Каракачанов към служебното правителство: Да не прекаляват с чистките

Лидерът на ВМРО оптимист за коалиция на патриотичните формации
15 май 2021 13:06, Елка Василева
236
Каракачанов към служебното правителство: Да не прекаляват с чистките
Снимка: архив, БГНЕС

„Моята препоръка към служебния кабинет е да не прекаляват с чистките. Не партийният критерий трябва да е важен, а професионалният“, каза бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов пред bTV.

Той каза, че по време на неговия мандат не е уволнил нито един служител в министерството на партиен принцип. „Ако искаме да дадем тон на една толерантност и някаква форма на помирение, не следва да се действа партизански и да се уволняват хора, само защото са назначени от предишната партия“, коментира Каракачанов.

Още по темата

„Работата на служебното правителство е не да кадрува, а да подготви изборите. То има право по Конституция, като всяко друго правителство, но не може да внася бюджет и закони, защото няма парламент“, уточни той.

Патриотично обединение, но без лидери

Относно предложението към другите патриотични формации да се явят заедно в коалиция, но без лидерите им да участват в партийните листи, Каракачанов каза, че е позитивно настроен.

„Факт е, че между патриотите имаше крамоли, ние като лидери сме се карали. Но нито структурите по места, нито депутатите се караха. Трябва да дадем крачка в страни и да дадем личен пример“, смята лидерът на ВМРО Каракачанов.

„Следващото правителство отново ще е фрагментирано. Пак няма да има възможност за съставяне на кабинет. Едно следващо правителство трябва да бъде излъчено на базата на един национален консенсус“, допълни той.

Каракачанов смята още, че в следващия кабинет не трябва да присъстват лидерите на партиите. „Аз няма да присъствам“, категоричен е той.

Сделката за автомобили

В публикации в медиите се твърди, че Министерство на отбраната е пуснало обществена поръчка за нови 36 леки коли на обща стойност 2,5 млн. в последните дни живот на кабинета „Борисов 3“. Каракачанов определи това като лъжа.

„Поръчката е от октомври 2020 г., декември същата година е спечелена. Този, който се опитва да търси под вола теле, просто се опитва съзнателно да манипулира обществото“, каза той.

Той допълни, че фирмите са се отказали от участие, след което обществената поръчка е проведена отново.

„На 10 май са отворени офертите, 20 дни по-късно министърът на отбраната трябва да определи кой печели, след което има 14 дни за обжалване и чак тогава да се подпише договора. Ако се подпише, това ще бъде в края на мандата на служебното правителство“, каза бившият министър.

 


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е Каракачанов, не прекалявайте с чистката, че и вие ще бъдете сменени рано или късно. И после "с вашите камъни, по вашите глави"
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СловянинДа!Избирателите оцениха Сидеров-0,4%.
172
0
 
2
 
! Отговори
До Словянин преди 1 месец
Благодарение на Сидеров,нито един"патриот" не влезе в Парламента.И по-добре,че и в следващият пак няма да влязат!Благодарение на Бялата Златка Атака има 0,4%.Толкова за Сидеров.
171
5
 
3
 
! Отговори
Словянин до 180 преди 1 месец
Благодарение на Сидеров вдигнаха пенсиите до 300 лв, спряха Истанбулската конвенция и беше разкрита връзката Бойко - Доган. Но прозападните медии облъчват с лъжи електората, който гласува като 80 % сив мат,рял. Докато сме в НАТО и ЕС, ще сме най-бедната и корумпирата страна в Европа.
170
3
 
3
 
! Отговори
Словянин преди 1 месец
Не обичам особено Красимир, защото предаде Волен, но в случая е около 33 % прав.
169
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези пишман патриоти, дано някой не се излъже да гласува за тях! При тяхното управление на еко министерството в България бяха изгорени тонове италиански ***, заровени стотици акумулатори, цял областен град беше без вода месеци наред! Абсолютни некадърници!Те са за затвора, не за нови кресла по министерствата!
168
3
 
9
 
! Отговори
9525 преди 1 месец
Тиквоний и Каскета събират стройни, платени редици, фашистите-патриоти и те.
167
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
омерзен съм, че само стари комунисти са останали в България.всичко нормално се изнася към по-нормални държави.
166
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се върнат окрадените пари през последните 20г. и се поставят в служба на народа много положителни работи биха се реализирали. Както и да се приложи правосъдието с цялата строгост на закона към онези предатели, които са били до кости корумпирани. Такъв един хубав пример трябва да се даде, тъй щото да се обезкуражи такова поведение в бъдещето. Това аз бих нарекъл едно добро начало.
165
3
 
10
 
! Отговори
Просто и логично преди 1 месец
През последните 12 години, на всички нива в управлението на страната, са назначавани хора лично предани на Бойко Борисов. Ако останат на постовете си, те ще провеждат политика в интерес на назначилия ги експремиер, т.е целта им ще бъде да убедят българите колко зле е тогава, когато държавното кормило не е в сигурните ръце на Борисов. Разбираемо е, както и това, че отговорността за търсени от Борисов провали в държавното управление ще носи не той, а служебното правителство и президентът Радев.
164
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шкембе ,нямаш думата.Извън строя си.
163
4
 
18
 
! Отговори
венци преди 1 месец
Не само чистки.Съд и затвор за такива гербаджийски *** като Каракачанов.
162
2
 
3
 
! Отговори
Роман Узунов преди 1 месец
Не е вярно, мен и още 5-6 колеги ни уволниха по политически причини/не слушаме/ от МП :)
161
4
 
9
 
! Отговори
Журасик Планина преди 1 месец
Кракачанов, оди цалувай ръка на Сидероглу, че парламент няма иначе.
160
5
 
5
 
! Отговори
Pig преди 1 месец
Този се взема за с..ня от "Фермата на животните": "Всички животни във фермата са равни, но някои са по-равни.", наври си отзад един еФ.
159
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Анонимен-159,сега реват герберите -комунисти.
158
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо триете коментарите срещу Шкембе Войвода ?
157
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
защо трябва да има чистки?Помня когато ГЕРБ спечели изборите и сменяха някой друг в администрацията как ревяха БСП, ДПС и другите некадърници
156
1
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Както е тръгнало ще се стигне до ггражданска ввойна...сами ще се затрием от злоба !!
155
0
 
9
 
! Отговори
,, преди 1 месец
Аидуцитте от частния сектор не искат контрол...по_малко контролни органи по _голям келепир !!Финансова ревизия нс всички милионери до девето коляно и отнемане на имущество!