Асен Василев: Не бих участвал в партийно, а само в експертно правителство

Служебният министър заяви, че ИТН имат по-агресивна политика на разходите
13 юли 2021 11:50, Петя Славова
30
Асен Василев: Не бих участвал в партийно, а само в експертно правителство
Снимка: БГНЕС

Трима от министрите на служебното правителство отказаха на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов да участват в състава на бъдещото правителство.

Още по темата
Вчера стана ясно, че това са финансовият Асен Василев, икономическият Кирил Петков и образователнитя Николай Денков. В своя позиция тримата обявиха, че са отказали на Трифонов заради съществени различия във визиите за финансовата политика.

Асен Василев коментира ситуацията пред БНТ. Според него експертите на ИТН имат "доста по-агресивна програма, що се отнася до намаляне на разходите. Това е основното". Той обясни също, че се чувства комфортно в икономиката или финансите и не разбира от други неща, затова и не би бил полезен в различни от тези сфери. Василев така и не уточни какъв пост точно са му предложили.

Той допълни, че не би коментирал политиката на ИТН сега, а като свърши времето на служебния кабинет, за да може да направи това като обикновен гражданин.

Служебният министър уточни, че не участва в партийно, а единствено в експертно правителство с ясни цели, задачи и хоризонти.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
33 преди 2 години
И ние такова правителство очаквахме, но Слави се оказа прикрита кукла на конци
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство!!! Единствено към тези хора имам симпатии....
25
0
 
4
 
! Отговори
Асен Василев преди 2 години
Аз във обречени правителствени формации не участвам. Нека девойките в правилството да Вдигат духа на останалите многоезичници.
24
14
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
така ли?! ...Много странно!...А в какво правителство участваш сега, ***?! - правителство на БСП, събрало своите членове /агенти/ в различните партии...Ако правителството ти не беше партийно, нямаше да следва партийната линия на БСП "пълзящ преврат" с всичките му гадости и зарази, незаконни ревизии, уволнения и назначения... Един министър трябва да е политик, иначе не може да направи нищо в политическата сфера!...Отново манипулира БСП и както винаги, едно говори, друго мисли, трето прави...ВЪН
23
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 Затова ще си замине, заедно със спеца по укриване на ДДС, Спецов. Нали бяха в пакет.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият парламент да гласува за същото правителство. ГЕРБ и Слафчо в опозиция да се съберат. Аман от чалгарски остроумия и чалгарски Космоси. Космосът е отдавна една чалга и отдавна е бизнес и космически отпадъци. Мъск пусна космически боклyк Старлинк. Вече мислят как да си събират космическия боклyк, а Слафчо още мисли, че живее през 60-те години.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха, така ли се нарича вече лобисткото правителство на Радев и Божков? По-добре партийно, отколкото служещо на интересите, на хора със съмнителен бизнес, преследвани от закона, или на лица, които работят за интересите на Русия/Радев.Янев.
20
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен служебното правителство ми харесва, а тоя пич си е супер на място. С такива България все още има шанс да стане нормална държава, а не мутро-калинкина ***.
19
7
 
7
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Да бе, то щото служебното на Мун40 правителство сигурно е безпартийно?
18
6
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До ЧебурашкаКалинките бяха до скоро, няма как да наречеш едни от малкото свясни и разбиращи от това което правят хора калинки!
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 от кандидатките за министърки на Славчо ми изглежда като да са от балет "Магаданс"
16
1
 
22
 
! Отговори
Слави=ДПС преди 2 години
Слави Трифонов е маша на ДПС - да ви е честит !
15
14
 
8
 
! Отговори
Смешен е преди 2 години
Тази калинка Асенчо нещо много си е повярвал, от никого не избиран анонимник дава условия ?!
14
7
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Откога стана експерт нали си с фалирала фирма :))))
13
3
 
11
 
! Отговори
Off преди 2 години
Освен това без Спецов не мърда никъде ;)
12
10
 
27
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Честно казано, мен служебното правителство напълно ме устройва. Нямам нищо против този парламент да не излъчи никакво правителство, а наесен пак да ходим на избори 2 в 1, заедно с президентските.
11
23
 
12
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
До 1. И кое му е доброто на служебното правителство бе, глу.пак. Само спиране, уволнения, репресии и скандали. За 2 месеца насадиха страх, напрежение и срив във всичко.
10
0
 
18
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Хе-хе, този е получил от Трифчо предложение за министър на екологията. Ама че не разбира нищо от тази сфера няма значение за чалгарина, важното е, че знае езици.
9
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това изявление ни казва, че Василев няма да поеме никаква отговорност за лъжите, че държавата била фалирала, а пслед че се оказа, че има излишък от 1,5 млрд лв
8
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 2 години
това го писахте и вчера , едва ли някой се интересува .