Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки

Отхвърлената програма - формален парламентарен абсурд
277
Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новите партии в парламента обвиниха ДПС, БСП и ГЕРБ в страх и позорни действия заради провала на пленарното заседание.

"Станахте свидетели на формален парламентарен абсурд“, коментира Арман Бабикян от ИМВ.

„Ето някои от тях не искат Комисия за "Росенец", други не искат Комисията за полицейското насилие. Всеки има своите мотиви, за да бъде против този дневен ред и станахте свидетели на този формален парламентарен абсурд“, коментира той.

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ коментира, че ако трябва ще отидат на нови избори, суверенът ще прецени.

Още по темата

„50 срещу 100 и кусур въздържали се не става“, коментира той провала на заседанието. От политическата сила излязоха и със специална позиция в социалните мрежи.

„Програмата за работа на народното събрание за 28-ми и 29 април беше отхвърлена от ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е прецедент, случва се за първи път и е позор за българския парламентаризъм“, посочват от ИТН.

Според председателя на ПГ на ИМВ Мая Манолова желанието на партиите от статуквото е да покаже, че сегашният парламент е като предишния.

Тома Биков от ГЕРБ настоя, че една от разделителните линии в НС са промените в Изборния кодекс.

"Има генерално некомпетентни предложения и дори опасни за самата демокрация", предупреди той.

Според него изборното законодателство, в което има фундаментални промени, е гледано за една нощ с минимален срок между първо и второ четене, което значи, че се цели много бърза и радикална промяна на целия изборен кодекс, което поставя под риск изобщо протичането на нормални избори след около два месеца.

"С всеки изминал ден партиите, които са на второ, трето и четвърто място, разбират, че не са на първо. Уж бяха победители, но не могат да направят правителство, не могат да проведат заседание на народното събрание. Започва сблъсък на фантазията с действителността, той ще продължи известно време, докато се проведат нови избори“, коментира още Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
11
 
! Отговори
Мдаа, преди 2 години
оформя се новата тройна коалиция май, не че не си е оформена отдавна де. Дерзайте тролчета, много работа ви се отваря!
13
8
 
32
 
! Отговори
Уф преди 2 години
дано системните партии най сетне се опълчат на тази лудост на еднодневките, създадени само да всяват хаос и анархия, превръщайки България в лесна мишена. Все пак когато си за един мандат в парламента можеш да правиш всякакви щуротии и клоунади, но ако смяташ да останеш в политиката с години трябва да действаш отговорно към хората и да се съобрязяваш с обществените нагласи и възможности.
12
16
 
8
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Днес изгря новата-стара тройна коалиция да ни е честита!
11
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте ги тези тоталитарни партии и направете модерна европейска демокрация. Толкова ли е трудно да се съберете няколко десетки хиляди граждани на площада и да се обявите за новата власт на държавата?
10
6
 
40
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Какви комисии бре, от кога адвокатската колегия на Мутрите се превърна разследващ орган в НС, сестирите галеви и тюлена с гумената лодка не разбраха ли че вече са пътници, учиндолския принц им подля вода и ги насочи към канализацията, от Шоуто на Каналето им подготвиха този сценарий с активното участие на фигуранта и мераците му за преЦедентска реСпублика ... !!!
9
4
 
13
 
! Отговори
мамка му преди 2 години
Що не съм по-млад да се разкарам от тая шиbaнa държава без да се обръщам!?
8
7
 
35
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ПАРЛАМЕНТА СЕ СГОВНЯСА....И "ПРОМЯНАТА" ЗАСМЪРДЯ , ЯКООООО...ТОВА Е КРАЙНИЯ ЗАВЪРШЕК НА ЕДНО НЕКАДЪРНО ШОУ...!ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ , ДА ИЗПРАТИМ НЕКАДЪРНИТЕ И АЛЧНИ АРТИСТИ , СЪС СИЛЕН ШУТ В *** ....ТАМ , КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО!НАЦИЯТА И НАРОДА ---ЗА ДОМА , СЕМЕЙСТВОТО И БЪЛГАРИЯ!БЪЛГАРИЯ , НАД ВСИЧКО!!!НАПРЕД БЪЛГАРИ!!!
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мажоритарните избори са най-големият подарък за БСП и ГЕРБ, чак е смешно. Вижте САЩ, вижте Британия - 2 партии и ТОЛКОЗ! И никой не знае за кой гласува, никой не го инетерсуват никакви личности. Ако в мажоритарните избори личностите имаха значение в САЩ нямаше да има понятие "Син" или "Червен" щат.Ама то тази идея не идва от хора, които се занимават с политика. Идва от певци, които се опитват да изместят пожарникари.
6
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ако даде мандата на БСП ще направят правителство подкрепяно от Герб и ДПС,
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се карайте всички сте ***
4
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега, ако не се притесняваха от народа, щеха да направят коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС, обаче тогава ще се зачеркнат завинаги, нема как да стане :)))
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП в момента си правят харакири
2
25
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията, превзела България днес координирано нападна силите на промяната. Парламентарната коалиция на статуквото ГЕРБ+БСП+ДПС блокира промените в изборния кодекс, а извънпарламентарната им патерица ВМРО протестира на улицата против всякакви промени.
1
5
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Какви ревизии бе, като този парламент няма да го има след 2 седмици.