Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента

Той съветва Борисов да върне властта на опозицията
18 апр 2021 20:10, Нели Христова
220
Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента
Снимка: БГНЕС

„Никой от ГЕРБ не си е позволил груб език от трибуната. Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. А Филип Занев е от големите сценаристи. Не ни интересува какво си говорят със Слави, има значение какво се говори от трибуната и какво чуват избирателите. По кулоарите можеш да чуеш какво ли не. Джипко Бибитков не е парламентарен език”, заяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред NOVA.

Според него улицата е влязла в парламента. Рашидов е на мнение, че не можеш да заплашваш и да крещиш от парламентарната трибуна.

„Ако анархията, която се налага в момента в парламентарния език, продължи, то доброто също има средства и ще ги използва. Но това ли искаме. Това не бива да бъде допускано в нито един парламент. Смятам, че за 10 години на поста министър съм направил добрини и се причислявам към доброто. Но в България никой на никого не благодари. Бих посъветвал Борисов да им върне властта. Да управляваш е много тежка отговорност, трябва да градиш, а си постоянно под прожектора. Нека да вземат властта, не могат без отговорност да се откажат от нея. Нека вземат властта и тогава ще се следим, ще гледаме кой какво прави за държавата и ще се сравняваме. Сега им е много лесно”, смята Рашидов.

Депутатът определя ситуацията след изборите като уникална, тъй като ще се наложи победителят да отиде  в опозиция. Той смята, че още в първия ден се е видяла не парламентарната, а площадната демокрация. Рашидов съветва колегите си в парламента да „успокоят топката” и да не използват груб език.

„Томислав Дончев направи един план, който не е на ГЕРБ, той е на държавата. Парите са на българския народ и трябва да ги усвоим. Ако този план не се приеме, това ще е първата беля. Дончев беше оторизиран, а това, че те не искат да чуят плана, а искат Борисов, за да го унижават и да го линчуват – и аз да съм премиер, няма да отида”, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Веждьо кажи нещо за сикаджията боко.Той не дойде ли от улицата крал коли и рекетирал хората с бизнес
153
2
 
5
 
! Отговори
баце преди 2 години
Така трябва да бъде Веждитко. Дължите го на самите вас.
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. Български журналистичен език!Бог да ви пази!
151
0
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,ха,ха.... преди 2 години
Ганьовщина...ха,ха,хаааа
150
1
 
9
 
! Отговори
СЕГА ШЕ ВИДИТЕ... преди 2 години
"Простотията НА ВЛАСТ"Има такова ново шоу !!!!!!
149
3
 
6
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Първо влязоха турските гьозбояджии,демагозите на Републиката,стоящи в сянката, но засмукващи от благата на българите.Този от кърджалийския вилает,винаги е със силните на деня,подмазвайки се като цига.ка гледачка на клиентът си.Няма такова чудо,което с Гецата Марков,да всява идиотщини по адрес на президента Р.Радев и близането на зад.кът на индивида от близкото до София градче.Кюнтове,на които трябва да им се забрани да пръскат отрова по човешките маси.
148
5
 
3
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Ашколсун!!! Гьоооонсураааат.!.
147
3
 
1
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Ашколсун!!! ***.!.
146
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин депутат,когато си Премиер или каквато и държавна позиция да заемеш,трябва да си поемеш отговорност. Абсолютно безотговорно е премиер на държавата да не излезне на трибуната. Но за де случи това ,човек трябва да е отговорен и да има доблест. Бойко няма качества за лидър на демократична република, той има качества за диктатор на държава с тоталитарен режим. Аз съм убеден ,че скоро ще стане ясно за дефицитите предизвикани от ГЕРБ и ВМРО.
145
4
 
11
 
! Отговори
42аЗащо преди 2 години
бе, другарю Рашидов?Нали благодарение нс площадната демокрация, наследена от СДС дойдохте и вие на власт? И тя си има поне две лица. Каквото повикало такова се обадило.
144
2
 
3
 
! Отговори
ами преди 2 години
ти от къде си бе-л,,,но
143
8
 
8
 
! Отговори
Браво на Тошко преди 2 години
Липсата на управленски капацитет умело се прикрива с пpocташки остроумия от трибената на НС.
142
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият свят ни се смее с този чалгар и помияпитекоито вкара в парламента. Млади и образовани хора сред тези тук, не виждам.
141
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като орроттачиха нацията , хората на стария ерген и чалгар Слави, опроттачиха и парламента.Сега парламентът стана място за попръжните на Тошко *** и компания.
140
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя как си взе милионите от КТБ? Има ли фактури за тях и платени данъци?
139
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За доброто на бьлгария е - трите по големи формации в парламента да сьставят правителствоБсп , итн , исправи се могат да сьставят клалиция
138
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разнищването на темата за Джитко Бибитков от високата трибуна на Народното Събрание е най-голямото политическо достижение на партията ИТН.
137
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Улицата влезе в парламента и смущава феерията от безотговорното и безгранично пиянство на "богоизбраните"
136
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега ИТН освен просташки език на омразата, нищо друго не са казали и демонстрирали с действията си в НС. Ако продължават така ще вкарат България в поредната безизходица. Тия момчета не могат да проумеят че не са отишли там да си упражняват остроумието на гърба на Джитко Бибитков, а са отишли да свършат определена работа. Докато разберат и те ще станат излишни като царската партия.
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този май си мисли парламента за бащения , такива с по 5 мандата вън !? Те са се сраснали с мафията в всяко едно отношение