ЦИК реши как ще гласуват хората с увреждания на 11 юли

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия ще имат и карантинираните
13 юни 2021 22:50, Анисия Иванова
8
ЦИК реши как ще гласуват хората с увреждания на 11 юли
Снимка: БГНЕС

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители на 11 юли ще имат хората с трайни увреждания, които не могат да напускат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение, както и хората, поставени под задължителна карантина или изолация, заради Ковид-19 съгласно разпоредбите на закона за здравето, реши Централната избирателна комисия.

Според решението на ЦИК секция за гласуване с подвижна избирателна кутия се образува до 26 юни - 14 дни преди изборния ден, ако има подадени не по-малко от 10 заявления, информира БНР.

Заявленията се подават до кмета на общината. Дописвания в избирателния списък се допускат до 5 юли.


8
Още по темата: изборигласуванеЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
ЦИК преди 1 месец
ЦИК да вземе решение да се броят задължително хартиените отрязъци и какво да се прави при разминаване на данните от преброеното и посоченото в протокола от машината! ДА НЕ СИ ПРАВЯТ ОГЛУШКИ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БРОЕНЕ НА ХАРТИЕНИТЕ ОТРЯЗЪЦИ!
7
0
 
2
 
! Отговори
Цик преди 1 месец
Решихме хората с психични увреждания да гласуват за Слави! Хахахахаха Останалите по свой избор.
6
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
ЦИК да кажат как ще гласуват онези 20%, които на 11 юли ще бъдат на отдавна резервирана почивка.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
лишиха ги от правото на глас, както и повечето възрастни хора които няма да се оправят с машините- показа го теста. Това и беше целта на бандата на радев и слави трифонов, да манипулират изборите (
4
1
 
1
 
! Отговори
Alb iv 11g f s xot.a преди 1 месец
Areee sffeeeeer mostri.,
3
1
 
1
 
! Отговори
xaxsas преди 1 месец
До Ясна работа - Надали. Не знам дали си спомняш, че наскоро имаше протести на хората с увреждания. До преди няколко години нямаше рампа за хора с увреждания дори в Парламента, а като я направиха я заключиха, "за да не се ползвала безразборно"..? :) Цитирам един инвалид: "Как ще сложат рампи, твърде малко сме и ние не решаваме избори." Ама като гледам има минимум от 10 заявления на секция: Може пък да е дошло времето на куците и сакатите. :)
2
4
 
2
 
! Отговори
Ясна работа преди 1 месец
Хората с увреждания ще гласуват за ГРОБ.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С подвижна избирателна кутия или с подвижна машина? То е много лесно да се види кой как е гласувал понеже не са много хората, които ще се възползват от тази опция. Ще си дойдем на хартиеното гласуване... ама само където хвърлихте едни милиони за тези щайги с венецуелски подправки.