Рашков за класифицираната информация: Преподавах в УНСС

МВР шефът не бил имал нужда от такава
91
Рашков за класифицираната информация: Преподавах в УНСС
Снимка: БГНЕС

Към онзи момент, за който се пише в медиите, аз съм бил завеждащ катедра „Наказателно-правни науки“ в УНСС. Не съм имал абсолютно никаква служебна необходимост да имам достъп до класифицирана информация“. Това заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод казаното от бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев, че той е с отнет достъп до класифицирана информация за срок от три години, като отнемането е преди две години.

Още по темата

„Пита се в задачата защо към онзи момент не са обявили този факт в медиите? Защо този човек обявява този факт, ако е факт, сега, когато аз заемам длъжността вицепремиер и министър на вътрешните работи? Кому е нужно това след няколко години да се изнася в медиите?, попита Рашков.

Той допълни, че Георгиев не може да го уязви, защото „е твърде скромен в много отношения“.

По закон със своето назначаване всички министри придобиват достъп до класифицирана информация.

„Преди да се изказват такива като Димитър Георгиев, добре е да се справят със закона. Поне този текст да бяха научили от Закона за защита на класифицираната информация и когато се изказват, да се изказват компетентно“, заяви Бойко Рашков.

Той бе помолен да коментира и казаното от отстранения директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков, че оказва безпрецедентен натиск върху служители на МВР.

„Не виждам смисъл да коментирам изказване на служител, който вече не се ползва от моето доверие. Аз съм снел доверието си от него по сериозни причини“, каза вицепремиерът.

Банков заяви и че Рашков е искал от него шефът на полицията в Пловдив да бъде арестуван в болницата.
„За това вече ще му потърся отговорност, тъй като няма нищо вярно“, заяви силовият министър.


91
Още от Политика
Радев: Затварянето на очите на ДАНС е причината чужди шпиони да действат у нас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 2 седмици
ТОЗИ МАЙ СЕ ВЗЕ МНОГО НА СЕРИОЗНО.Абе ВИЕ все снемате довериетоФигуранта го сне от Правителството,ти от Банков....ще му потърсяотговорност,тъй като няма нищо вярно.Ти и за достъпа твърдеше чене е вярно ,ама вчера Фигуранта те издъни и само заради това чеизлъга вече трябваше да си на улицата.ОСТАВКА!!!!!!!!!!!
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гн Боико рашков ми изглежда сериозен вьв всяко отношениеАко основе своя партия има моя вот
73
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гн Боико рашков ми изглежда сериозен вьв всяко отношениеАко основе своя партия има моя вот
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
rashkov na gilotinata, vednaga.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Точно ти ли не знаеш за достъпа? Айде бее? То просто очебийни лъжи
70
5
 
4
 
! Отговори
Помнещ преди 2 седмици
До 69 Абе.Ти защо говориш за този,а за толупа нищо? Ти него за " демократ" ли го броиш др Борисов бившето ***?-:)) Леле леле! Я млък бе ***!Точно това и ще направим! Мислим! Рашков днес е тук утре го няма.Та идеята е,да не допуснем,бивши комунисти и мутри,точно като др Борисов.Да не помиришат повече власт! Оказва се че са били и големи крадци от нашите пари! ГЕРБ няма шанс вече! Приказката им свърши!-:)
69
5
 
8
 
! Отговори
Абе преди 2 седмици
След 30 години "Преход", комунистическия милиционер Рашков коли и беси, ако не се осъзнаят хората на предстоящите избори ни чакат наистина тежки времена.
68
2
 
3
 
! Отговори
Стига плакали преди 2 седмици
За уж големите професионалисти. Ако ки пропомни пэрвия сен на Бб като премиер и колко и кои шефове на служби смети.? Като започна от 2009 та до 2021 МВР съставът е подменен около 70-80%.
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 70 Ами живи сме и казваме това което беше и помним! Не си измисляме,за разлика от другарите от СДС след 1989 г! Много млади българи днес,не знаят изобщо защо сме в Американското НАТО! Мога да ги светна ако искат да знаят Истината! Как така континент като Европа,друг такъв го " пази" като Америка? Северна и Южна! Нещо д кажеш? Дали съм " комунист" а?-:)))
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи тоя няма свястно обяснение защо е с отнет достъп. Само някакви жалки опити за дребнаво заяждане със селски спекулации защо не са го обявили тогава. То бива тъъъъп, но това вече клони към детската градина. Прави се на луд.
65
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 69 /*/Абе руско го вненце не се обаждай бе съсипахте България и не се наядохте на рубли бе. Мръcници с млъcници.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 66 Да те попитам само.Ти знаеш ли? И виждаш ли разликата,между тези 2 Различни по структури и интереси " организации" И то от различни континенти!!!!! -:(((( Та? Или само викаме от години шаблоно,сякаш сме на футболен мач?-:((( Хайде мислете вече бе хора!
63
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Радев да издаде указ за освобождаването на руските шпиони от съдебна отговорност и да ги награди с орден Вечна дружба за заслуги към Русия. Друго което може да направи Радев за да се хареса на Путин е да задължи всички български аеролинии независимо от маршрута си да преминават над Беларус в знак на соридарност и съпричастност към делото на Путин и Лукашенко напук на европейците.
62
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голям праз къде си проподавал. Агентура с отнети права до сласифицирана информация. Цяла Европа коментират гафа. Европейси медии коментират, че ще бъде стопиран обмена на информация и обмена на данни на ОЛАФ, Европол, Интерпол и НАТО за България поради опасност да итечат тези данни към Русия.
61
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Официално от днес НАТО, ОЛАФ, Интерпол е ЕС спират подаването на секретна информация към България заради възможността Рашков да я предаде на Москва. То е не само възможност, то е задължение на комуниста Рашков с първа родина Русия да направи това.
60
4
 
6
 
! Отговори
ленин преди 2 седмици
снемането на доверието е болшевишки трик когато некомпетентен *** няма как да намери друга причина , следващото е другаски съд на ОФ и в лагера да чукаш камъни докато умреш .... докъде стигна държавата да не св гледат качествата на човека а неговото мнение . не рязказвайте вицове за власта да не идете в затвора
59
5
 
13
 
! Отговори
?!? преди 2 седмици
С тоя вече не е цирк. Това гавра с държавата от тоя.
58
5
 
12
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 седмици
Както е почнал Рашков да размахва метлата, скоро ще остане сам с секретарката си. Или може би това е целта: )
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Коремният бабаид има усещането, че цялата нация стои зад него. Всъщност зад него стои само Кремъл и тукашните му израстъци.
56
4
 
9
 
! Отговори
Днешният преди 2 седмици
Вишински-Берия!