Само в България църквите и манастирите останали отворени в пандемията

Пристига най-голямата досега пратка с ваксини на Pfizer
Обновена: 25 апр 2021 14:36 | 25 апр 2021 11:00, Камелия Цветанова
127
Само в България църквите и манастирите останали отворени в пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На Цветница премиерът в оставка Бойко Борисов събра част от министрите си в дома си. Освен, че честити празника на всички, той се похвали,  че българските власти са единствените, които не затвориха църквите и манастирите по време на пандемията.

Още по темата

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов съобщи, че в понеделник у нас ще пристигне най-голямата досега пратка с ваксини на Pfizer – 138 000 дози.

Според него планът за ваксиниране върви успешно.

„Това не е само наше постижение. Благодарим на големите държави, които се лишиха от част от своите дози, за да могат българските граждани да бъдат ваксинирани. Имаме стотици хиляди ваксини. Предлагам да изпълним и това, което Каракачанов предложи онзи ден за отваряне на ваксинационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български граждани. Нека, както ЕС постъпва с нас и ни помага, да помагаме и ние на страните в нужда. Благодарен съм, че за всички българи вече има всички видове ваксини", каза Бойко Борисов.

Според Ангелов мерките, които България е предприела, са навременни.

„Страната ни почти не усети третата вълна на коронавируса. Взимахме решенията буквално на 12 часа”, уточни здравният министър.

„Надали хората щяха да ни поставят на първо място, ако не бяха видели усилията ни и резултатите”, заяви Борисов.

Спортният министър Красен Кралев припомни, че от вчера вече феновете могат да присъстват на футболните стадиони при спазване на мерките срещу COVID-19.

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че от утре в училище се връщат по график част от учениците от по-големите класове.

От 17 май предлагаме и връщането на други класове, а 12 клас ще приключи годината присъствено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: църквиборисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За вашата глупост и политически интереси , хиляди българи платиха с живота си и при толкова много смърт, провал и безхаберие най-нагло да заявиш, че не сме усетили третата вълна, не знам какъв човек си, а да не говорим за лекар???
86
5
 
1
 
! Отговори
Петя преди 2 години
Вяра и религия не е едно също, правете разлика. Вярата няма нужда от храмове и църкви, всеки може да се моли от всяко място и Бог може да е в сърцата на хората без дасе палят свещи и да има специално място.
85
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и без това никой не влиза в църквите, даже и като туристи.
84
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименруски плъх си разбира се...надявам се путин да ти е пратил спутник...билет за отвъдното
83
6
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 години
Един познат бачкаше като дякон в Сашо Невски. Беше преди двадесетина години. Идеше ли някой от големите християнски празници все се потеше дали печка или хладилник да си купи. Някои негове колеги даже жени успяваха да си купят. Просто не вярвам в никакъв бог. Няма бог. Казвам Ви го като Магистър по богословие. Поне се отчукахме на гаджета богословки в СУ. Аз и една Неви бихме яко камбаната в Богословски факултет в София. Декан беше Иван Денев. Лека му пръст.
82
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аферим Бойкоглу Азис, машаллах!Ти спаси миряните от духовна смърт!А сега като си така загрижен за ваксините: Да ти кажа ли лошата новина? Тя е, че две дози на Пфайзер се оказват недостатъчни - нужна е трета доза!А добрата новина?Ми... то всъщност, май няма такава.Ако е добра новината че мой колега като се ваксинира със втора доза на Пфайзер каза, че втория път се е чувствал по-гадно от първия.Каза че като космонавт се е чувствал - в безтегловност!
81
7
 
8
 
! Отговори
Коприва преди 3 години
Това за храмовете е добро. Там ще иде, който търси упование и вяра. Не сме като съседите си в Гърция и Сърбия предани на вярата, малко сме си езичници, ама помолете се и за тях. И светли празници, БЪЛГАРИ!
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Заглавието като гордост или трагикомедия да се разбира?"----Като платена публикация. На медиите единствения сигурен спонсор им е бибитко и те не смеят да не му публикуват вокалните диа-рии. Сега след изборите леко са се спекли, но не виждат чий друг за-дник може да се целува и продължават по навик.Ако ги слушаш, ще кажеш, че в България единственият политик е той и никой друг. Не случайно сме толкова назад в свободата на словото.
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С между 100-200 починали на ден ОПРЕДЕЛЕНО УСЕТИХМЕ ТРЕТАТА ВЪЛНА на коронавируса.За същия период в Англия умираха десет пъти по-малко.Знаем и за решенията, които вземахте за 12 часа, и които се меняха по три пъти на ден, в зависимост на кого искате да угодите.
78
7
 
6
 
! Отговори
Борнео преди 3 години
Кина, театри, стадиони, зали, ресторанти, барове, МОЛ-ове се затварят - -църкви и манастири не?!? Предполагам са питали вируса къде иска да се вихри.Значи за кучета и котки може, а прасета не може.
77
6
 
2
 
! Отговори
Така беше преди 3 години
Браво Боко !
76
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Така и трябва да бъде. Повечето или го изкараха, или се ваксинираха. Да трепериш с години пред един вирус - това не е живот.
75
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама има ли още някой да вярва на измисления грип? :D
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре!
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
голяма работа. те повечето българи са атеисти
72
8
 
5
 
! Отговори
САТАНА преди 3 години
Честито самоубийство
71
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И е фрашкано без да се спазва дистанция
70
0
 
5
 
! Отговори
До ЦИНИК преди 3 години
Не мой да пише на български, щот е чужденец, който използва платформата, за да недотам законна свръзка с друг като него.
69
5
 
20
 
! Отговори
Амин преди 3 години
Съвсем вярно е, че църквите и манастирите изобщо не са затваряли, и се надявам поне това открехнато към вярата прозорче да бъде пролука на светлина в нашия живот.
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак Аз аз аз. ББ само това знае.