Борисов: Антиваксър пое здравното ни министерство

През лятото вече щяхме да сме достигнали колективен имунитет, смята бившият премиер
24 юни 2021 16:45, Нели Христова
441
Борисов: Антиваксър пое здравното ни министерство
Снимка: БГНЕС

През последните 4 години българското правителство положи безпрецедентни усилия за разкриването на руската шпионска мрежа у нас. Вследствие на това бяха изгонени от страната много шпиони под прикритие като дипломати. Получихме силна подкрепа за това и от НАТО. Очаквано това ядоса политическите ни противници. Радикализираха се и тотално унищожиха нормалния диалог в страната. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща на върха на ЕНП, предаде пресцентъра на ГЕРБ.

"И на фона на цялата тази криза и противопоставяне в обществото, българският президент Румен Радев вместо да търси обединение, той взе страна и задълбочи конфликта. Това много ясно личи от назначения от него служебен кабинет. С него той подготвя обществото за бъдеща коалиция между наследниците на комунистическата партия и формация от семейството на ЕНП“, посочи Борисов и отбеляза, че временното правителство тотално е абдикирало от отговорността си по организацията на изборите на 11 юли. "Вместо това – ежедневни атаки и компромати срещу ГЕРБ", каза още лидерът на партията вив видео разговор.

Бойко Борисов припомни категоричната победа на ГЕРБ на вота през пролетта, която бе общо 14-та за партията.

"Бихме с близо 300 000 гласа. Надявам се след 20 дни да потвърдим резултата си. България има нужда от стабилно управление, за да изпълни приоритетите си. Управлението на бившите комунисти и популисти ни тласка към хаос. Ние обаче сме силно мобилизирани да спрем всичко това. Ще въведем ред!“, подчера той.

По време на своето изказване председателят на ГЕРБ акцентира и върху тоталния срив при ваксинационната кампания на правителството. "Антиваксър пое здравното ни министерство. Близо 10 000 души се ваксинират на ден. Докато ние бяхме на власт имунизирахме по 5 пъти повече хора.

Сметките ни показваха, че през лятото вече щяхме да сме достигнали колективен имунитет. А сега – пълен провал“, коментира Борисов. В тази връзка той даде пример с посещението на европейския комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду.

"Дойде и ни каза – не можете да се справите, ние ще ви направим ваксинационния план. А само преди няколко месеца договорихме допълнителни 2,7 млн. дози на „Пфайзер-Бионтех“ благодарение на ЕК и на европейската солидарност между държавите-членки. Ваксини има много, но властта се провали в управлението на процеса", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този път Герб печели убедително !
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е за това. Премахнаха се зелените коридори от понеделник до четвъртък. Няма агресивна кампания за ваксиниране. Здравните власти са се снишили итова почти не се споменава, а така няма как да напредваме бързо. Във всички държави имаше МАСИРАНИ ваксинационни кампанни и продължават. В България все едно времето е спряло. Сега ще пускаме свободно туристи и от рискови зони като Русия. Прав е.
13
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бокич,я кажи ти с коя от ваксините се ваксинира,да взема пример от теб,че нещо много се колебая коя да избера и така намалявам броя на ваксинираните.
12
6
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Боже!..Ама тоя ПСИХАР наистина се е побъркал окончателно!.."Радев,Радев,Радев"...Сигурно и нощем рипка на сън /ако изобщо може да заспи при тая треска,която го е затресла/ и вика:-"Мамо,мамо,Радев пак *** тармози!"..
11
4
 
37
 
! Отговори
Борисов преди 2 години
Ваксинира ли се, че наричаш другите Анти-Ваксъри?!
10
5
 
32
 
! Отговори
факт! преди 2 години
И да спечели изборите като 1-ва политич.партия , ГЕРБ няма да управлява , ''вожда'' на Факултето не може да бъде и вожд на България !Защо не се кандидатира за депутатин в столицата г-н Борисов , а чак в прованса ?Защо реве на Вебер ?Явно толкова му е пипето !
9
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе кой го е Еня,какво смята тази крадлива тиква?
8
7
 
45
 
! Отговори
хм а преди 2 години
Предпочитам антиваксър от колкото крадец да ти кажа ...
7
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A така Бойко кажи им, че голям бой ще ядат на изборите
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей вождо и чуждици вече използва ,а вий го обвинявахте ,че не е дочел "Винету" ко да и чете на това книжле той написа изборния кодекс ,че с един комикс ще се търкаля
5
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я па тоя!Щеше да накараш хората насила ли да се ваксинират?Лъжеш както преди,така и сега!!! Нали имунизацията е доброволна,бе т...п!
4
11
 
39
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Всички се изморихме от този нагъл *** престъпник Какво е това чудо Каква е тая държава какъв е тоя бе. Нямам думи просто всеки ден бълва сега - кой бил антиваксър кой какъв кой,, защо. Погледни към себе си бе чекмедже престъпник виновен за убийства, лежал си в затвора в Чехия ***. 12 години управлява държавата и я направи най-бедната не че не беше, но я направи дъно направи бананова република нещастно същество психично болен
3
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде я вадите тази злоба, все едно ви е бръкнал да не казвам къде, по-спокойно го карайте, ако не можете има хапчета.
2
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти се обади специално за да предреди твой есесовец болен човек, чакащ трансплантация, шизофренико
1
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отказа се от сина си в Испания.Чудиш се какъв компромат да извадиш.Скоро ще си готов и щерка си да дадеш, за да се спасиш.Трябва само малко време...