Стефан Янев, Бойко Рашков, Даниел Вълчев – кой ще е новият служебен премиер?

Завъртяха се и имената на Огнян Герджиков, Гергана или Соломон Паси
Обновена: 4 май 2021 08:33 | 4 май 2021 07:32, Елка Василева
182
Стефан Янев, Бойко Рашков, Даниел Вълчев – кой ще е новият служебен премиер?
Снимка: архив, БГНЕС

Поредно име към “обичайните заподозрени”, сочени в последните седмици за служебен премиер, завъртя коментаторът Константин Мишев.

“Бойко Рашков. Този мрачен тип ще ръководи служебното правителство. Не е непременно нужно да бъде назначен за служебен премиер или министър. Той е мозъкът на днешната дестабилизация на България и ще бъде главният архитект на политиката на правителството на Радев”, написа Мишев в социалните мрежи. И добави: “Да му мисли моят приятел Evgeny Mihaylov... Рашков беше негов душманин през онези далечни години в началото на промените. Разследваше го за видеокасетата с изявленията на Петър Младенов, че трябва танковете да дойдат.”

Още по темата

Според Мишев сме свидетели на преврат - “засега е безкръвен. Засега...”.

Бойко Рашков бе директор на Националната следствена служба преди 25 г. Бил е депутат от левицата, зам.-министър на правосъдието в правителството на тройната коалиция, а от 2013-а до 2018 г. - председател на Националното бюро за контрол на специални разузнавателни средства. Университетски преподавател по право. Миналата година Радев го назначи за член на правния си съвет.

Друг юрист също бил вариант според политическата мълва - проф. Даниел Вълчев, вицепремиер и просветен министър в кабинета на царя.

Потърсен от “24 часа”, той се разсмя на новината за “номинацията”. “Нека първо процедурата да се извърви докрай и президентът ще си номинира кандидат. Всичко това, което в момента се говори, е на нивото на интригата”, коментира професорът по обща теория на правото и обща теория на държавата и декан на Юридическия факултет на СУ.

При вече безалтернативните нови избори и съответно служебен кабинет най-соченото име да го оглави е това на президентския съветник по националната сигурност Стефан Янев. Коментатори подчертават факта, че бригадният генерал присъства на консултациите на Румен Радев с парламентарните партии, предшестващи завъртането на рулетката с мандатите.

В кабинета на президента, чийто премиер бе проф. Огнян Герджиков, Янев беше вице и министър на отбраната. Завършил е Военната академия в София и колежа към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ. Смята се за един от най-близките хора на държавния глава.

Първият служебен премиер на Радев - Огнян Герджиков, определи преди дни като абсолютно нереалистична опция отново да бъде поканен. Сред имената се завъртяха и тези на Гергана или Соломон Паси, които обаче също отхвърлят подобна вероятност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 23 Във всеки слух има доза истина.
19
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналото лято се пуснаха слухове, че новия премиер на служебното правителство ще е жена от гражданската авиация. Била много близка до Радев. Имали интимни отношения. За това главата на Деса гръмнала от яд, че знае как мъжа и назначи нея още като му беше любовница ва 2 длъжности и 2 заплати в конфликт на интереси. След като разбрала Десислава Радева, че жена-пилот с екзотично име ще е новия премиер не мигнала месеци и не спала от мислене.Главата и отвориха заради 3 аневризми причинени от Радев.
18
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков - абсолютно неподходящ кандидат. Недиалогичен, праволинеен. Ще се върви към реваншизъм с него. Соломон Паси - познат, и унас и по света, но доста остаря и върти едно и също, за Атлантическия клуб, за царя и за първите години на промените. Даниел Вълчев - най-адекватен от споменатите, способен. Ако Радев го избере, мога да преосмисля мнението си за него, но е малко вероятно според мен.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Криско става ли ?
16
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В едно от последните си заседания служебното правителство на Герджиков одобри офертата на шведската компания СААБ за изтребителите Грипен след консултации с президента. Сега да видим какво ще купи Радев и какви далавери ще накъдрят. Понеже комисионните за Грипен нещо се объркаха, а има да връща ресто на Черепа ако не закрие КТКОМПИ.
15
6
 
13
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Ако Радев дори си полупомисли да сложи Соломон Пасито за служебен, Радев никога няма да стане президент, а може и веднага да го импийчнат. Но съм сигурен, че Генералът от авиацията вижда от небето, че СП е мравка.
14
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Koйто и да е, важното е да се съсредоточи върху това да мачка герберугите, и да не им позволи никога повече да се върнат на власт! Виждам че имат нагласата за това, дано да я осъществят
13
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тези чичаци? Нямате ли хора? Защо Радев ще слага провалени в политиката отново да закопава България? Нали уж сте за новото? За шанс на промяната? За шанс ама дръжкии. Окопали сте се в една шайка навързани като свински черваа. Ама нека копае дъното. Колкото повече копае-толкова по-голяма ще е дупката, в която сами ще пропаднат.
12
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е много достоен и умен човек, щом ще е избран от Фигуранта...
11
7
 
26
 
! Отговори
Пожарникар от Бобов преди 2 години
А защо не и Орешарски? За службичка е готов да служи и под вънкашност чужда, и под име ново! Той беше в СДС, после в БСП, после...в ДПС ... Идеален да ти свърши работа! Илия, който винаги е готов да се"премени"!
10
14
 
6
 
! Отговори
Джонсън преди 2 години
Огнян Гержиков като бивш служ.премиер , подговви изборите и пак БМБ ГЕРБ спечелиха изборити, същия хвалеше отвержено Гешев за главен прокурор, че бил отличен курсант в школана Симеоново, зависим , съмнителна работа!!!
9
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев назначи бившия червен депутат и шеф на бюрото за подслушвания Бойко Рашков за свой съветник. Съветниците на Радев имат агентурни имена. Дясната ръка на Радев е Александър Маринов- с агентурно име Майстора. Майстора е последния човек говорил с Васил Илиев 20 минути преди да го ликвидират пред х-л Мираж 1995г. със 17 куршума.Стреляно е с картечен пистолет Заги.Васил Илиев след срещата с Майстора е пътувал за среща със Сланислав Трифонов.След това отряза опашката си в ефир и рева за Илиев.
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо Крушарски е най-подходящ. Ако не се съгласи той, тогава Венци Стефанов.
7
20
 
21
 
! Отговори
Aнонимем преди 2 години
Много плосък коментар. Сигурно пак от виден пазител на стабилността. Бойко Рашков ще им разкаже играта. Щом квичът значи има нещо гнило.
6
7
 
20
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Предвид широкия и дълъг хоризонт на служебния кабинет Президент Радев да назначи некой по-млад, да не фърли служебния премиер топа по време на вярната служба.
5
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли ви е промяната? Всички вече са били в политиката. Яли са им попарата хората.Радев от нафталина ли ги вади тези имена?
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Назначете най-добре Цитиридис, за да заявите категорично, че ви управляват шутове и клоуни.
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деси от Дулово.Шах и Мат.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Волен Сидеров
1
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да е безскруполен на първо място.Като този, който ще го избере за "премиер" .