Радев говори с Мицотакис за евроинтеграцията на Западните Балкани

Изграждането на добросъседство е най-сигурният и бърз път
20 май 2021 12:00, Елка Василева
53
Радев говори с Мицотакис за евроинтеграцията на Западните Балкани
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев разговаря по телефона с министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Европейската интеграция на страните от Западните Балкани, теми от дневния ред на двустранното партньорство между България и Гърция и сътрудничеството за преодоляване на последиците от епидемичната обстановка в двете страни са били във фокуса на разговора.

Още по темата

Обща е била позицията, че политиката на разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани е реална инвестиция в стабилността на региона.

Затова според държавния глава е необходима неотклонна подкрепа за осъществяване на необходимите реформи в страните кандидатки за изпълнение на Копенхагенските критерии за присъединяване към ЕС.

Изграждането на истински отношения на добросъседство е най-сигурният и бърз път за постигане на пълноправно членство в Европейския съюз, е посочил още президентът Радев.

Повишаването на енергийната свързаност и постигането на реална диверсификация в региона, както и ускоряването на процеса по изграждане на интерконектора между България и Гърция също са били теми на разговора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
8
 
! Отговори
Само преди 2 години
Съгласие за С. Македония
9
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям българин и патриот!Само за свалянето на шайката от власт трябва да се запише със златни букви в историята ни!
8
7
 
17
 
! Отговори
айде тоя пак преди 2 години
фигуранта като за какъв се взе че почна да разговаря с политици и то за неща които не разбира ?! то не че от нещо разбира .
7
5
 
15
 
! Отговори
акуд преди 2 години
радеф е на път да подготви нов ньоски договор за България и с.македония
6
8
 
15
 
! Отговори
Кауня на върха преди 2 години
На Кауня му се отвори парашута, най-после и него го зачетоха за някой си и решиха да разговарят с него. Само че той е знае какво да говори и ще оплеска пейзажа.
5
7
 
22
 
! Отговори
4epa преди 2 години
НИЩО НЕ ПРАВЕЩИЯ ВЗЕЛ ДА ПРАНИ НЕЩО АМА НЕ ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ !!!!!!!!!!!!
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хукнали да се Занимават с Македонците бе аланкллу вижте хората в малките населени места, стачкуват заради дупките по пътя каква, Европа къде го има това пътищата приличат на бомбандирани хората плащат винетки крадци
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не се излъжеш да ги пуснеш с откраднатата история макетата, че и цялата армия на Русия да те пази няма да ти помогне
2
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев само да посмее да отстъпи на макетата.И без това сме му набрали за преврата.
1
7
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Рундю пак се изживява като мин. председател :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Редовните празни приказки :))))))))))))))))))))))))))))))))))