Какво очакват групите от 45-ото НС от служебния кабинет?

Мая Манолова се надява временните министри да продължат ревизията на ГЕРБ
11 май 2021 19:30, Красимир Ангелов
71

Президентът Румен Радев днес разпусна 45-ото Народно събрание и назначи служебно правителство. Най-големи очаквания към служебния кабинет имат най-малките в 45-ия парламент.

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова се надява временните министри да продължат ревизията на управлението на ГЕРБ. И отправи конкретни препоръки към почти всички министри.

Още по темата
"Първият ден, в който Борисов не е премиер, е ден за поздравления. Оценката на служебния кабинет от "Изправи се! Мутри вън!" ще дадем, след като видим каква е степента на ангажираност на министрите от служебния кабинет със сигналите, с които се занимаваше комисията по ревизията", заяви Манолова.

Според Ива Митева от "Има такъв народ" обаче, животът на служебния кабинет ще бъде много къс и време за ревизия няма.

"Основната задача на служебния кабинет е да подготви изборите. Да подготви едни идни честни и прозрачни избори. Предполагам ви е дотегнало да чувате тези думи, не искам да звуча клиширано, но това ни трябва на всички", категорична е Митева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

А от "Демократична България" (ДБ) са категорични, че не бива да се действа реваншистки.

"Очаквам добро управление от това правителство, на първо място. Не смятам, че служебното правителство трябва да бъде ангажирано с реваншизъм, защото ще се превърне в самостоятелен играч в изборния процес, а не това е целта", смята депутатът от ДБ Атанас Славов.

И БСП очаква от служебното правителство да не се занимава с лов на вещици. "Имаше ли реваншизъм? Тъй като чух политическа партия ГЕРБ на какво се надяват, тогава нямаше и мисъл за реваншизъм", каза депутатът от "БСП за България" Калоян Паргов.

От трибуната на националната конференция на ГЕРБ, премиерът в оставка Бойко Борисов пожела успех на служебния кабинет.

"То няма да е отговорно за нищо. Защото то пряко ще се ръководи от Румен Радев. Така че и тук ще видим какви са им възможностите", посочи Борисов.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Здравейте другари и другарки. По почина на сестра Галева реших да направя нова партия - "Реката влачи *** маркучи" - РВРМ и единствената ми политическа платформа ще е да плюя по Бойко Борисов и ГЕРБ. Това на нашия народ, съставен от 80% Иво Христовчета му стига. Няма да имам други ангажименти като актуализиране на пенсии, повишаване на жизнен стандарт и т.н. Така ще мога да се намъкна в НС с моите верни авери и да цоцам по 10 000 заплата на месец. Кой връща такива пари?
61
2
 
3
 
! Отговори
Истината 2021 преди 1 месец
Радев е ракета-носител на ИТН.ИТН е бъдещето на България - искате или не. Народа това иска. Това ЩЕ стане.Каквито и схеми да правите. Варианта на ВСИЧКИ е да преклоните главица пред ДЕМОКРАЦИЯТА
60
2
 
2
 
! Отговори
Не пак, а отново! преди 1 месец
Отново ще гласувам за ИТН. Ако не, тогава за ДБ, обаче ИТН не са ме разочаровали до момента с нищо.Ще ги подкрепя отново.
59
2
 
2
 
! Отговори
САМО ИТН! преди 1 месец
ИТН ЩЕ НИ ОПРАВИ!
58
2
 
2
 
! Отговори
Figuranta Rade преди 1 месец
Кво стана ве, голЯмите ГЕРБ-аджии ги би един ФИГУРАНТ.На кого ни оставяте бе? ТИКВО?
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ако има престъпления по времето на ГЕРБ те трябва да бъдат извадени"Няма лошо - нека ги извадят.Само да питам - ЗАЩО ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПО ВРЕМЕТО НА ТРИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НА БСП НЕ БЯХА ИЗВАДЕНИ?Те се смятат за хора наместници на боговете или какво?Техните престъпления са известнии на Лукановото правителство и на Виденовото и на Станишевото.И то такива престъпления, които ни проваляха до дъно.Айде да не ги повтарям.Защо нито се разследваха, нито имаше осъдени за тези ОГРОМНИ КРАЖБИ И ИНФЛАЦИИ
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не е мафия. а да е диктатура-военна. хайде стига.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не е мафия. а да е диктатура-военна. хайде стига.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не е мафия. а да е диктатура-военна. хайде стига.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не е мафия. а да е диктатура-военна. хайде стига.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вероятно любимият роман на Мая Манолова е Жерминал. Може ли да не се приемат толкова на сериозно тези хора?
51
0
 
1
 
! Отговори
Е ! преди 1 месец
До МетежникКарай и нататък, защо спря? Защо забрави САЩ?
50
2
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Ако има престъпления при управлението на ГЕРБ, те трябва да бъдат извадени.
49
4
 
4
 
! Отговори
Яд ли ви е преди 1 месец
Яд ли ви е, че има хора, които са на друго мнение и не подкрепят ГЕРБ? Свиквайте.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 54 Кажи честно, кое не разбра от въпросите, та се праиш сега?
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 45МРЗ ако е 200 лева и със 100 % да я увеличиш пак си е мизерия. Първо се прави нормална и чак след това ако има увеличение и можете да започнете с хвалбите. Иначе можете да го изкарате и милион процента ако се върнем от времето в пещерите кога не е имало заплати.
46
3
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 1 месец
Много ме радва факта, че започнахте да отрязявате ИТН, при НУЛЕВО предизборно отразяване.. Трябваше да ви го набием с 250
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 48 Зададох въпроси на които вие нямате отговор. Типично по герберски има въпрос вместо отговор и оправдание
44
5
 
3
 
! Отговори
Метежник преди 1 месец
До До 45"А аз ше попитам теб защо Италия са последни в съюза Г8 ??"...................................Всяка държава, в която мафията вземе връх се превръща в държава на бедняци, например: Италия, България, че даже и БраЦка Русия, която е обезглавена от шайката на Путин & friends.
43
0
 
3
 
! Отговори
Рекетьор преди 1 месец
Фъф фсички институции НЕ трябва да улизат комунисти, спортисти, музиканти, хуйдожници, поети, писатели, ТВ водещи, джоукъри, мъжки и женски мажоретки, космонавти и овенни.Ако същите се появят из политическите среди, майка й тъжна на България.