ГЕРБ първо ще търси подкрепа за правителство от "Демократична България"

След това на разговори ще бъдат поканени и "Има такъв народ", обяви Митов
Обновена: 20 апр 2021 14:48 | 20 апр 2021 14:35, Нели Христова
257

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Групата на ГЕРБ-СДС първо ще търси подкрепа за правителството си от "Демократична България".Това заяви предложеният за премиер Даниел Митов след връчването на мандата от президента за съставяне на кабинет.

"Ние ще ги поканим официално на консултации и ще очакваме тогава официалният им отговор", каза Митов и обясни, че ще се търси подкрепа и от останалите "близки по идология" парламентарни сили.

Още по темата
За сега от ДБ многократно са заявявали, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. Митов обаче изрази мнение, че в парламента "може да се възстанови нормалното държавническо говорене" и обясни, че ГЕРБ-СДС ще поканят и "Има такъв народ" на Слави Трифонов за разговори по предложения кабинет.

Неофициални разговори не сме водили с никого. Ще ги водим официално, както си е по процедура, каза още Даниел Митов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Баце сигурно разчита от ЕНП да притиснат ДБ за правителство,а недостигащите да си напазарува .Пари впрочем има в изобилие.
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 157 Всички партии в БГ са проруски, Генерал Атанасов от ДБ е сигурно изявлен атлантист :)) Доган за какво го тикнаха да търка за 1 месец нара ДС ?, нали е бъдещ проект, но вервай си, нещо като с "Балкански поток", не бил руски, бил български :))
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е срамно да си поискаш...срамното е да ти откажат.
127
1
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
ГЕРБ антируска? А?
126
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Чък Норис може да подкрепи ГЕРБ
125
3
 
11
 
! Отговори
Тупкане на топката преди 3 години
ТУПКАТЕ ТОПКАТАВръщайте мандата и да се приключва.... какво очаквате да стане освен че агонизирате.
124
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
151 В какво " чудо" ще се видят от ДБ бре шушляк? Свирчок ли ще направиш на Хр. Иванов? Двете партии са десни, антируски, евроатлантически, щом само корупцията е препъни камъка да я вземат от ДБ под техен надзор и да вдигат обвинения срещу всеки без значение КОЙ е, или какъв пост е заемал!
123
3
 
5
 
! Отговори
засрамете се преди 3 години
За какво им е подкрепа? - Те и така си крадат успешно! За кавко трябва да делят с някого плячката??!?
122
6
 
9
 
! Отговори
САНДОКАН преди 3 години
те не ги искът във селото,А ТЕ ПИТЪТ ЗА КЪЩАТА НА ПОПА
121
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви етнически партии във власта като герб-дпс .Мажоритарни избори .Така герб-дпс няма да вкарат и един дупитат.На първия тур може да са първи но на втория всички ще са против тях .Само така можем да се справим с етническия вот. Така стана и на президентските избори ;) А махне ли се герб и за варненските мутри няма да е добре щото не се вписват в светлото еврогейско бъдеще ;)
120
2
 
4
 
! Отговори
до патриотъ преди 3 години
Дано да подкрепят правителството на ГЕРБ.------------Дори и да ги подкрепят... не става!Нинчето, ДПС и "Пчеличката" Мая са твърдо против!Дългия ще е Пас!
119
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия нали щяха да връщат мандата да не се губи време? Подкрепа може да получат само от събратята им от Факултета и Столипиново.
118
22
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Дано да подкрепят правителството на ГЕРБ.Във времена на криза и пандемия се открояват лидерите и водачите. Справка - Иван Костов!!!
117
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бре, що съ прайте на "Отнесени от вихъра"!Избори до дупка!!!!Докато на сцената не се появи Диктаторъ!Нали искаме "Силна ръка"?Е, рано или късно и туй шъ стане.Обстоятелствата ще го наложат!
116
6
 
9
 
! Отговори
Божков преди 3 години
Бойко, чакам те! Приготвил съм ти - кеф ти риба, кеф ти паламуд!
115
13
 
21
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 3 години
Естествено, че Митов не се харесва на Пасольството. Евроатлантик, демократ, одобряван от САЩ, говорещ свободно езици, не монолингвист като Слави, ***, сестра Галева... даже Румен Грипенов Решетников няма негово ниво на владеене :))Затова е този вой срещу него. Хората мразят успелите. Забравих.На всичко отгоре е и вярващ християнин, а това вече е непростимо, нали товарищи!
114
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЕЖДУВРЕМЕННО КОНЦЕСИЯТА НА ЛЕТИЩЕТО ТРЪГНА, КОЕТО НЕ ГО ПИШЕ В ДНЕС.БГ, ДОКАТО ТИКВАТА СЕ ПРАВИ НА ОПЕРИОРАН ИБАВИ ТОПКАТА...
113
4
 
1
 
! Отговори
Ванга до 142 преди 3 години
Ти си с предимство
112
13
 
7
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Грабежът на т,о,л,у,п,и,т,е продължава. Нагли, лъжци и крадци
111
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сори Митов,троянските коне като теб,Москов и Ненчев вече не са в Демократична България.Или като Кунева и СДС.Всички вие опорочихте градската десница и пристанахте на най-големия комунист и мафиот,служихте му за патерица толкова години.Сега е ред да си връщате вересиите,а ти разбира се си никой,както и никога не си бил