Борисов: Създаването на българската азбука е революция в тогавашния свят

Това е наследство, което трябва да използваме днес, добави той
24 май 2021 10:35, Нели Христова
264
Борисов: Създаването на българската азбука е революция в тогавашния свят
Снимка: БГНЕС

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Създаването на българската азбука и отстояването на правото на един народ да слави Бога и да се бори за свой език е било революция в тогавашния свят, революция на правото да знаеш! Това написа в профила си във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Нашите предци са ни дали език, който да ни свързва, чрез който да създаваме общности и който да ни помага да работим заедно за успехите на България. Това е наследство, което трябва да използваме днес, за да има по-добри дни за идните поколения. Честит празник!", допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
0
 
! Отговори
юеигяиеяг преди 2 години
Малиииии! Каква мисъл , какъв шедьовър !!! Сигурно е щукнала в манерката му когато е бил в зайчарника! Класен ***!
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ейййй,не можете да се освободите от хватката на Борисов.Да беше класик,нямаше да го цитирате толкова.
198
0
 
1
 
! Отговори
Винету I, II и III преди 2 години
От кога милиционери-пожарникари станаха философи? Не обиждам пожарникарите - това е сериозна професия! Дали милиционер изобщо е професия - трябва да мисля още, но във всеки случай беше досега достатъчна квалификация за министър председател на една опростачена държава, не територия в Европа! Не искам поздравления и най-малко съвети от нечленоразделно говорещи с дефицити в българския словоред! Това исках да кажа - казвам ХАУ по стар индиански обичай! Аз Винету!
197
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Честит празник господин Борисов. На есен с песен.
196
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
токсичен
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До фалусТи най-добре знаеш къде да си го сложиш в собственото си тяло. Приятно изживяване!
194
5
 
6
 
! Отговори
До 208 преди 2 години
Не е безкнижен, има много ценни "книжа" в чекмеджетата.Честит празник на всички обикновени българи!
193
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63:Ти къде ги видя тези "образованите" в ГЕРБ?!Голяма грешка. Сложи си очила
192
6
 
10
 
! Отговори
8 преди 2 години
Как можеш да твърдиш нещо , за което не знаеш нищо!?Винету!
191
6
 
9
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Баце бърка език и писменост. А с революция и писменост съвсем я оплеска.
190
5
 
3
 
! Отговори
Учете Китайски преди 2 години
заевете тая кирилица, и без това само изостанали държави я използват, утре когато Китай превземе света няма как да кандидатствате за работа без да поназнайвате малко йероглифи.
189
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Област Македония е влизала в България до 1918 г. и жителите й са "посърбени", част от тях погърчени. През 1940 г. Хитлеристка Германия дава на българските войски да я окупират до 1944 г. Да, но на голяма част от тях самосъзнанието е вече сръбско, съответно гръцко.През годините след 1945 г. които българи са държали на българско самосъзнание, са били избити, другите са подгънали колене и второ:животът в БГ хич не ги блазни.Това е истината и колкото тя да е неприятна, никой не иска да бъде бугарин.
188
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боце постави начело на МВнР една проста "клюса", чието образование няма нищо общо с дипломатическото. Сетне добави и някакъв социолог, понеже много добре говорел - Гьорги (Георг) Георгиев. Като добавим и БиБи, завършил Милиционерската школа - Симеоново (нея са завършили И.Гешев и М.Манев), БГ пишман политиците разлаяха кучетата без да се потрудят да почетат преди да говорят. Иначе щяха да знаят, че кирилицата е създадена от Св.Кл.Охридски в макед. област и е кръстена от него в чест на Св.Кирил
187
5
 
8
 
! Отговори
Чалгар преди 2 години
А кога ще има посветен - празник на гжа Караянчева в този ден се спира транспорта и всички одят пешВсе пак и за спорта трябва да се помисли според мен
186
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глаголицата и Кирил и Методий бяха византийска провокация към Западен Рим и Германия. Византийците искаха, както днес Русия иска, да увеличат влиянието си на Запад сред славяните, да използват западните славяни като пета колона за влияние. Западна Европа, западен Рим и Германия не допуснаха тази провокация. Но, за съжаление, учениците се спасиха от преследване от Запада в България и провалиха унищожаването на византийската провокация към Западна Европа.
185
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горда съм за България!Слава за България!Честит празник!Святите братя-българи,просветиха половин Европа и им подариха писмо с ,което да общуват и да се развиват!
184
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учениците на Кирил и Методий много бой ядоха от германците. Германците искаха да ги продават в робство за създаване на незападна азбука и незападни преводи на свещените книги.
183
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31ви май в най-големия Исторически парк в света до Варна ще се проведе най-голямата изложба в света, посветена на българската азбука! 300 художници от 20 държави са дошли в България! ipark.bg
182
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛАВА И ПОКЛОН ЗА ДЕЛОТО НА ТЕЗИ ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ.МАКЕДОНЦИ И РУСНАЦИ И ДР.НАРОДИ ДА КАЖАТ БЛАГОДАРЯ НА БЪЛГАРИЯ,ЧЕ Е РОДИЛА И ОТГЛЕДАЛА ТЕЗИ СВЯТИ ЛИЧНОСТИ,КОИТО СА ГИ ПРОСВЕТИЛИ!
181
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България спаси славянската писменост от преследванията на Западна Европа, Рим, германското духовенство, от чешките моравски убийци и преследвачи.......................................... Западна Европа преследваше учениците на Кирил и Методий, които се спасиха от Западна Европа в България.