Санкциите на САЩ щели да се отразят върху партиите преди вота на 11 юли

Основният политически удар ще бъде върху ГЕРБ, смята Кольо Колев
4 юни 2021 14:15, Ния Христова
147
Брюксел очаква да бъдат произнасяни окончателни присъди за корупция на високо равнище в страната ни. Европейската комисия също продължава да следи събитията у нас, за да отрази случващото се в доклада за върховенството на закона. Ще се стигне ли до присъди? И какъв знак ни дават САЩ с наложените санкции точно преди изборите на 11 юли?
 
"Знакът е ясен - България има проблем, с който никой не се занимава. Това е ясен сигнал че съдебната система е пробита, щом отвън трябва да ни кажат, че имаме проблем", заяви политологът Любомир Стефанов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Социологът Кольо Колев обясни, че ситуацията ще има сериозни отражения върху вътрешнополитическия живот в България.
 
"Те казват има корупция във висшия ешелон на властта и няма разследване на тази корупция. От едната страна - провоохранителните органи не са си свършили работата, от друга страна е и геополитическото дърпане на ушите. Това ще има и има много сериозно отражение във вътрешнополитическия живот в България", обясни той.
 
И допълни, че позицията на главния прокурор е неспасяема. 
 
"Камбаната бие основно за главния прокурор и проблемът не е в личността Иван Гешев, а в този тип институционална власт, която получава", обясни Колев.
 
Гостите в студиото коментираха още как санкциите от САЩ ще се отразят на предстоящите избори. 
 
"Основният политически удар ще бъде върху ГЕРБ и това ще доведе до известен прираст на "Демократична България". Тяхна основна тема е правосъдната система и поучават мощно рамо. ДПС - тя не е партия, която да се влияе от такива неща, "Обединени патриоти" вероятно ще влязат", прогнозира социологът Кольо Колев.
 
С според политологът Любомир Стефанов, темата за корупцията ще е водеща в предизборната кампания. Той е скептичен относно прогнозата за Патриотите, тъй като и техни хора са били посочени в доклади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ не налагат санкции на България и на Българските граждани, а на анти -Българите.Това са хора които са вредни за България.Всеки който казва ,че САЩ налага санкции на България,това е човек ,който работи срещу България.
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ за разлика от ЕС и ЕК не са страхливци и не са лицемерини,каквито са и Руските политици.САЩ действат в интерес на Българските граждани.
76
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ в общи линии са свършени, както БКП след 89-та. Влачиха се още година-две, защото на практика бяха напълнили цялата държавна администрация та чак до училищата. След това мимикрираха в разни други партии и се направиха на демократи. Останалите си смениха името на БСП. Сега се надявам, че стане по-бързо. Все пак сме в ЕС.
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което ни казват САЩ е самата истината.Надявам се да действат до край, защото те са единствените които се грижат за обикновените хора,без значение от къде са и къде са.
74
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БГ он airА вашата герберска злоба към Радев е неизчерпаем източник,нямате спирачки, що се отнася до Божков,той дори и да е бил някакъв дребен престъпник в миналото, си е НАШ българин, при това е патриот, а какво ще кажеш за написаното в Афера, че чужд английски шпионин е в обкръжението на Радев?
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София и в чужбина без Турция на миналите избори ДБ спечели.
72
6
 
5
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Русия не се интересуват от вас, отдавна са ви отписали, престанете да се пънете с Русия като че ли сте много важни за Русия, навсякуде Русия, Русия, като че ли в Русия постоянно говорят за България. Навеждайте се на САЩ и се радвайте на санкции. И да искате сега не можете да се ориентирате към Русия, САЩ ще ви оправят както си искат.
71
3
 
6
 
! Отговори
Значи според САЩ? преди 2 години
Значи според САЩ бизнесмени които подкупват верни на САЩ български чиновници са корумпирани и им се налага санлции, но за верните на САЩ висши чиновници които са взимали подкупите няма санкции, те са честни хора.
70
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената партия, която има съвременна визия, има лице, има управленски кадри - това е Демократична България. Всички други са нагаждачи, разкрачени м/у Русия и Запада, манипулатори, ченгета или производни на БСП.. ДБ са истинската, автентична десница в България! Но за съжаление, това не могат да го проумеят критичната маса от българите. Каквото - такова. Всеки народ си заслужава съдбата. Един и същ мач се играе от 20 години и все още не му идва акъла.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което ви казаха САЩ в същност е, че сте васали и ще правите каквото те ви кажат, а вие разбрахте и се радвате като чужди държави ви налагат санкции и се навеждата още повече.
68
0
 
2
 
! Отговори
Потрес преди 2 години
Тоз обича кози по онзи начин
67
4
 
5
 
! Отговори
БГ он air преди 2 години
Е руска телевизия както и Биволъ. Така че нормално. Човек трябва да се осведомява за това какво подготвя противника.Апропо. Радев е с двата крака защото кабинета му е съставен от Божковисти. Не може да отрече, и не може да мърда защото те имат достатъчно компромати за него и за Деса. Въпроса е дали Радев ще се поддаде да извърши друго престъпление.
66
1
 
6
 
! Отговори
не минава преди 2 години
Гащите на фигуранта треперят и този Кольо Колев се е хвърлил на амбразурата да го защитава. Отчаянието в редиците на мутрите е очевидно.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ще си направят ли труда да предадат всички доказателства на нашите служби, за да има най-накрая някакви присъди или сме на принципа "вервайте ми" и "който плаща, той поръчва музиката"?
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това може и да е добра новина, ако изборите за следващото НС са толкова успешни, колкото предните, служебното правителство ще има още 2-3 месеца време, за да поразчисти.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже немой си плати хотела
62
2
 
3
 
! Отговори
цитат от Афера преди 2 години
Законът Магнитски е незаконен в България и на територията на ЕС. За някои това може да няма значение щом са ударени любимите лоши герои и хората да се опиват в еуфорията на спасението, обаче истината е, че за мен това не е никакво спасение, а пореден ход за утвърждаване на корупцията и злоупотребата с власт и влияние, превръщайки ги в политическа и обществена норма. И аз никога няма да се съглася, че мафията ще я борим успешно така Едни мафиоти борят други мафиоти и вземат имуществото им. В момента точно това става Бойко беше спазарен като кило домати срещу някакви санкции.
61
2
 
6
 
! Отговори
Колю преди 2 години
Кольо Колев никога не е давал вярна прогноза преди избори. Но неговата задача е не да прогнозира, а да манипулира вота, така че приятен ден !
60
3
 
3
 
! Отговори
мак преди 2 години
Защо докато т.лупа бе на власт те не бяха толкова категорични? Кога служебното правителство успее да разследва, че и да накаже корумпираните, та те не са 1-2. И ако не може да се справи, то ще е виновно, а не т.лупското, което не е разследвало, ама как да погне себе си.
59
3
 
8
 
! Отговори
бързай бавно преди 2 години
Просто всички чакаме Септември когато Радев ще загуби изборите и ще бъде повикан в прокуратурата.