Ген. Миланов: Често се подслушват хора заради хора от тяхното обкръжение

Според него доказателствата могат да бъдат унищожени
23 май 2021 22:10, Нели Христова
95
Ген. Миланов: Често се подслушват хора заради хора от тяхното обкръжение
Снимка: БГНЕС

„Не знам колко са политиците, които са подслушвани. Ако това е вярно, трябва да се провери. И тук възниква въпросът: Кой ги извършва тези подслушвания? По коя поръчка? И ето тук може да бъде много полезен господин Бойко Рашков, който дълги години беше ръководител на бюрото за контрол на СРС. Но има и още нещо - всички тези проверки, ако са добре заличени следите, нищо няма да остане“, коментира пред Би Ти Ви ген. Румен Миланов по повод на скандала с твърдения за подслушване на политици.

„Когато говорим за тези процедури, не ми излиза от главата случая, когато преди година или две излезе гласът на президента в СРС с командващия на ВВС, което е голям минус за нашата държава“, каза бившият директор на НСБОП и НСО.

Според него много често се подслушват хора, за да бъдат записани хора от тяхното обкръжение, с които те говорят. Именно такъв е случаят с подслушването, при което е записан президента в разговор с началника на ВВС, който е бил подозиран в конфликт на интереси.

По думите на Миланов ако самите записи и хартиените им транскрипти са унищожени, възможни следи за могат да бъдат открити при телекомуникационния оператор, без който то не може да се осъществи. Друг вариант е с регистрите в съда, където се отразява разрешението за подслушване.

Освен институционалното подслушване, обаче има и нерегламентирано такова, което също представлява още по-голяма опасност.

"Има съвременна апаратура, която позволява неформални подслушвания и тя е още по-страшна. Трябва система, която да следи нейното купуване и ползване", смята Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Общо взета преди 2 години
Подслушват със Скаларна апаратура, изсмукват ти всичко от мозъка, тайни, страхове, мечти, интелектуална собственост,правят досие от миналото на жертвата-стотици страници! И това не е подслушване а много повече, излизат данни за кръвно, температура, адреналин и други!Главно се забавляват като гледат голи жени в баните им!Тези хора са на границата между мутри и Полицаи, на кой казва, че са Масони но не е потвърдено!
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че как искате да реват за записите на Тиквата, като той все се измъква като мокра връв? Кога излезе като мъж и каза, че записите са автентични? Все били скалъпени, все врагове имал... ама как да каже, като заради съдържанието им трябва да влезе в затвора? Добре, че нямаме работеща прокуратура, а само поръчкоратура за силните на деня!
17
5
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
ТАЗИ ОТВРАТ ПОДСЛУШВА не само политици, а ВСЕКИ, ВСЕКИ, ЗАРАДИ ОБКРЪЖЕНИЕТО МУ В ЛЕГЛОТО. ДОРИ И СЕКС НЕ МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ БЕЗ ДА ТЕ ПОДСЛУШВАТ, А ПОСЛЕ СЕ ЧУДЯТ, ЗАЩО НАМАЛЯВАЛО НАСЕЛЕНИЕТО
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми идва хубаво момиче, казва ти колко си велик и е "благодарна", минава съответно с разрешението на боса през охраната и воала :)))) Вие изкарахте некакви супер агентки, явно миските са :))))
15
0
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Руменчо завърши ПГС във ВИСИ София, по-късно ВИАС София. През август 1974-та година. В уйкипедията пише, че е завършил УНСС, което не е вярно. Рядко надут пуек е това момченце на 73. Ако го срещна някъде ще плюя и ще отмина.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14Дали е случайност записа на Радев но той в този запис се вижда че върши нередни работи. Така че това не означава че Радев не е виновен независимо от записа.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
според мен това с подслушването е една голяма лъжа, кьорфишек. Просто някакви изхабени политици повече няма какво да кажат и нищо сносно не могат да направят за държавата освен да се оплакват.
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се, че този вариант с подслушване на командващия на ВВС и покрай него "случайно засичане" на разговора му с президента е блъф за наивници. Премиерът и бившият гл.прокурор пробутаха Гешев за наследник на С.Ц. и той им се отблагодари чрез записи на ДАНС и може би на ДОТИ за ген.Радев. А отбелязване в дневници на службите не може да няма. Грешка е, че с риск от санкция МВР не навлезе бързо в делата на ДАНС и ДОТИ и не хвана СРС-та със секретна информация преди Гешев и СпП да реагират.
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чета така форумите и си мисля, добре Борисов не е на мода много хора се разочароваха в него, много просто са от други партии и искат да се доредят до кокала но защо всички, които сега се тръшкат че имало подслушване на политици не реваха така когато беше записан Борисов нали и той е политик. Или едни политици не трябва да се подслушват а други може? Според мен закона е един за всеки не зависимо чий симпатизант си от политиците. Та за това си мисля че лъжа за послушването защото така на някой му
10
2
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
А тази снимка е от преди 15 години. Отдавна Руменчо мина 72.
9
1
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
То закон найпо_лесно се прави, ако преди това си заграбил парламента с фалшиви избори. Моля кажете от къде се купува апаратурата за подслушване? Аз искам да подслушват не политиците, а тези, които знаят моя телефонен номер. Искам да им го върна, за да разберат колко е гадно.
8
3
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Руменчо ми е състудент. Беше рядко неуслужлив, надменен, ироничен и още тогава му личеше ясно, че е голям кариерист. Натегач си остана за цял живот. И той проби през пожарната като ББ. Очаквам сега да твърди, че е репресиран, защото нещо прибързано го очукаха от службата, където заемаше ръководното място. Разговарял съм с много колеги от това време и никой от тях не изпитва симпатия към това строително инженерче Руменчо Милайнов. Не зная защо още се бута в светлината на прожекторите.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз даже мисля че политиците трябва да се подслушват. Ако политиците не вършат нередни неща защо не искат да са на светло. Защо ние да не може да знаме за какво ни кроят политиците. Ясно е че политиците едно говорят пред народа друго говорят зад кулисите и ни будалкат.Аз мисля че както фирмите работят на светло и си показват всички дейности пред хората така и политиците трябва да са на светло какво правят и говорят.
6
7
 
9
 
! Отговори
Седларов преди 2 години
Тиквария-Голямата ченгеджийница!Роднина..милюцинер...роднина...милюцинер..
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма проблем с подслушванията тук. Трябва само да се установи те по закона ли са или не. Ако са по закона и има защо какво от това че са подслушвани политици. Политиците недосегаеми ли са??? Политиците са част от хората които могат да правят нередни неща, защото имат възможност. Обикновения трудов човек и да иска не може да прави поразии които да са евентуално интересни за подслушване. Так че първо да се установи дали има подслушване и дали е по закона. ТОВА Е ВАЖНОТО.
4
1
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Щом даваме заплати на слушатели ,естествено ще ги усвояват.Лошото е ,разходите са за нас , а резултатите не ни касаят.
3
0
 
8
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Мен дали ме подслушват само ми любопитно да знам
2
2
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Има апаратура, която извършва нерегламентирано подслушване. На кого и къде се предлага тази апаратура, която ако ти знаят телефонния номер те подслушват? Спасението от тези навлеци е да си извадиш батерията на телефона. Отвратително е това
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги е карал политиците да говорят с клиенти на прокуратурата?