Какво ще наследи служебният кабинет?

Христо Панчугов и Добромир Живков пред Bulgaria ON AIR
12 май 2021 09:50, Анисия Иванова
24

Служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, започва работа. Какви ще се приоритетите му след разпускането на 45-ото НС и очаквано ли беше назначението на ген. Стефан Янев за служебен премиер?

"Очевидно се търсеше човек, който да е приближен до президента. Този човек да има контрол върху дневния ред на следващия кабинет и този контрол да е по линията, която президентът е начертал, особено с оглед предстоящите президентски избори през есента", посочи политологът Христо Панчугов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Това, което липсва, според него, е разказът за това какво предстои и каква ще е политиката на служебното правителство. И до каква степен следващите 3 месеца ще са достатъчни за "започване на смислени занимания".

"Първото, което трябва да отбележим - наистина имаме балансирано представителство, имаме и хора, които са с политически кариери, имаме и чисти експерти. Имаме баланс и от това имаме нужда в момента в българското общество - успокояване на страстите, намаляване на партизанщината и фокусиране върху непосредствените задачи, които предстоят", отбеляза социологът Добромир Живков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му голямата задача пред служебното правителство е подготовката за предстоящите парламентарни избори.

"Не би трябвало да е съществен приоритет на служебното правителство да се обърне назад и да продължи тази ревизия, която вече започна в 45-ото НС", категоричен е социологът.

И обясни, че ревизия на предишното управление би трябвало да бъде свършена от следващото НС, което ще е с по-висока легитимност.

"Ще има огромен натиск, въпреки че ревизията не би следвало да отнеме ресурс на кабинета, да бъде направена. Ще има и публичен, и натиск от страна на самия президент за това да бъдат изнесени факти за предишното управление. Въпросът е дали ще се удържи на този натиск - дали ще видим една компроматна война или ще видим неща като по-смислен План за възстановяване и устойчивост от служебния кабинет", изтъкна Панчугов.

Неизбежно ще има неща, които ще излизат от различни посоки, свързани с разкрития с предишното управление, но това не трябва да става фокус на служебния кабинет, повтори Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ДА ВЗЕМАТ ОРЕШАРСКИ ЗА ПРИМЕР !!!!!!!!!! СЛЕД КОЕТО НЯКОЙ ДА НИ ИЗМЪКВА ОТ БЛАТОТО !!!!!!
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако България успее да оцелее след 12 години гербава съсипия, значи наистина няма какво да ни затрие!
15
5
 
6
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Епа наследи един главен "прокурор" дето е бухалка на една мутра! Няма да казвам колко корумпиран е главния ни прокурор! Наследи и едни специални "съдилища" и специални "спрокурори" дето единственото по-специлано е, че за да ги КУПИШ ти искат специално 10 пъти повече пари! Наследи и едни милиони ваксини (стра зенека) дето никой не ще да се ваксинира с тях и ше требе да им се правят хладилни складове за да се съхраняват! наследи и други "хубави" неща ама да не почвам да пиша че ....
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще наследи дълг, какъвто България никога не е виждала, дори след войните и националните катастрофи.А ние наследихме най-голямата национална катастрофа в историята си.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нужни са незабавни арести на гербавите престъпници!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Какво ще наследи служебният кабинет?"Тотална държавна разруха, продънен бюджет, каси на червено и забягнало трудоспособно население.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Служебният кабинетНЕ СЪМ ОТ ГЕРБ НЕ СЪМ БИЛ И ОТ БСП (а много ми се иска ) НО С БСП СЪС СИГУРНОСТ ДЪРЖАВАТА Е В ОПАСНОСТ. НАПРАВО ЧЕРВЕН КОД ЗА ОПАСНОСТ.
10
4
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
какво ще наследи ....... работа, работа, работа (недовършена) и финансови дългове дългове, дългове (вече откраднати)
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както са тръгнали нещата, Буци може да забегне скоро нанякъде.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За 8ЗА ПИАР И ТОВА ДА НЕ Е САМАЛЪОТ.
7
2
 
3
 
! Отговори
до 5 Чудно преди 2 години
Още по-добре ,че няма да гласуваш защото си от герб !
6
6
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
30 МИЛИАРДА ВЪНШЕН ДЪЛГ ВЗЕТ ОТ ГЕРБ!!ТОВА Е НАСЛЕДСТВОТО!
5
6
 
8
 
! Отговори
До Чудно преди 2 години
С машина се гласува за 20секунди.Как няма да стигне времето?Толкова си специалист.С,че няма да гласуваш е добре.Един глас за ГЕРБ по-малко.
4
2
 
9
 
! Отговори
До 5 Чудно преди 2 години
Пудо ! Май си виждал компютър на снимка и си чувал само, че има английски език
3
8
 
16
 
! Отговори
Служебният кабинет преди 2 години
Наследи пълен Батак във всички сфери: здравеопазване, образование,финанси,енергетика.Всипко е пропито от корупцията на ГЕРБ и калинките.
2
7
 
12
 
! Отговори
Тоя политолог преди 2 години
Много удобен за ГЕРБ бе ! Ние мнозинството макар и разделени на различни групи смятаме ,че ревизията трябва да започне с 300 ,та на хората да им се изясни как се зули та пушек се вдига и да вървят да гласуват информирано , да знаят ,че истинското положение не е чак толкова розово ,че изкуствено се задържа инфлацията за да минат изборите -- влезте в някой магазин и вижте олиото от 3.70 -- 4.50 вижте как не можете да си купите краставици и домати , скоро ще видите и нови цени на газ и на всичк
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, какво да наследят ?Административен произвол, липса на отчетност, неясни разходни, нелогични сделки. За 2-3 месеца няма обективна възможност това да се изчисти. Тяхната работа е да систематизират безобразията, за да може следващото правителство да работи по тях. Това което трябва да направят е железна организация на изборите, за да могат процентите да отразят реалното мнение на хората.