Янаки Стоилов и Велислав Минеков влизат в служебния кабинет?

Двама дипломати също вече били приели да са министри
11 май 2021 10:46, Елка Василева
151
Янаки Стоилов и Велислав Минеков влизат в служебния кабинет?
Снимка: архив, БГНЕС

В очакване президентът Румен Радев да обяви новото служебно правителство се появяват имена на възможни участници в него.

За служебен премиер се посочва настоящият съветник на президента Стефан Янев.

От снощи вече се появи и името на Янаки Стоилов. Той е спряган за правосъден министър.

Още по темата

„Ръководството на БСП снощи е дало съгласието си той да бъде номиниран. Днес Националния съвет с подпис ще даде това съгласие”, заяви журналистката Валерия Велева пред Нова тв.

Според нея името на Бойко Рашков за вътрешен министър не е сигурно.

„Другото интересно лице, според мен, което влиза, е името на министъра на културата – проф. Велислав Минеков. Той е един от основните в Отровното трио, но не влезе в парламента и се разграничи от Бабикян и Хаджигенов. Ето, че е приел поста да бъде министър на културата”, заяви Велева. „Минеков е много отявлен критик на правителството на Борисов, както и на Вежди Рашидов”, коментира още журналистката.

Друго име, което тя споменава, е това на гастроентеролога проф. Крум Кацаров. „Информацията е, че е приел да бъде здравен министър”, обясни Велева.

Тя каза, че двама дипломати също вече са приели да бъдат министри.

„Единият е посланикът ни в Дания Светлан Стоев, който ще бъде външен министър. За военен министър се говори, че ще бъде бившият ни посланик в ООН – Георги Панайотов”, каза Велева.  

По думите й проф. Христо Бозуков ще поеме земеделското министерство, а проф. Николай Денков – това на образованието.

„Това се очаква да са имената”, каза Велева.

Тя коментира още, че задължение на бъдещото служебно правителство ще е да организира изборите и то няма как за времето, в което ще функционира, да извърши ревизия и да докаже корупция.

Според Валерия Велева, ако някой очаква пълна ревизия на управлението на ГЕРБ, ще бъде излъган.

„Освен ако кабинетът не реши да покаже някакъв реваншизъм по отношение на бившите управляващи. Това няма да е най-добрият тон в тази изключително изострена ситуация в страната ни”, заяви Велева.

Според Любомир Аламанов не става въпрос за реваншизъм, а за изваждане на информация. „Има си текущи неща, които би трябвало да се виждат и да се вадят като информация”, смята Аламанов.

Според проф. Антоанета Христова има два основни проблема в момента и те са заложени преди много време.

„Първият е недоверието в институциите, за което се постараха всички. На второ място – в резултат на политическото говорене има силна поляризация в обществото”, смята проф. Христова.

„Хората не се харесват, не си вярват един на друг, не вярват на институциите, не вярват на проверките. Президентът не игра ролята на президент, а на страна. Ако се прояви реваншизъм, ще последва война на интерпретации. Ситуацията е много безперспективна”, каза Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
Васил преди 2 години
До ЧичоИ не само тя и и другата лайкучка
73
0
 
9
 
! Отговори
ааА стигаве преди 2 години
Уолеле !
72
0
 
5
 
! Отговори
Васил преди 2 години
До АнонименЕЕЕЕ, не се свършихте илитератите на този свят!
71
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев назначава стари комунистически муцуни. Няма да го докара до добър край. *** човека си е спуснат и инсталиран там от руснаците...
70
12
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Г-жо Христова-Герберова,поне до изборите се скрий някъде на дълбоко.
69
6
 
16
 
! Отговори
до протестърите преди 2 години
ако са ви обещавали назначававне на сладки длъжносто при идването на служЕБНОТО правитеелство, пак няма да ви огрее, защото има много кадри на БСП, които са били на сухо от правителството на Орешарски до сега, ОСТАТЕ НА УЛИЦАТА по пейките да си пиете бирата от големите бутилки
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя какво размотава, а не го назначи този кабинет вече...? Ланския сняг ли чака.
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИНОВА СЪКРАЩАВАЙ ТРОЛОВЕТЕ ОТ ПОЗАСРАНО 20 ОТ 60 НА НУЛА ЗА ДА МОЖЕШ ДА СИ ВЪРНЕШ ШЕСТЕ МИЛИОНА ДО ИЗБОРИТЕ. И РУМЕНЕ СЛЕД ТОЯ ГАВ НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ШАНСОВЕТЕ ТИ КЛОНЯТ ПОД НУЛАТА.
66
13
 
7
 
! Отговори
откога преди 2 години
Наказването на крадците е реваншизъм? Откога изнасянето на информация, че има злоупотреби, нарушения на закона, открити престъпление - е реваншизъм? Ако приемем тезата ,че разкриването на престъпление е реваншизъм---никой да не спазва закона--защото проверката е реваншизъм! Платените калинки на Тиквата нимча не се усещат? Как да се усетят , като са калинки и знаят само едно - да лапат---всичко!.
65
4
 
21
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
Аиде сега пак 10 години назад.Е кой са тия новите и младите че не ги виждам.Все лениниски комсомолци и бивши мутри.хаха.
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ох, та леле! 14Ама то първата протестърка и видна разграждачка на системата е учила в Москва през комунистическо време, че дипломатите няма да са. Закърмените с московска жилка играят на мното фронтове.
63
1
 
11
 
! Отговори
Учиндолец преди 2 години
до Бабаитът ота бай Славчо къде се крие? ние знаем, че не може вече да вдига, но поне да си признае и да не дава рамо на комунистите за да управляват
62
1
 
9
 
! Отговори
Учиндолец преди 2 години
до Бабаитът ота бай Славчо къде се крие? ние знаем, че не може вече да вдига, но поне да си признае и да не дава рамо на комунистите за да управляват
61
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам и позор !!!!Това е гавра с България !С народа й !!!
60
14
 
10
 
! Отговори
Бабаитът от преди 2 години
Банкяподчини цялата държава на егото си и я командваше ЕДНОЛИЧНО, а сегакато трябва да поеме отговорност се крие зад мощните гърбове на Деси иЦвета и големите усти(мъжкарски) на Манов и Биков
59
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янаки Стоилов и Велислав Минеков ?????????Боже мой !!!Истина ли е това ???
58
1
 
17
 
! Отговори
Чичо Пенчо преди 2 години
Янаки върши услуга на Радев сега, за да го назначат конституционен съдия наесен.
57
9
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 69 преди 2 години
и по номера ти личи, какво фелацио правиш на пожарникарския ***. Аз съг гласувал за Христо Иванов, защото има нещо ум и сърце, а ти подкрепяш тиква-съсипала демокрацията в Родината. Открий разликите.
56
4
 
25
 
! Отговори
емигрант от 23 г преди 2 години
Ами ние старите бачкатори излезли в чужбина след Виденовата зима помним много неща. А този ,,президент" е паднал от Москва. Днес младите родени 2000 г. нищо не знаят и затов се ежат.Така помагат на БКП-БСП да си упражни пълзящ преврат по законен начин. Радев е вреден за българската европейска демокрация. Нищо чудно и да не разбира какво върши-подчинен на Корнелия и Москва. Събудете се. Ще се върнем с години назад.
55
2
 
25
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Е те 'тва е надпартиен резидент :))) Всички от БСП и ДС. Фигуранта вече не се и крие де, че протестите той ги организира с парите на мафиота Череп. Сега назначава слугите си от отровната гей шведска тройка за благодарност , че ръководеха метежа