Кунчев нямало да подава оставка, работил добре със служебния министър

Ако ваксинираните достигнат 30%, падат още ограничения
70
Кунчев нямало да подава оставка, работил добре със служебния министър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев работи нормално с новия служебен министър Стойчо Кацаров. По думите на консултанта няма натиск да бъде отстранен от поста и не вижда причини да подава оставка.

"Ще се опитаме да ускорим темпа на имунизация. След период на лек спад по празниците вчера отново има над 20 000 ваксинирани. Най-важното оттук нататък е да убедим тези, които се колебаят. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в Харманли. Той бе в града за откриването на мобилен имунизационен кабинет в ромската махала "Хаджияневото герме", съобщи БТА.

Още по темата

Да имаш избор на всички възможни признати в ЕС ваксини и да не се имунизираш, за мен е глупаво и безотговорно към обществото, подчерта Кунчев. По думите му всичко, което може да доведе до разширяването на обхвата, е добре дошло. Трябва обаче и разяснителна камания и активност на личните лекари, препоръча главният държавен здравен инспектор. За съжаление 15-20 процента от тях не проявяват активност в процеса, каза Кунчев.

Спадът на случаите на инфектирани е значителен и вече сме под 20-то място в Европа, отчете Кунчев. В тази връзка разхлабването на мерките е правилно и адекватно, особено с оглед на настъпващия туристически сезон, смята той. Винаги обаче трябва да имаме и едно на ум - случващото се в Азия не е оптимистично, и винаги трябва да имаме готовност да дръпнем "внезапна спирачка" по думите на Европейската комисия, поясни Кунчев.

Той е оптимист за краткосрочната прогноза, и смята, че и други действащи рестриктивни мерки могат да отпаднат, ако процентът имунизирани расте със същия темп и достигне до над 30-35 процента.

Информационната ни система е готова за въвеждането на "зеления сертификат" от 1 юли, посочи Кунчев. Причината е, че в масива данни имаме информация не само за имунизираните, а и за преболедувалите или показали положителен резултат от тестове, така че може веднага да се издаде този сертификат при спазването на всички изискуеми от ЕС негови атрибути, обясни Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
кратко и ясно преди 2 години
преди 3 месеца един беше написал за Кунчев и ковид мерките:- На Ангел му хареса да куса с големия черпак
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев работил добре със служебния министър до като не го изрита.
49
0
 
7
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Този е най противния от цялата пЛандемия.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиджаб! Нарича се хиджаб! Единственото сигурно средство срещу коронавирус се нарича хиджаб! Ислямистите са го измислили. В някои европейски държави опитаха референдуми на които да го забранят. Сега отново излиза на мода!Покрива главата и устата и носа. Смята се за израз на скромност и преграда между хората. Тоест между жените и хората (щото жените не са били смятани за хора).Сега важи за всички - и за жени и за мъже (истанбулската конвенция).
47
1
 
2
 
! Отговори
Пак по Борисовски 2 преди 2 години
Тия , щом дори и арабските маски НЕ искат да махнат, не знам какво ще променят , ако вземат властта !! Всички араби и ол.игоф.рени с маски, ВЪН от парламента !!!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА ИЗМЕТЕМ алчната, крадлива и некадърна пасмина ГЕРБ
45
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
"Най-важното оттук нататък е да убедим тези, които се колебаят. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в Харманли."Според официални данни, над 90% от цялото пълнолетно население на Република България, не се ваксинира срещу сезонния грип всяка година!Защо не убедите първо тези ДЕВЕТДЕСЕТ ПРОЦЕНТА които се колебаят да се имунизират против сезонния грип на първо нясто, а се мъчите да убедите други да се ваксинират срещу коронавирус??? А???
44
0
 
8
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"повечето гледат на ваксината като на билет за пътуване, а не като средство за сигурно избягване на тежки последствия от ковид"+1А Кънчев естесвено че няма да подава оставка - един ден повече да остане - един ден повече далавера.
43
0
 
10
 
! Отговори
тоя е преди 2 години
най-яростния НОЩ-ник, нагъл като комсомолец кандидат за пост
42
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 2 години
Миличкия той , измуден ми изглежда. Естествено е да се опита за си запази статуквото, както и всички останали политически банди.
41
0
 
5
 
! Отговори
абе преди 2 години
бай Шиле няма ;о нова рецепта? що лимони със сода и доматен сок с водка умахахме...
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този средновековен отпaдьк на снимката ми е много противен!
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забележете.. Този *** обяснява че е "глупаво и безотговорно към обществото" да не се ваксинираш.. Как да обясним отговорността към обществото на производителите на ваксини, които не поемат никаква отговорност обаче? Т.е. вие трябва да сте отговорни към обществото и да си вкарате в тялото нещо, което няма гаранция дали няма да ви убие или осакати от някой, който е поел нулева отговорност!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по какво е ДОЦЕНТ че няма официални данни да има доцентура?
37
1
 
11
 
! Отговори
Чиба преди 2 години
Чиба бе противен гнусен ***! И за теб ще има възмездие ,спокойно.
36
1
 
12
 
! Отговори
1111 преди 2 години
Съд за този ! Нова веррсия на др. Менгеле! УБИЕЦ!
35
8
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Какви лъжи какви 5 лева, или живеете под ключ или в дълбоката провинция. Колко хора около мен се разболява, някои го минаха на крак, други средно, някои много тежко, а един и не успя. Аман от конспиратори. Хайде отидете в отделение и се убедете.
34
1
 
11
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
Ако не вземат главата на Кунчев значи и те са поддръжници на лъжата
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анонимния - кунчев се изказвал умерено, щото знаеше ко дърво го чака. Ей го и ся - разбирал се с министъра и за тва оставка няма. Тоя се върти на къде му е удобно. Щерката му и тя така. Задния двор да ореш - ако плащаш добре - може. Между другото, точно щерка му се беше развилняла пред приятелки и казваше "Глейте ся баща ми как пак ше ви затвори". Наглост до немай къде :) Крушата не пада по-далеч от дървото, да знаеш :)
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам да му плащам заплатата.Да подава оставка и да не назначават друг на негово място.