ГЕРБ даде на КС мораториума за решенията на МС в оставка

Отказа се да иска оставката на Манолова от комисията "Ревизия"
50
ГЕРБ даде на КС мораториума за решенията на МС в оставка

ГЕРБ сезира Конституционния съд за наложения мораториум от НС върху част от решенията на правителството в оставка.

Мотивът на ГЕРБ е, че наложеният мораториум противоречи на Конституцията и с него се блокира работата на цялата държава.

Забраната, която прие НС, включва възлагане на концесии, даване на разрешения за проучвания на подземни богатства, поемане на дългове, промени в ръководствата на дружества и болници и назначения в държавната администрация.

В неделя от ГЕРБ се заканиха, че ще поискат и оставката на Мая Манолова от ИМВ като председател на временната комисия за ревизията на управлението заради начина, по който тя, заедно с 4-ма членове на комисията, посетиха в петък държавното дружество „Булгартрансгаз“ и изискаха документация за проекта „Турски поток“.

Сега обаче се отказаха от намерението си.

„Истината е, че самата Татяна Дончева като неин партньор каза, че всъщност тази комисия е създадена само и единствено с предизборна цел“, коментира Дани Каназирева от ГЕРБ.

Според нея комисията единствено разиграва един цирк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: мораториумГЕРБКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази много ме привлича като жена .Сладур е.
31
0
 
5
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Свърши хубавото време и хубавото "лято" за вас герберски скакълци.Тази от Дулово,след три месеца,ще е в историята от депутатстването си.Опушени фльо.ци днес, станаха фактори в управлението на държавата ни.Служебен кабинет,избори,съд,затвор,това очаква грабилите народа си по-вече от дванадесет години!
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един нов кабинет немогат да сформира, но да спъват държавата с незаконни мораториумии го могат. Какви са тези заплеси в парламента? Защо взимат високи заплати за цялата пародия в пленарната зала?Депутатите също трябва да са с изпитателен срок.
29
2
 
3
 
! Отговори
Никк преди 3 години
И на мен са ми много противник тези, особено тази Дани. Беше независим кандидат за кмет, не разбрах кога я обладаха от ГЕРБ
28
1
 
2
 
! Отговори
Забелязвам преди 3 години
Въпиюща неграмотност, и абсолютно непознаване на законите и конституцията в коментарите по-долу.Народното събрание не може да прави каквото си иска-конституцията важи и за тях, а този мораториум противоречи на конституцията.Колкото до това кой как изглежда-това са коментари просто на комплексирани личности,неспособни на нищо друго освен на лични нападки.
27
1
 
10
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Цвета,Деса,Дани,това се латерните на Борисов,латерни,корозирали и амортизирани от прекомерна употреба. Фльо.ци,които са скарани с културата и толерантното отношение към себеподобните.Отвращават ме,преди да съм ги видял.
26
1
 
10
 
! Отговори
туткал преди 3 години
Очилата са и 4000 бона, на тая кака сврака.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Публикувано във факти.бг: гербавите жабоци се окопават във властта , за да крадът и саботират всяко нормално правителство.Крастави жаби.....ква ква гербави ква!!!!
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега ГЕРБ трябва да управлява до следващите изборизащото БСП ще Усети народната Любов отзад с голяма подкрепа
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПАРЛАМЕНТЪТ Е ВЪРХОВНИЯТ ОРГАН В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО НАРОДЪТ ГО Е ИЗБРАЛ ДРУГАРКО АТАНАСОВА И ЩОМ ТОЙ Е РЕШИЛ ДА ИМА МОРАТОРИУМ ЗНАЧИ Е ТАКА, А ТОВА, ЧЕ ЕДНА ГРУПА КОРУ'МПЕТА НЕ ИСКАТ МОРАТОРИУМ ТОВА СИ Е В РЕДА НА НЕЩАТА, ВИНАГИ ПРЕСТЪПНИКЪТ НЕ ХАРЕСВА НЕЩО КОЕТО ЩЕ ДОКАЖЕ ПРЕСТЪПНОСТТА МУ ! С ТОВА ВАЩЕ ИСКАНЕ САМО ДОКАЗВАТЕ, ЧЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ !
22
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая Мутрата Изправисе ВЪН
21
7
 
3
 
! Отговори
Тъпкач преди 3 години
Ако е обща, аз защо не съм я минал още ?
20
2
 
15
 
! Отговори
На снимката преди 3 години
Колко съм важна(па тка),ама много съм важна,особено ако си сложа очилата и интелекта ми хвръква в небесата, нищо че съм празна кратуна, колко съм важна,как се надувам като балон сред тръни,натъртвам на всяка дума,клепам и се оглеждам победоносно,сякъш съм хванала Бай *** за грездея заедно с пачките и се усмихвам самодоволно като смачкан домат на магистрала!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако хората са се явили на конкурси и са ги спечелили, но не са подходящи, трябва да се търси отговорност не от тях, а от хората, които са ги посочили. Така че не с мораториум, а с факти. И не Конст. Съд, а ***. Съд трябва да бъде сезиран.
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааааа,ревете,че ви спират далаверите.Айде стига вече.Достатъчно се нагушихте.
17
4
 
18
 
! Отговори
Антоанета Стефанова преди 3 години
Е хиляди класи над това недоразумение от снимката-Деса общата
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каназирева има да отговаря защо мъжът й укрива ДДС с около 30 фирми, за които внимава да не мине прага за регистрация по ДДС?
15
6
 
21
 
! Отговори
Комунистите преди 3 години
От ГЕРБ не пускат кокала.Още по-лошо,сега трябва да връщат пари на концесионера на летището.А комунистът Борисов кръв повръща,пари не връща.
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВЕТЕ ГЕРБ- ДАЙ ДА ВИДИМ КВИ ГИ ИЗТРОПА БЕЛОСЛАФ- НЕ МУ ХАРЕСВАЛИ ХОРАТА В ПАРЛАМЕНТА- И ЗА ТОВА СЕ ОТКАЗВА. А КВИ ОЧАКВАНИЯ ИМАХМЕ В НЕГО- ДА УВЕЛИЧИ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ ДВОЙНО- ПЪК ТО НА УВЕЛИЧИХА СИ ЗАПЛАТИТЕ- СЕГА ЧЕКАМЕ ГНОМЧИКИ И ПИНОКИО....
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11- МОЛЯ СПОДЕЛИ ФАКТИТЕ ОТ КЪДЕ СИ ВЗЕЛ, КОНКРЕТНО, ЧЕ СЕГАШНИТЕ ПОСОЛСТВА ХАРЧАТ ПОВЕЧЕ БЕНЗИН ОТ ТИЯ КОИТО СА БИЛЕ ПРЕДИ ТЯХ- ГОВОРИШ ОБОБЩЕНО- ИМАШ ДАННИ ОТ ОДИТОРСКИ ДРУЖЕСТВА, АГЕНЦИИ ЗА ФИНАНСОВ КОНТРОЛ ИЛИ ЕЙ ТАКА СИ СЛОВОБЛУДСТВАШ- ЗАЩОТО ВСИЧКИ НИЕ ТУК ПРАВИМ ТОВА, АЗ ДОРИ КРЕЩЯ И СЕ КЕФЯ НА ТОВА..