Нови депутати връщали порочната практика за гласуване с чужда карта

Тома Биков: Това руши авторитета на парламента
38
Нови депутати връщали порочната практика за гласуване с чужда карта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За скандален случай на гласуване с чужда карта от депутат от ИТН съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

Той твърди, че в социалната мрежа се върти видео, на което се вижда как Виктория Василева гласува с картата на председателя на ПГ Тошко Йорданов.

"Това е порочна практика, която уронваше престижа на НС и беше прекратена с въвеждането на биометрични данни, но в тази зала това не става", коментира Биков.

Според него не бива да се стига до това, защото целта е да се върне доверието на гражданите в законодателната власт, а с гласуването с чужди карти то се руши още повече.  

"Надявам се скоро да се върне биометрията и силово да се сложи край на това. Крайно обидно е да разчитаме на силовия път, за да не злоупотребяваме  тези неща и да не се връщаме в годините, когато това беше правило и не доведе до нищо добро“, коментира Биков.

Според него е странно, че тези практики толкова лесно могат да се върнат и то от депутати, които за пръв път са в пленарната зала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 3 години
Не е премахнато гласуването с биометрични данни. В залата на старата сграда не е налична тази функция. Интересно, че именно ИТН настояваше да се използва този зала.
21
0
 
2
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Защо с карта? Системата за гласуване беше с пръстов отпечатък! Защо е премахнато?
20
0
 
11
 
! Отговори
заплес преди 3 години
Депутатка с коефицент на интелигентност по малък от този на кокошка (ТВ камери, хора наблюдаващи всяко твое мръдване не е важно, шеф е това) и главатар на юнаците, не научил че иска промяна на ИЗБОРЕН, а не на избирателен кодекс: цитирам "Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат... и тя е: промяна в Избирателния кодекс, задължителна промяна в Избирателния кодекс. Чалга може и да не обичам, има си влак за всеки, но да ме управлява Тошко- тц!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честити ви нови управници...
18
13
 
2
 
! Отговори
Кире преди 3 години
Добре де, мутрата година и половина не отива в парламента, въпреки че по конституция е задължен, Пеевски го боли за парламента избран от народа, а някаква била виновна че гласува с чужда карта щото колегата и отишъл да тропа.
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той твърди, че в социалната мрежа се върти видео, на което се вижда-------Аз твърдя, че в социалната мрежа се върти порно със сестрата на Биков.
16
8
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Да не забравяме, че ГЕРБ ни вкара в "чакалнята" отменяйки фиксирания курс и приемайки плаващ курс в коридор от 30%, а гаранционният фонд изнесоха в Западна Европа. Така че европейските психо-политици всеки момент могат да ни излющят 20% обедняване.
15
7
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Нормално е да си гласуват 25% увеличение, след като правителството на ГЕРБ ни натресе 30% инфлация. Нали правилно съм забелязал, че за последната година хлябът се дигна с 30-40 стотинки, на Биков това да не му е ибягнало?
14
4
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
герП почнаха много да говорят за морала и др. работи ... откакто са опозиция !!!Ама то всички партии така правят ...Явно и всички депутати .. са един дол дренки ...
13
0
 
7
 
! Отговори
А някои питаха преди 3 години
защо Пеевски не ходи в парламента... е те сега вече сами си отговарят.
12
3
 
19
 
! Отговори
срам за България преди 3 години
Чалгарите "новите "тюфлеци си карат старата чалгарска песен "анти"- Поведение, Политика ", но вкупом с утайките от протестите и червената мъгла гласуваха зa 25% увеличение на заплатите си. Изтърбушиха изборния закон с най-рисковите методи за гласуване, не са толкива прости да не знаят, че това предполага фалшификации и подпомагане на ДПС и не само тях. Кроят ни шапката. Досега всичко е лъжа и облагодетелстване.
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу протестърската диктатура!
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умните и красивите съвсем се уляха,а още е първата седмица.
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно!Събудихте ли се българи,тия сами си ги избрахте.
8
3
 
22
 
! Отговори
До Народен 12 преди 3 години
Като не вярваш виж видеото, а не се прави на интересен !Писна ми от такива нагли и всичкознаещи цър-вули който уж дойдоха да оправят нещата, а се ***-ха още от първия ден.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМда само нагоре и рязко надолу, от висока най- лесно се пада
6
19
 
13
 
! Отговори
Изфабрикувани преди 3 години
И тези клипчета са същите като на г-н. Борисов! Жалко, че за тях Тома Биков не беше така запален да разпространи? Защо работите избирателно? Страх ви е от вожда ли?
5
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторитета на парламента няма на къде повече да се руши след предишното НС с председател кърджалийката.Оттук насетне може само да върви нагоре.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.Биков какво ще каже за договорките между депутати от различни групи в кулоарите на предишни НС при гласуването на един или друг лобистки закон /текст/? "Практиката" с гласуване на чужди карти и тогава съществуваше, но той не реагира.
3
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе то и едни снимки с кюлчета се въртят ама не е проблем според депутати като Биков, от такинва депутати акъл едва ли иска някой за морал.