Радев: Инвестиционният фонд към "Три морета" доказа своята ефективност

България ще е домакин на Шестата среща на върха на инициативата
7 юли 2021 19:20, Анисия Иванова
62
Радев: Инвестиционният фонд към "Три морета" доказа своята ефективност
Снимка: Президентството

Инвестиционният фонд към Инициативата "Три морета“ доказа своята ефективност, като реализира първите си инвестиции в ключови сектори за свързаността в региона – енергетика, транспорт и дигитализация. Високата добавена стойност е основен приоритет при избора на проекти, за да се привличат повече инвестиции. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес проведе среща с председателя на Инвестиционния фонд към Инициативата „Три морета“ Беата Дашинска-Музичка и представители на Полската банка за развитие. В срещата на „Дондуков“ 2 участва и служебният министър на икономиката Кирил Петков, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Срещата се проведе в рамките на българското домакинство на Инициативата „Три морета“, като на 8 и 9 юли в Националния дворец на културата президентът Румен Радев ще бъде домакин на Шестата среща на върха на инициативата, в която ще се включат държавни глави и ръководители на делегации от 12-те държави участнички и стратегическите партньори – САЩ, ЕК и Германия. По време на събитието ще се състои и мащабен бизнес форум с над 400 представители на българския и международния бизнес.

Страните участници в Инициативата „Три морета“ споделят общи цели и визия за успех в привличането на инвестиции в нашия регион, подчерта Румен Радев и отбеляза, че активната дейност на Инвестиционния фонд е решаваща стъпка за трансформирането на Инициативата от политически диалог в двигател на реални действия за финансиране на ключови проекти в областта на свързаността.

Дейността на Фонда и на държавите, участващи в Инициативата „Три морета“, за привличането на средства от частния бизнес, присъединяването на партньори от трети страни и засилване на диалога с международните финансови институции за реализация на общите цели в областта на свързаността, също бяха във фокуса на разговора.

Българският държавен глава открои значението на прозрачността при функционирането на Инвестиционния фонд, както и на следването на ясни процедури при избирането на проекти, които да получават финансова подкрепа, за да се затвърждава доверието на бизнеса.


62
Още по темата: Три моретаРумен Радев
Още от Общество
Два свята: Никол, която избра България, и Йосиф, предпочел Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
11.07 преди 2 седмици
това,3 морета ми прилича на-ПОДЗЕМНИТЕ ПЕПЕРУДЕНИ ФАБРИКИ-хвърчилото се оа.ка!!
57
6
 
0
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 седмици
A проводника на руските газови интереси у нас - селянина от Банкя освен от Йоца Амстердама , вече трябва да се пази и от Путин , че допусната този проект да се случи
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ефекта е за наши люде , а дефекта за останалите !
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На тея три дупета да ходят евроджендърите на плаж !
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз като обикновен гражданин Не усетих тази ефективност , а Вие ??? Евективност за кого и какво ???
53
1
 
6
 
! Отговори
моч преди 2 седмици
До 50 Анонимен......1.Комунизъм в България и въобще в съвеЦкия блок никога не е имало - неуспорим факт. 2.Комунистите и болшевишките копои разтуриха соца и съшиха нескопосано настоящата ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ за да крадат на воля - тотално неоспорим факт. 3. Не сте живяли нито в комунизъм нито в демокрация и твърденията Ви са чиста проба лъжа и пропаганда , характерна за чалгаро-мутренския кръг на радевата хунта.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
,,Три морета" - глупости на търкалета .
51
2
 
8
 
! Отговори
Р.Радеф-балалайка преди 2 седмици
Балалайка - руски музикален инструмент.
50
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При комунизма беше много по-добре. Демокрацията е отвpaт.
49
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
To пък като че ли някой ви кани в руската федерация.
48
7
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 2 седмици
до 43 Стига глупости бре човек! Кое точно БСП? Преди Нинова или след нея? Уточни моля!-:)Съществува и вероятността ,да си Гербер бъзикащ се с "БСП" в полза на Мутрата комунистическа ,бившето момче тогва с бухалка,от времето на "прехода" от социализъм към Американската "демокрация" в зората на 1989 г! Което лично ПОМНЯ! За теб лично не знам!
47
3
 
0
 
! Отговори
до възраждане преди 2 седмици
То това е целта от години насам но трябва да бъде по желание.
46
7
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 2 седмици
Незабавно присъединяване на България към Руската федерация!!
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия врътне ли кранчето и нищо няма да остане нито от България, нито от три морета.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Натовецът Радев ще ни вкара във война с Русия.
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този дано се удави в едно от трите морета,че да си отдъхне България!
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе какво става с Майките от Системата ни убива?? Уби ли ги системата?? Нещо изчезнаха от новините
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
След като доста държави от бившия соц. лагер и сегашни членове на ЕС няма да присъстват в знак на несъгласие значи нещо не е наред и не е лошо да не се говори на ангро включително и от Президента..
40
8
 
2
 
! Отговори
БСП преди 2 седмици
БСП е водещата партия на протеста и промяната!! БСП предизвика всенародния протест срещу мафията и диктатора Борисов!! Миналото лято. БСП е единствената партия с ясна визия за бъдещето на България!!
39
8
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 2 седмици
Много ви моля българи! Млади и стари! Стига вече с това БСП!То беше използвано през "управлението"на Борисов за всякакви цели! И работеше най вече за Бившето борче и мутра др Борисов! Партиен член на ЦК на БКП като офицер към МВР! През комунизма,точната дума е социализъм! Ако не си член на ЦК на БКП тогава.Няма начин да си офицер към МВР като пожарникар!!Та това "БСП" срещу което др Борисов "надъхвше" избирателите си.Нито веднъж не "упрекна"госпожа Нинова,че е бивш член на СДС след 1989 г!ЗАЩО?