Какво очакват групите от 45-ото НС от служебния кабинет?

Мая Манолова се надява временните министри да продължат ревизията на ГЕРБ
11 май 2021 19:30, Красимир Ангелов
71

Президентът Румен Радев днес разпусна 45-ото Народно събрание и назначи служебно правителство. Най-големи очаквания към служебния кабинет имат най-малките в 45-ия парламент.

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова се надява временните министри да продължат ревизията на управлението на ГЕРБ. И отправи конкретни препоръки към почти всички министри.

Още по темата
"Първият ден, в който Борисов не е премиер, е ден за поздравления. Оценката на служебния кабинет от "Изправи се! Мутри вън!" ще дадем, след като видим каква е степента на ангажираност на министрите от служебния кабинет със сигналите, с които се занимаваше комисията по ревизията", заяви Манолова.

Според Ива Митева от "Има такъв народ" обаче, животът на служебния кабинет ще бъде много къс и време за ревизия няма.

"Основната задача на служебния кабинет е да подготви изборите. Да подготви едни идни честни и прозрачни избори. Предполагам ви е дотегнало да чувате тези думи, не искам да звуча клиширано, но това ни трябва на всички", категорична е Митева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

А от "Демократична България" (ДБ) са категорични, че не бива да се действа реваншистки.

"Очаквам добро управление от това правителство, на първо място. Не смятам, че служебното правителство трябва да бъде ангажирано с реваншизъм, защото ще се превърне в самостоятелен играч в изборния процес, а не това е целта", смята депутатът от ДБ Атанас Славов.

И БСП очаква от служебното правителство да не се занимава с лов на вещици. "Имаше ли реваншизъм? Тъй като чух политическа партия ГЕРБ на какво се надяват, тогава нямаше и мисъл за реваншизъм", каза депутатът от "БСП за България" Калоян Паргов.

От трибуната на националната конференция на ГЕРБ, премиерът в оставка Бойко Борисов пожела успех на служебния кабинет.

"То няма да е отговорно за нищо. Защото то пряко ще се ръководи от Румен Радев. Така че и тук ще видим какви са им възможностите", посочи Борисов.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10Границите ни винаги са били отворени за мутри (Галеви), защо не и за Бокича ? :))) Проблема на Боце е, че знае неколко езика, не може да им насмогва :)))
10
7
 
4
 
! Отговори
САШО ДИКОВ преди 2 години
КАКВО ОЧАКВАМЕ -------- ОЧАКВАМЕ ХРИСТО БОЙКИКЕВ ДА СТАНЕ МНИСТЪР НА СЪДЕБНАТА РЕФОРМА...ДА АРЕСТУВА ТИКВАТА, И ДА НАПРАВИ ЧАКАНАТА ОТ 30 ГОДИНИ :: РЕФОРМАТА В СЪДА !!ПОСЛЕ ДА ОТЗОВЕ ГЕШЕФ ОТ ДЛЪЖНОСТ---И ДА ВЪВЕДЕ ПРОКУРАТУРАТА ВЪВ ТАНД ЕМ И ОТБОР СЪС ПОЛИЦИЯТА..КАКТО Е В САЩ...А СЪДА ДА СЕ ОБЕДИНИ В ЕДНА НАПЪЛНО ОТДЕЛЕНА ОТ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ И ПАРЛАМЕНАТ (ДВЕТЕ ВЛАСТИ) --НОВА ВЛАСТ = ТРЕТАТА ВЛАСТ :: СЪДЕБНО-ПРОКУРАТОРО-АДВОКАТСКА !
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво има да мисиш - то е ясно.Върнаха ни в комнизма и старите л....на изплуваха отгоре.
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименМая не е издухала Нинова,Мая не се бори срещу Нинова или срещу БСП,а срещу престъпленията на предишното управление!
7
4
 
8
 
! Отговори
60 годишен преди 2 години
Беше 1983 година. Бях 23 годишен. Гледах Бойко Рашков по телевизията / тогава шеф на следствието/ и си виках " Боже няма ли да се случи чудо и този да го махнат". През 1989 година чудото се случи. Демокрацията победи. И сега 38 години по късно този човек е отново начело на държавата. Не знам вече какво да си мисля.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го пускайте да избяга в Дубай. Сега става забавно, кулаците проговарят за рекета и хайдушкия данък.
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите определено ще ставаме по-зле.При Майчето, Слафчо чалгаря, преи Бабикянчо и отровнити нямя начин да е по-добре.
4
12
 
10
 
! Отговори
Е случи се преди 2 години
ТИКВАТА ПОВЕЧЕ НЯМА ЗА СЕ ИМЕНУВА МИНИСТЕР ПРЕДСЕДАТЕЛ И ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЕФИР АМИН
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майчето е виждам с бъдеще у политиката, определено има "топки" :)) Радев сега само ще си разчисти сметките с Бокича, после вече ще даде път на ИТН и коалиция... :)) Да се надеваме, че нема вече да има мутри в управлението, може да има, но извън изпълнителната власт :)) ЗабраИх да кажа, че Нинчето отива в миманса, кака Мая е издуха от всекаде :))
2
4
 
7
 
! Отговори
Мая преди 2 години
Очаквам от кабинета да изпълнява всичко, коет му кажа !
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С нетърпение очаквам да дойдат президентските избори и да видя, Бойко дали ще се изправи срещу президента.