Бойко Рашков: Политици са били подслушвани

ДАНС започна проверка
Обновена: 21 май 2021 08:12 | 21 май 2021 08:10, Александър Попов
143
Бойко Рашков: Политици са били подслушвани
Снимка: БГНЕС

Политици наистина са били подслушвани от ДАНС и Държавна агенция "Технически операции", потвърди вицепремиерът и служебен вътрешен министър Бойко Рашков пред БТА.

Коментарът му е по повод изнесената информация от Атанас Атанасов от "Демократична България", че това се е случвало около парламентарните избори на 4 април. Според Атанасов са били подслушвани включително и водачи на парламентарни листи.

Вътрешният министър Рашков твърди още, че има информация, според която в момента момента в ДАНС се унищожават материали по случая.

От Агенцията за държавна сигурност обявиха вчера, че са започнали проверка по сигнала за подслушванията. Софийска градска прокуратура също се е самосезирала и прави проверка по случая.

Не отговаря на истината твърдението, че в прокуратурата има образувано досъдебно производство срещу служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Рашков заяви, че срещу него имало образувано дело в прокуратурата след публикация в медиите, в която се твърди, че той и зам.-шеф на ДАТО готвят "Бръмбаргейт 2".

„Вярвам, че е в интерес на правовия ред длъжностни лица да се въздържат от разпространението на неистини и "фалшиви новини", посочва Сийка Милева.

По отношение на твърденията за подслушване на политици СГП се е самосезирала и е изискала НБКСРС, в чиято компетенция е, да извърши проверка относно политическите коментари за нарушения при прилагането на СРС, каза още Милева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
19
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Много ми е интересно откъде ген. Атанасов има информация за подслшване и ако е така, защо ДАНС не са проверили? Или ако е така докога ще се изнася информация от национален интерес и не е ли крайно време да се спре теча на информация. А колкото фо Рашков , прокуратурата го опровега и да не пали фишеци!
10
8
 
8
 
! Отговори
Ни преди 2 години
Аз пък се чудя, да не са подслушвали Божков , а да са попаднали на тях. И какво толкова има да крият политиците?
9
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Севда ги е строила от 5 сутринта на амбразурата. Кел файда. Затвор ги чака гербухите
8
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който реве против п8дшсушването нещо не му е наред :) Да не забравяме, че през соца всички и всеки е бил следвн под някаква форма . Да не говори против партията. Сега трябва да слушат, защото само схеми.
7
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожавали са доказателства комунистите навремето. Сега той говори от същото където са правили. Изводите му са на един дърфоленик с изкривени политически амбиции. Тотална шизофрения лъха от служ. правителство. Като се започне от погледа на Асенчо, мускулите на дубайския културист и се стигне до прокурора на Живков. Комунисти до мозъка на костите си.
6
12
 
8
 
! Отговори
чичо преди 2 години
Ами не само политици,но и съмишленици и на политически идеи,аз бях един от преслушваните до преди една седмица от момента на местните избори от преди 2 г. ,та чак до преди 1 седмица !!!За мен това е признак на страх и цел за репресия с преслушвания субект !!!!
5
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДАНС да провери и как такава информация е стигнала до Атанс Атанасов. ДБ вядят много компромати ,някой им ги дава нищо чудно да са американците.
4
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжеш. Прокуратата те обвини в лъжа, г-н Рашков. Лъжете непрофесионално. На тези плоски лъжи могат да се хванат камо неадекватните и необразовани от вашата партия.
3
34
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди години унищожиха един добър вътрешен министър Цветанов, който първи в демокрация атакува големите октоподи и схеми. Атакуваха го със същото бил подслушвал? Чакайте малко бе . Всипки сме равни пред закона . Защо да не подслушват? Криете ли нещо ? Тея служби за какво ги храним и купуваме техника за милиони ,ако няма да слушат никой? Я стига смтеа измислени обвинения. Трябва да ви подслушват 24 часа.
2
16
 
25
 
! Отговори
Електра преди 2 години
На Гнома може ли да се вярва, самия Гном навремето подслушваше Филчев или забравихте това падение, а по времето на СС Момата имаше една разработка Галерия, с подслушване на журналисти, които сега са колаборация с Импексовата БСПдирастия...
1
21
 
26
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Аз на комуняците по принцип не вярвам, а камо ли ако са Импексови БСПеерасти, от кохорта на Кауна. Откъдето и да го погледна тоя подлец, се вижда един поръчков червен лъжец...