Герджиков: Недопустимо е да се правят скоростно сериозни законодателни промени

Според него е хубаво, че в НС има повече юристи
Обновена: 1 май 2021 22:38 | 1 май 2021 22:35, Нели Христова
96

Още от края на 2009 година започна едно странно законодателство, което показваше доста фрапиращо невежество. Безкрайно много такива примери има. Това каза в предаването "Опорни хора" бившият служебен премиер и бивш председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков.

По думите му е хубаво, че в новото НС има повече юристи.

"В една нормална правова държава е недопустимо да се правят скоростно сериозни законодателни промени. Ако трябва да правите сърдечна или мозъчна операция - ще кажете ли на хирурга, че трябва да я направи за 10 мин?!", подчерта той  пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички бивши комунисти станаха велики демократи - герджика и тои
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, че на колко години си, та познаваш професорите Герджиков и Д.Вълчев? Проф.Герджиков е на почтена възраст и вече е пенсионер, но често го търсят за мнение, а проф. Вълчев е уважаван юрист, със собствено мнение, което не крие, когато политици и журналисти го интервюират за мнение по злободневни въпроси. Студентите много го уважават като преподавател. Това ли са глупости според теб? Ами не чети такива коментари, прескачай ги и *** при ББ да ти дръпне едно слово на връх Великден
67
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не зная проф. Герджиков да е "комунистче" - нито по произход, нито по симпатия. Той симпатизира на демократите, но някои от тях показаха истинския си лик още в първите години на демокрацията. Проф.Герджиков и сетне проф.Вълчев от ЮФ изказваха неведнаж своето мнение по действията на юристи от ПрК на НС. МП и политици. Стана ми интересно, когато гл.прокурор, човек на зрели години, реши да стане д-р по Право, но не в ЮФ към СУ, а в ЮЗУ. Г-н Гешев, видните преподаватели юристи са в СУ, не в ЮЗУ...
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей кой те пусна от гардероба с мумиите! Мааарш оообратно докато не съм хванал тоягата!
65
8
 
18
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 2 години
Тоя провален политик, интересчия, стотинкаджия не е човека, който трябва да дава съвети. Неговите съвети дори една поцинкована кофа не ги приемаше...
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още от края на 2009 година започна едно странно законодателство, което показваше доста фрапиращо невежество.T.e. откакто Борисов бе избран със седесарските гласове, парламентаризмът гангреняса и умря. А с него и демокрацията.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей какви ли не мумии ще изкарат да плямпат глупости и да ни плашат. Падате от власт смешници! Свиквайте!
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше ми приятно да си побъбрим .. Но виното свърши и отивам да си лягам .. Живи и здрави ... Пак ще се срещнем някой път ...
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До На менха-ха... Кога си бил за последно там ???
60
2
 
9
 
! Отговори
На мен преди 2 години
Ми харесва в Германия, също и в Холандия. Хората като цяло са доволни, гледат си бизнеса и са ОК когато държавата харчи разумно данъците им. Харесват разумното управление, а не разни експерименти с хората. Сегашния Ковид 19 им беше най-екстремен, но понеже като цяло виждат, че правителството действа практично се примиряват и съгласяват с необходимостта от мерки за ограничаване.
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Като четаГраждански протест ... :)Какво да го правиш ... Да укриваш данъци е изконно право на всеки ... :)Жива и здрава ... :)
58
3
 
13
 
! Отговори
Колчак преди 2 години
А, голямата новина била, че евроатлантическита ни обвързаност била заплашена ( да се разбира няма да има повечесладки държавни поръчки и Евро фондове).Четете "Чичовци" на Вазов, важи и за днешното "разделно" време.
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До komitataНе съм фен на НДСВ ... Искам да подчератая с много ДЕБЕЛИ БУКВИ ...
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какво даВ Белгия, Холандия (т.е. Нидерландия - нали знаеш, скъпа, че вече няма Холандия) и Люксембург все още има полицейски час ... В Германия Бабата се опитва се да се задържи, но е много под въпрос .. В Лондон и Париж имаше брутални демонстрации, за които българските медии не писаха .. Светът се променя, аз лично не бих заложил на Банкянския Толуп ... Но, нейсе, плюй си против видеонаблюдението ... Късмет ... :)
55
0
 
3
 
! Отговори
Като чета преди 2 години
Как разсъждавате започвам да мисля, че сте хора с много пари дето не плащат данъци в тази държава.
54
2
 
9
 
! Отговори
komitata преди 2 години
Герджиков ,ние вас ви видяхме -ще ви оправим за 800дни-доста се оправиха
53
4
 
3
 
! Отговори
Какво да преди 2 години
Кажем за ентусиастите на машинното гласуване ... освен че умния се учи от грешките на другите, а глупавия прави собствени...защо ли в Германия и Холандия се отказаха от машинно гласуване? Сигурно щото не са се сетили, че може и видеонаблюдение да има хаха ама много прости тез!
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОбединениБиков, ти ли си .. Имам един недоволен клиент .. НЕ СИ МУ ДУХАЛ ДОБРЕ ... АЙДЕ ПАК ...
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВидеоВече е решение на НС, залегнало в Изборния кодекс ... Ти мислиш, че е забавление за медиите ... ??? Сполай ти ... :)
50
3
 
1
 
! Отговори
Ами че преди 2 години
Те машините са си на ГЕРБ , кво ще ги правите? Нови ли ще купувате?