 от БСП, ДПС, ДБ, ИТН и ИМВ гласуваха „за“.

Против бяха само депутатите от ГЕРБ.

Предложението за задължителното явяване на Борисов дойде от Мая Манолова от ИМВ, след като вчера премиерът в оставка  излезе в отпуск и не участва в днешното заседание на НС, въпреки че беше извикан именно заради плана за възстановяване.

Още по темата

По време на дебата в пленарната зала се чуха доста обиди и лични нападки.

"Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път- прекрасно е, че е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие“,каза  председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път. Шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път.
Джипко-бибитков днес не дойде за пореден път", нападна той.

По време на изказването му заради тези думи депутатите от ГЕРБ – СДС тропаха по банките.

"Преди да се разтропате, ще ви цитирам думи на човек, който стои сред вас, това са негови думи, така че си го изслушайте , а след това тропайте. Тома Биков: "Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор. Второто е не по-малко вредно от първото", каза Тошко Йорданов.

В лично обяснение Тома Биков обвини "Има такъв народ", че са написали една лъжа в програмата си - тази, че ще бъде въведено мажоритарно гласуване.

"Първо, се радвам, че на г-н Йорданов са му разрешили да се изкаже и днес и са свалили забраната. Ако ще си четем кой какво е писал и говорили, писали сме доста неща всички. Вие като сценарист на едно от популярните шоута, ще написали доста неща. Написали сте доста статуси на вашия лидер .Един от тях твърди, че няма епидемия от коронавирус. Това е в границите на лакардиите, които сте свикнали да произвеждате на килограм ", каза Биков.

"Преди само няколко дни буквално, преди само няколко седмици, твърдяха, че единствената ви кауза са да въведете мажоритарни избори в два тура. Днес това не е така. Вие излъгахте. Вашата партия подведе 500 хил. български граждани с тази теза. Ние сме готови да изработим и внесем и ще внесем още другата седмица. Вие сте написал една лъжа във вашата програма и тази лъжа ще бъде наказана. Нека има бързи изобри и ще видите колко гласа ще вземете", посочи още Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
21
 
33
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Не ви харесваше Бойко, вижте какви хора влязоха в парламента: настроени реваншистки, пет пари не дават за народа, те искат да мъстят на Борисов. Вижте само тошко какъв изказ има.
22
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нямаше ли по-подготвен човек за председател на парламента.тази жена е с говорен дефект.в алцет и всява хаос защото е неподготвена и недорасла за длъжността.
21
10
 
8
 
! Отговори
Учиндолец преди 3 години
ние от Ку-Ку бенд ще му изпеем БАТАЛЬОНА СЕ СТРОЯВА ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ и преди сме го правили
20
4
 
24
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
За мен парламентът е изчерпана институция. Или да започвват да се бият и убиват, или да се сменя системата.Вместо реформи и закони, те се обиждат, от което се измества фокусът на проблемите.
19
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 21 ще има печена тиква на фурна.
18
25
 
41
 
! Отговори
bbb преди 3 години
Изключително невъзпитано и гадно поведение на депутатите от герб! Същите са като Борисов! Особено нагла е Караянчева /на какво ли отгоре/, Георг, Мануил, все отбор юнаци. Но тези хора трябва да бъдат озаптени навреме, защото ще нанесат вреди на работата на НС!
17
8
 
22
 
! Отговори
ааа....нема да дойде преди 3 години
Да де, но днес е отпускар............. а на 21.04. може пък да го повтори КОВИДА!
16
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 21 април Лойко ще изпълни на живо песента"Носят ме мамо, влачат ме" в съпровод на Ку-ку Бенд и НСО.....
15
6
 
3
 
! Отговори
Учиндолец преди 3 години
аз бих искал да дойде на първи май
14
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление по Конституция няма как да го задължат,ако той сам не поиска.Министрите да могат да ги задължат,но министър председателят не!
13
14
 
17
 
! Отговори
Топ серсем преди 3 години
Ако не дойде в парламента.Парламента отива при него.
12
45
 
27
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Бойко да ги мине с 200 тези гадове в парламента. Искаме си нови избори, на които да вземем мнозинство и да върнем реда, всичко да стане пак стабилитетно и да няма промяна.
11
16
 
38
 
! Отговори
Хичо преди 3 години
Джипко-бибитков нема да дойде...ще го фане короната пак...
10
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Да, но 800 000 българи се кефят и подражават на мутри като Борисов.
9
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да идва да отговаря за действията си. Страхливец!А Слави Трифонов като е болен къде се вре в Нар.Събрание?Подвежда избирателите.
8
19
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 3 ЧЕТЕШ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ. СЛАВИ КАЗА, ЧЕ СЕГА НЯМА ДА ИМА МАЖОРИТАРНО ДОКАТО НЕ СЕ ПРОМЕНИ ИЗБИРАТЕЛНИЯ КОДЕКС И ЧАК ТОГАВА АКО СЕ НАЛОЖИ ОТНОВО ИЗБОРИ ЩЕ ИМА. КАКВИ ХОРА СТЕ ВЕДНАГА ЗАСТАВАТЕ НА АМБРАЗУРАТА И ЗАПОЧВАТЕ ДА БЪЛВАТЕ ОГЪН. ЧЕТЕТЕ.
7
10
 
35
 
! Отговори
:D преди 3 години
Герб тропайки по банките и викайки "Мутри вън" не дадоха думата за изслушване на министър и го изгониха от залатаЦирк дьо П.K.П.
6
35
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина подценяват Борисов Той им знае кътните зъби , ще ги купи и продаде 2 пътиСега и гледа сеира и си почива , но ще им го върне тъпкано , този път с 300
5
24
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В лицето на всеки Българин, Бойко ви показа че му е през Шмайзера за вас. Хем голям, хем мишка, направо плъх, хем като п''''ка се извъртя и се прави на важен.Пълен позор.
4
11
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 3 години
на най -близката ти родственица - два!