Атанасова: Новите варвари погазиха Конституцията и законите

ГЕРБ готви конгрес на 11 май
616
Атанасова: Новите варвари погазиха Конституцията и законите
Снимка: БГНЕС
Абсолютен правен и конституционен прецедент. Така коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова приетите промени в Изборния кодекс.
 
"Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането - говоря за указа, подписан от президента Радев за "Държавен вестник", обясни Атанасова.
 
Според нея демонстрираното от "партиите на промяната" е направо скандално.
 
Всяко нещо, направено на Разпети петък - има кой да го съди, не го мислете. Затова няма да внасяте в Конституционния съд промените в Кодекса, няма да ги обжалвате, заяви Борисов.
 
Атанасова обаче не се съгласи с него и заяви, че юристите трябва да пазят закона, особено когато става въпрос за Конституцията. В случая е нарушено правото на българите да имат избор как да гласуват, аргументира се Атанасова. Добре, тогава все едно не си ме чула и го обжалвайте, каза Борисов.
Още по темата
Нали виждате цялата конспирация - то се прави умишлено и ще бъде зверска лъжа на тези избори. Ами как ще пътуват всички тези машини? Кой ще ги пази? Как ще се контролира? Те са толкова много въпроси, каза Борисов.
 
Фактът, че 24 % от хората гласуваха с машини означава, че хората не вярват на този вид гласуване, коментира вицепремиерът и външен министър в оставка Екатерина Захариева.
 
Не се ли притесняват от факта, че купуваме машини от Венецуела, в която правителството с милиции убиват собствените си граждани със снайпери, докато протестират. Не се ли притесняваме ние държава член на ЕС, че купуваме и гласуваме само на машини, които се произвеждат в такава държава? Тези хора нямат никаква представа как се организират изборите в чужбина и какво коства това, добави Захариева.
 
Две неща ми направиха впечатление, но по време на светлите празници трябва да се внимава с метафорите, коментира вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.
 
Основната парадигма на политическия дискурс в момента е, че партиите на промяната са спечелили изборите. Да управляваш обаче не е да смениш Фейсбук с парламентарната трибуна, да управляваш е да носиш отговорност и да вземаш решения, категоричен е вицепремиерът.
 
Вторият абсурд за мен е краткият живот на този парламент да бъде фокусиран само и единствено върху промяната на Изборните правила, допълни той.
 
Аз се занимавам с моята си партия - затова на 11 май имаме конгрес, на който ще вземем решения, заяви още Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
10
 
19
 
! Отговори
ПpocTa ДулoBcka П/ка преди 3 години
Нищожество, нарекло се само тежката артилерия на Герб, даже писало Конституция , няма дори вътрешна преценка за своята НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ! Герберски некадърни непрокопсаници!
422
8
 
11
 
! Отговори
Е, па... преди 3 години
Не е лошо, Атанасова прави реклама на Слави и ИТН с това "Новите варвари". Обаче, като не знае, какво да прави горката
421
2
 
13
 
! Отговори
Пребацана преди 3 години
ПребацанаЕлекторална единица. Не искам тъпите ви машини.
420
0
 
11
 
! Отговори
Новите Варвари преди 3 години
Култова песен на Славуца, която се реализира на практика.
419
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ Дулово съм.Лъскам дулото.
418
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДе Си?Нова варварко???
417
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Новите варвари" ахаххаххаах. Голяма!
416
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно, кога Деси общата, прочетете конституцията?!
415
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН, КАКТО 90ТА ЗАБРАНИХА БКП!
414
3
 
13
 
! Отговори
Мдаааа преди 3 години
Някой си бай Ставри е оставил трайни следи в психиката на троловете тук...
413
3
 
3
 
! Отговори
Разград преди 3 години
Гони питоня с голямата уста. Говори като без зъби, направи поглъща цели машини за гласуване.
412
1
 
5
 
! Отговори
Както преди 3 години
реШиха да се гласува с пре.....и машини, така и утре ще осъмнете без право да гласувате. То част от хората и сега няма да могат.
411
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изръвана е жена силхо отровна намерена е на масата отпред в народното събрание
410
5
 
9
 
! Отговори
да бе преди 3 години
До Анонимен 431"..трябва да влезете в американските консервативни сайтове и да прочетете за венецуелските машини...умопомрачаващо е на какви манипулации са способни.."........................................................................................Добре, че досега не ставаха манипулации, ама хич- протоколи задрасквани, трити, айде у лево. Мишо да ти обясни нещата и за гласувалите "мъртви"
409
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо шахматист!
408
5
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Славчо пее Тайсън кючек, Баце го опъват в затвора - ей, голяма работа е.
407
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смртоностно отровен ЖЕНСКИ екземпляр седи в средата напредседателската маса в народното събрание
406
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Батко Славчо Изпей ''тайсън Кючек'' Да Ми Напълниш ДушатаЕййй Голяма си работа бе Батко
405
9
 
2
 
! Отговори
Гадател преди 3 години
Мая ще е премиер, Хаджигенов ще е вице, Бабикян на културата, Купон на финансите, Ристю на правосъдието, Балабанов на здравеопазването, Тошко на земеделието, Филчо на туризма, Атанасов ще е военен министър, а който е най- дебел ще поеме регионалното развитие....
404
9
 
16
 
! Отговори
Ивелин преди 3 години
Може би чак сега герберите започнаха да усещат какво причинаха на своите сънарадноци когато дойдоха на власт. С тях няма да постъпят така както те постъпиха със своя народ. Просто трябва да си заминават а хора като Атанасова трябва да са готови да поемат отговорност за прегрешенията и простотоията на Бойко с която ни заля през последните години. Уви сега те са в ръцете на една загиваща партия която ги повлича рязко на долу и трябва да свикнат с този факт. Нямат избор