Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента

Той съветва Борисов да върне властта на опозицията
18 апр 2021 20:10, Нели Христова
220
Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента
Снимка: БГНЕС

„Никой от ГЕРБ не си е позволил груб език от трибуната. Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. А Филип Занев е от големите сценаристи. Не ни интересува какво си говорят със Слави, има значение какво се говори от трибуната и какво чуват избирателите. По кулоарите можеш да чуеш какво ли не. Джипко Бибитков не е парламентарен език”, заяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред NOVA.

Според него улицата е влязла в парламента. Рашидов е на мнение, че не можеш да заплашваш и да крещиш от парламентарната трибуна.

„Ако анархията, която се налага в момента в парламентарния език, продължи, то доброто също има средства и ще ги използва. Но това ли искаме. Това не бива да бъде допускано в нито един парламент. Смятам, че за 10 години на поста министър съм направил добрини и се причислявам към доброто. Но в България никой на никого не благодари. Бих посъветвал Борисов да им върне властта. Да управляваш е много тежка отговорност, трябва да градиш, а си постоянно под прожектора. Нека да вземат властта, не могат без отговорност да се откажат от нея. Нека вземат властта и тогава ще се следим, ще гледаме кой какво прави за държавата и ще се сравняваме. Сега им е много лесно”, смята Рашидов.

Депутатът определя ситуацията след изборите като уникална, тъй като ще се наложи победителят да отиде  в опозиция. Той смята, че още в първия ден се е видяла не парламентарната, а площадната демокрация. Рашидов съветва колегите си в парламента да „успокоят топката” и да не използват груб език.

„Томислав Дончев направи един план, който не е на ГЕРБ, той е на държавата. Парите са на българския народ и трябва да ги усвоим. Ако този план не се приеме, това ще е първата беля. Дончев беше оторизиран, а това, че те не искат да чуят плана, а искат Борисов, за да го унижават и да го линчуват – и аз да съм премиер, няма да отида”, категоричен е депутатът от ГЕРБ.


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 8 месеца
Веждьо кажи нещо за сикаджията боко.Той не дойде ли от улицата крал коли и рекетирал хората с бизнес
171
2
 
5
 
! Отговори
баце преди 8 месеца
Така трябва да бъде Веждитко. Дължите го на самите вас.
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. Български журналистичен език!Бог да ви пази!
169
0
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,ха,ха.... преди 8 месеца
Ганьовщина...ха,ха,хаааа
168
1
 
9
 
! Отговори
СЕГА ШЕ ВИДИТЕ... преди 8 месеца
"Простотията НА ВЛАСТ"Има такова ново шоу !!!!!!
167
3
 
6
 
! Отговори
Читател преди 8 месеца
Първо влязоха турските гьозбояджии,демагозите на Републиката,стоящи в сянката, но засмукващи от благата на българите.Този от кърджалийския вилает,винаги е със силните на деня,подмазвайки се като цига.ка гледачка на клиентът си.Няма такова чудо,което с Гецата Марков,да всява идиотщини по адрес на президента Р.Радев и близането на зад.кът на индивида от близкото до София градче.Кюнтове,на които трябва да им се забрани да пръскат отрова по човешките маси.
166
5
 
3
 
! Отговори
Меди доганов преди 8 месеца
Ашколсун!!! Гьоооонсураааат.!.
165
3
 
1
 
! Отговори
Меди доганов преди 8 месеца
Ашколсун!!! ***.!.
164
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Господин депутат,когато си Премиер или каквато и държавна позиция да заемеш,трябва да си поемеш отговорност. Абсолютно безотговорно е премиер на държавата да не излезне на трибуната. Но за де случи това ,човек трябва да е отговорен и да има доблест. Бойко няма качества за лидър на демократична република, той има качества за диктатор на държава с тоталитарен режим. Аз съм убеден ,че скоро ще стане ясно за дефицитите предизвикани от ГЕРБ и ВМРО.
163
4
 
11
 
! Отговори
42аЗащо преди 9 месеца
бе, другарю Рашидов?Нали благодарение нс площадната демокрация, наследена от СДС дойдохте и вие на власт? И тя си има поне две лица. Каквото повикало такова се обадило.
162
2
 
3
 
! Отговори
ами преди 9 месеца
ти от къде си бе-л,,,но
161
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато беше в общинския съвет си спомни какво шамари лепеше по улицата пред общината и тогава говори за уличната демокрация г-н Всезнайко.
160
8
 
8
 
! Отговори
Браво на Тошко преди 9 месеца
Липсата на управленски капацитет умело се прикрива с пpocташки остроумия от трибената на НС.
159
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Целият свят ни се смее с този чалгар и помияпитекоито вкара в парламента. Млади и образовани хора сред тези тук, не виждам.
158
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След като орроттачиха нацията , хората на стария ерген и чалгар Слави, опроттачиха и парламента.Сега парламентът стана място за попръжните на Тошко тъпото и компания.
157
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За да се оправи България е необходимо да се замени надписа на сградата на НС "Съединението прави силата" с надписа "Шоуто на Слави"
156
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя как си взе милионите от КТБ? Има ли фактури за тях и платени данъци?
155
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За доброто на бьлгария е - трите по големи формации в парламента да сьставят правителствоБсп , итн , исправи се могат да сьставят клалиция
154
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разнищването на темата за Джитко Бибитков от високата трибуна на Народното Събрание е най-голямото политическо достижение на партията ИТН.
153
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Улицата влезе в парламента и смущава феерията от безотговорното и безгранично пиянство на "богоизбраните"