БСП върна мандата, нови избори на 11 юли

Отиваме към разпускане на НС следващата седмица, заяви Радев
Обновена: 5 май 2021 11:34 | 5 май 2021 11:18, Нели Христова
153

Снимки: Димитър Кьосемарлиев

Президентът Румен Радев връчи мандата на парламентарната група на БСП. Той бе приет от лидера на партията Корнелия Нинова.

"Нашето желание беше да има правителство на България, което да реши няколко важни въпроса за страната и за хората. Да приеме социални мерки за помощ на хората след кризата. Да приеме икономически мерки за подпомагане на бизнеса и стабилизиране на икономиката. Да подготви плана за възстановяване и устойчивост за бъдещи години и да започне истинска ревизия за разграждане на "модела Борисов"", каза Корнелия Нинова

В името на тези приоритети подадохме ръка на втората парламентарно представена партия, но уви, тази ръка не беше приета. Новите политически субекти декларираха предварително, че не биха подкрепили правителство дори и с тези надпартийни приоритети за България. В такъв случай е ясно, че няма обективна възможност за съставяне на кабинет. БСП взе своето решение - получавайки мандата веднага да го върне и няма промяна", допълни лидера на БСП.

От БСП веднага върнаха мандата.

"Разбирам вашите мотиви, както и тези на "Има такъв народ" да върнете мандата", заяви президентът Румен Радев.

"Оценявам високо решението на БСП да не става мандатоносител на експертно, програмно или друг тип правителство, защото България има нужда от политическа алтернатива, която настоящия парламент не успя да излъчи. В тази ситуация е ясно, че отиваме към разпускане на парламента и насрочване на нови избори. Но ако и след тези избори стигнем до същата ситуация и не може да се състави кабинет, България може да изпадне не само в политическа, но и конституционна криза. Затова използвам нашата среща да призова всички политически партии и коалиции да избистрят своите приоритети, да преосмислят своето поведение и да потърсят единодействие в името на насъщния дневен ред на България - възстановяване на демократичните институции, възстановяване на върховенството на закона и справяне с пандемията, фалитите и бедността ", каза Радев.

Очаква се новите избори за парламент да са на 11 юли, а президентът да разпусне парламента следващата седмица.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
28
 
! Отговори
излъжи един народ преди 2 години
Слави Чалгаря съсипа държавата и уреди ДПС с нов Изборен кодекс по бързата процедура
62
6
 
16
 
! Отговори
чао Курни преди 2 години
БСП на следващите избори ще са около 5%
61
2
 
1
 
! Отговори
“ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕ преди 2 години
ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА НА СЛЕДВАЩИЯТ РАМАДАН ФРЕНСКИ ИМЕНА ЛИ ЩЕ ПРИЕМЕТЕ ЗАЩОТО МЕСТАН БЕШЕ ФРАНКОФОН А ДОГАН РУСОФИЛ КАКВИ ИМЕНА ЩЕ СИ ИЗБЕРЕТЕ ТОЗИ ПЪТ РУСКИ ИЛИ ФРЕНСКИ ИЛИ ФЕСА ЩЕ ВИ ПОКАЖЕ ИНТЕРЕСА ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
60
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Слави е Болен: Болеста е ясна - наркотична зависимост!
59
19
 
20
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
В момента ставаме свидетели на държавен преврат. Подготвян поне от две години.Румен Радев се готви да управлява държавата със служебни правителства до откат!
58
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският агент и Техноимпексова разиграват театро
57
9
 
28
 
! Отговори
Свободно преди 2 години
Аз се радвам, че така стана. Протестърското безсилие лъсна с пълна сила. Единственото, което успяха и имаха време да направят бе да осигурят безконтролно гласуване на НЕБЪЛГАРИ във всеки дюкян в Анадола. Дотам им стигнаха силите. Загубиха времето и парите ни. На лято народа ще ги накаже. Нито проектокабинет, нито министри от болният чалгар. Когато разполагаш със комплексирани сценаристи, баба мика и една шахматистка някак си беше ясно. Да се разпускат още от петък, да не харчат повече парите ни.
56
7
 
15
 
! Отговори
Слави е Болен преди 2 години
Ако не беше болен, щяха да ни го покажат. Факта че го крият от живи интервюта, а пускат режисирани неща фейсбук не говори добре.Болеста не е корона. Говори се за мозъчна склероза или нещо подобно.
55
6
 
8
 
! Отговори
Слави е Болен преди 2 години
Ако искат да съществуват от ИТН ще трябва да се научат да съществуват без Слави. И то бързо.
54
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко ако спечели - емигрирам. Много са злобни хорицата в София.
53
10
 
22
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Бойко Борисов ще спечели предсрочните избори, а наесен и президентските!
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47Защо не си каже? Нали ще носи откритост и честност? Хората се афишират СПИН-а, рак в напреднал стадий и прочее. Отдавна не е срамно. Изберателят има право да знае кого избира и ще може ли избраният да си изпълнява функциите.
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените скачат, заплатите извън тези на ИТ, калинките и политиците - не. Който и да дойде глупавия народ ще обвини него за това, а не Герб и желанието им за Еврото, коронакризата и алчните производители.
50
7
 
13
 
! Отговори
РАДЕВ, преди 2 години
ВИДЯХТЕ ли ВДИГНАТИЯТ ВИ юмрук какви БЕЗХАБЕРНИЦИ ДОКАРАБЕЗОТГОВОРНИ.КАК да гласуваме за ВАС...
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АзНещо като Майкъл Джексън, значи. На нашенско ниво.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47Защо се захваша тогава? Или името му да работи, за да прокара други? А проектът е негов. Всички говорят еднолично за него, не за някаква партия.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО СЕГА КОМУНИСТИ ДАВАТ ВЛАСТТА С КРЪВ- КАКВО СЕ СЛУЧИ- ИЗТЪРГУВАХА ЛИ БЪЛГАРИЯ- ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ СМЕ НА КРАЧКА ОТ ЕВРАЗИЯ.
46
4
 
18
 
! Отговори
от северозапада преди 2 години
Славчо си сака "бело" и вече не става! Тия мишоци - сценаристи измислени, му се качиа на главата и са за пребиванье, оти излъгаа сума ти народ!!
45
0
 
25
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До 47Слави не е болен, Слави е хипохондрик, който си мисли всеки ден, че умира. Такива като него живеят до 90г. Крие се, защото го е страх да излезе навън. Той на чист въздух не е излизал от 15г. От охраняема сграда в джип и обратно. Ей това му е живота. Не казвам, че не е искрен в това, което говори, но е сбъркан психически от години. Затова и изгони всички свои приятели през годините от параноя.
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави можеше и да излезне от него политик, ако беше здав.Всичко това е в конюктив. Можеше, беше, би било.Факт е че Слави е прекалено болен за политиката.