Манолова: Процесът по осветяване на корупцията започна

Глинените крака на модела ГЕРБ се клатели
105
Манолова: Процесът по осветяване на корупцията започна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Следващият парламент продължава работата с комисия по ревизия – това е ясно. Процесът по осветяване на корупцията започна“,коментира Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ пред БНР. Тя е председател на парламентарната комисия за ревизия на досегашното управление.

„Омертата за мълчание беше нарушена. Очакваме още и още хора да говорят“, заяви Манолова, според която „глинените крака на този модел се клатят“.

Още по темата

„Сегашните управляващи нямат страх от закона и срам от хората. Това трябва да се промени“, коментира тя.

Прокуратурата вече обяви, че ще проверява изявленията пред комисията на двамата бизнесмени – Светослав Илчовски и Иван Ангелов.

Ще бъдат окомплектовани всички стенограми от заседанията на комисията и ще бъдат изпратени както до българската прокуратура, така и до европейската, до омбудсмана, както и до служебните министри и други институции, поясни Мая Манолова. Взето е решение по разгледаните казуси и сигналите да бъдат изготвени писма.

Задължително е служебното правителство да продължи работата по сигналите, смята Мая Манолова.

Днес документите, предоставени на комисията, ще бъдат сведени до знанието на всеки един от нейните членове, увери Манолова. В петък заседанието на комисията е приключило късно, а след това не е имало възможност да се проведе закрито заседание на комисията, на което членовете й да се информират за постъпилата документация, обясни тя.

Според Манолова комисията е показала, че е на страната на гражданите и на рекетирания бизнес.

„Няма да използвам нито един от документите по време на кампанията. Това е смешен плач“, посочи още Мая Манолова.

„Самият факт, че тези данни се изнасят официално, в сърцето на държавата – в българския парламент, показва, че тези факти няма как да бъдат набутани в кьошетата“, отбеляза още Манолова, според която доверието в Народното събрание е започнало да се връща.

Трябва да бъдат проверени както Илчовски и неговия бизнес, така и всички замесени лица и как работят отделните институции, категорична е Манолова.

„Хората, които пишат, казват, че са писали на органите, на институциите, на министерствата, на ръководителите“, допълни тя. Днес ще бъде съобщен окончателният брой на сигналите, отправени към комисията за проверка.

Има и други данни за сериозни нарушения, свързани с продажба на имоти, в енергетиката, в „Автомагистрали“, включително данни, предоставени от разследващи журналисти, уточни Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как по точно започна
12
2
 
25
 
! Отговори
А да та видим преди 2 години
Сестра Галева Костинбродска може да почне осветляването и с 18 годишната приватизаторка -милионерка-другарката Нинова и с това с какви пари плащаше за образованието на сина си в загнилия капитализъм. После да потърси кой беше-Р.ОВЧ., а също така и да се порови за Орешарски и фалита на КТБ.Ей тия три неща да свърши- ще я признаем за Активен борец против фашизма,пардон- корупцията! За бюлетините няма да питаме,щото там си е ясно,че нищо няма да излезе,нъл тъй !
11
22
 
4
 
! Отговори
SS преди 2 години
не само следващият Парламент ще работи по престъпленията на ГЕРБ и на неговото правителство (и на "патриотите"), ами и служебното правителство. Именно то ще 'такова мa.мaт.a' не грберостите. Затова буда браселонски го е толкоз страх от Радев. Споко, всичко ще да бъде ИЗЧЕГЪРТАНО, както се му е редът !МУТРИ ВЪН ! ГЕРБ е ПОЗОР за България !
10
7
 
25
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Тая "костинбродска" лузърка вярва ли си изобщо, или прави само останалитена глyпaци!
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е по-забавно - "Шоуто на Слави", "Шоуто на Мая" или "Шоуто на Мун..чо"?Сега, а и се очертава поне до януари дотгодина, да се "радваме" на "Шоуто на Мун..чо", ама защо ли на мен пък никак не ми се вижда забавно...
8
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко е трябвало тая да я уважи поне веднъж че отхвърлена злобна жена е голям кошмар. Ама тя пък и Корнито щеше да се нареди, то не може всички.
7
10
 
24
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Ко.кош.карката Манолова отново изкуд.кудяка!...Няма тя нито разбиране, нито съзнание на политик - докато се занимацаше с тези съмнителни, кой знае колко други са си свършили работата зад гърба на закона! Работата не политика е да създава закони така, че да не може да се случват подобни случки, а не да иззема функциите на държавни изпълнителни органи...Тр.аге.дия! БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
6
8
 
31
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Пчеличката Мая щяла май да жили? Що не започне от Костин Брод, В.Божков, бр. Галеви или най добре от себе си?
5
7
 
8
 
! Отговори
Авертас преди 2 години
Това не е пролетно почистване. Това е сериозна крачка за пресичане на беззаконието. Процесът е много сложен, изисква много познания, търпение, упоритост и преди всичко безкомпромисно отстояване на законността.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв процес, то 45то НС умре вече, това и беше на алтернтивата на ГЕРБ големия успех.
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манолова бори корупцията хахаххаххах
2
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва кандидат депутатите задължително да преминават на психо-тест, защото може да бъдат много вредни за България с истеричните си напъни и мания за величие. Справка: Мая Общата.
1
26
 
11
 
! Отговори
Веднага преди 2 години
Нищо не е започнало защото в държавните структори е пълно с калинки и продажници на герб, докато не се изчегъртат от там нищо няма да стане.