Тома Биков: Президентът показа, че иска предсрочни избори

Изборния кодекс ще доведе до провал на изборния процес
1 май 2021 21:35, Нели Христова
159
Тома Биков: Президентът показа, че иска предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

„С връчването на мандата на БСП президентът показа, че иска да има предсрочни избори”, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в „Карай направо”. Според него парламентът е в задънена улица, тъй като той  не бил в състояние да излъчи парламент. Биков е на мнение, че това е довело до политическа криза.

„Не мисля, че БСП могат да получат подкрепа. Моето мнение е, че „Демократична България” имаха по-голяма възможност да сформират правителство около някаква своя програма, дори и то да е имаше някакъв временен характер”, смята Биков.

Той подчерта, че сред ангажиментите на програмата на ГЕРБ било възстановяване на политическия диалог, но от БСП не им били предлагали подобни.

„Цялото общество в момента вижда резултатите от изгарянето на всички мостове и разрушаването на политическия диалог, което усърдно беше правено през последната година. Сега ни предстоят много трудности. Всеки носи своята вина, трябва да видим кой къде е сбъркал и да поправим грешките си. В момента смелост е да говориш с другите”, добави Биков.

Депутатът от ГЕРБ изрази мнението, че ревизията на Изборния кодекс ще доведе до провал на изборния процес.

„Това, което гласувахме в парламента, в България никога не го е имало и никога не се е правело по този начин. Писан за една нощ, приет за една нощ, без никакво обсъждане с изборни специалист и с хора, които разбират от това, без обсъждане на препоръките от Венецианската комисия. Нашите опоненти в голямата си част в края на деня не знаеха за какво гласуват. Това е законодателна катастрофа. Никога по такъв начин не е посягано към този най-важен закон”, каза още Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 88Защото само с интелект не става, братко. Иска се сопа, ама яка сопа да се извърти и да налага наред.
79
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биков, толкова долно същество, бълва глупостиГЕРБ трябва да изчезнат веднъж завинаги
78
11
 
9
 
! Отговори
до 88 преди 3 години
Хиляди интелектуалци подписаха петиция за импийчмънт на Румен Радев. Аз не видях на протеста интелигентни хора. Видях едни мутри наели други мутри да чупят пейки, да разнасят ковчези, да провесват бесилки, да хвърлят храна, да затварят кръстовища, да блокират Орлов мост, да палят живи полицаите със слама на 2 серт.2020г.Да хвърлят яйца и да поругават ВС и други държавни сгради.Това видях аз.Това го има и в записите на Иво Божков, който документира протеста и дори получи награда за това.Sorry!
77
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските другаре са много недоволни, че герб не им позволяват да въртят незаконен бизнес, и че трябва да плащат данъци. Руските другаре смятат за тяхно исконно право да не плащат данъци, да не спазват законите и ако може, да са найголемите тарикати, и когато това не мже да стане, щото са прекалено посредствени, следва омраза.Ми, така е, другаре, иска се акъл, какъвто вие нямате.
76
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и херо скоро се срещнаха на - 4 очи предполагам са уточнили всичко , около раследвания избори и коя партия ще продьлжи пьтя ни кьм - ес и нато , след краха на герб
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88Троленето ти няма нужда от "обяснение" наистина.Оставам с впечатлението, че тук сте се събрали даже още по-тъъпи *** от нормалното за русофилите, щом си мислите, че троленето не ви личи и съответно, че някой ви взема насериозно.
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
78, ти да не си преродена та петричка врачка,та знаеш какво мога и какво не мога.Интелигентните хора бяха през лятото на улицата,срещу хунтата.Още над 1000 интелектуалци се подписаха за оставката на Тулупов.Повече няма да ти се обяснявам.
73
0
 
4
 
! Отговори
Е, и? преди 3 години
А вие от ОПГ- то се страхувате, защото той ще ги организира!
72
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Посинял комсомолец критикува Партията майка?!Невероятно,но факт.
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79"В Германия където ме отпратихте с присвояване на бизнеси и ударните ви данъчни."Тук един такъв ревеше срещу герб със същите приказки.После изплю камъчето, че върти черен бизнес и е недоволен от тях, защото не са му позволили да го легализира със задна дата само за да се докопа до еврофондове.Всичките сте такива "праведници".
70
0
 
6
 
! Отговори
339 преди 3 години
До 68-Биков беше в ДБГ,Д Митов също.Не им бери гайлето-народа си го е казал-черга на суджук,чорбаджия друг.
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е херо и радев са уточнили всичко - около распадането на герб и новите избориНие не решаваме нищо в голямата гео политика
68
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 59/76"Мога,мога.И още много неща мога."Не, не можеш. :)))За многото неща ти вярвам: можеш да тролиш, да лъжеш, да се държиш хамалски, да си двуличен, да ревеш или хулиш, според зависи и най-вече, да целуваш ботуша на руските ти господари. Това наистина са много неща.:))))
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващите избори се падат точно на 4 юли Нац.празник на САЩ. Така го накъдриха веднага след срещата на Херо Мустафа и Радев. Всичко е решено предварително. Нищо не избираме. Нищо не зависи от нас. Гука играят геополитически и геоикономически интереси. Заблуждавате се като си въобразявате, че протеста е подпомогнал с нещо. Всичко е сценарии. Едно време и нас ната ни излъжаха през 1989г. Помня 14 декемри 1989г. с какъв ентусиазъм излязохме да бутнем нещо, което е било вече разрушено.Употребиха ви
66
2
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Мога,мога.И още много неща мога.Не съм зависим от еднокнижника като теб.Свободен съм да мисля и действам както намеря за добре и те съжалявам за преклонената главица.Щом на такива като теб идол ви е една проста тиква,значи положението е много сериозно и трябва да се вземат мерки.
65
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турските войски ще влязат в Кърджалийско под претекст, че защитават своите сънародници от масовите бунтове в България, А бунтове ще има.Все някак трябва да се накара разглезената *** да започне да мисли с главата си, а не с гъ-за си.Това е предречено и е заложено да се случи като причинно-следствена връзка от 150 г.насам.България ще се оправи, когато Министър-председател е жена.Това също е предречено и заложено.Българските мъже трябва да се разделят със средновековната патриархалност.
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малее не ми се мисли за - гербаджиите при служебно правителство на - радевПрокуратурата има да нищи докато не намери нещо
63
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 69"Тая опашка вие я заложихте с кражбите и заемите."Мислиш ли, че троленето сега ще ти помогне после по-лесно да преживееш това, което те чака?:)))))))))))
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още не мога да проумея как 300 000 турци в Турция ще променят изхода на изборите на фона на 4 000 000 българи? И отделно не знам си колко милиона българи живеещи в друга страна извън Турция.
61
6
 
2
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Слави е продукт на носталгичния комунизъм.Независимо от настръхналия им външен вид, спомняме си как Слави се сви като мокро коте. За социалистите е най-удобно сега да се коалират със Слави. Маските ще паднат, но на кого му пука. Четри години власт са си това.