Дипломат: Конституцията продължава да се нарушава активно

Слави Трифонов показал лицемерие и цинизъм, смята Стефан Стоянов
14 юли 2021 21:46, Красимир Ангелов
19

Намираме ли се на прага на конституционна криза?

"Конституцията продължава да се нарушава много активно. Обсъждали сме различни текстове, имаше широка гласност на това, което става. Винаги сме си мислели, че когато в Конституцията пише, че някой присъства в залата, то той трябва да присъства. Сега се оказва, че тези работи не важат и всеки си измисля някакви негови норми, вика си специалисти, които да го съветват", заяви дипломатът Стефан Стоянов в студиото на "Денят ON AIR".

"Сега стана още по-лошо. Г-н Трифонов, от една страна казва, че не трябва да се принизява парламентът, че сме парламентарна република, а от друга страна, вместо парламентарната група да излъчи кандидат за министър-председател, вместо в парламентарната група да стане дебат - тези хора, които са избрани с хиляди гласове на едни свободни и демократични избори, пак един човек, който дори не е в парламента, им казва кой ще е техният министър-председател", подчерта дипломатът за Bulgaria ON AIR.

Според него комунистите са били много по-честни от Трифонов. Той добави, че лидерът на "Има такъв народ" показва лицемерие и цинизъм.

"Той можеше като комунистите или Борисов да каже - аз решавам, аз правя еди какво си", уточни Стоянов и посочи, че в парламентарната група биха могли да направят шоу и да се опитат да направят дискусии и обсъждания и да променят това, което лидерът им е спуснал.

Относно клетвата на депутатите, той подчерта, че тя е да спазват Конституцията, а не решенията на партийния лидер. И даде примери как депутати са информирали, че в техните парламентарни групи подписват декларации, че в пленарно заседание ще гласуват по определен начин.

За образованието на хората в парламента Стоянов е категоричен, че това дори не е въпрос, който трябва да бъде засегнат.

"Когато си в правителството е унизително да ти казват, че си добре образован. Ти трябва да си. Когато си в правителството трябва да кажат каква политика ще изпълняваш, защо са те сложили там, какви са твоите възгледи", добави още дипломатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
неглеже...забравяте основният играч...Народа ни...можем да си правим избори до дупка не ни плашете...по-евтини са от кражбите и несправедливостите които ни налагате...слави ни прецака ...нагло...невъзпитано..има си кукловоди човека,и как така фалираха за един ден КТБ с над 4.5 милиарда..и за два бойко събра парите за..."откупа"от нас...а великият мениджър и проверка няма...може би доган ще ни осветли?тайни няма...въпрос на време е...Чиста и Свята!!!джипка...или кабеларка?това е въпроса,си мислят
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 Aми когато на горният етаж на "истинските" се разхожда само вятърът защото там е празно пространство,как няма да харесвате и това учиндолско недоразумение и безсмислените му ходове.Още не е започнал да управлява,а вече предизвика само скандали и проблеми.Бога да пази България от такива като вас заедно с вашия плиткоумен вожд!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО КРАДЕНИ ПАРИЧКИ ИМ НАБУТА МУТРАТА В ЗАТОВА РЕВАТ.
13
0
 
11
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Нищо ново под слънцето ! Като сееш омраза получаваш същото ! Лошото е че повечето млади хора си мислят че всичко което лети се яде ! Просто са отровени от Чалгаря и неговия Бог- Тайсън кючек !
12
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много гербери коментират тук, ние пък истински гласувалите за Слави, харасваме и одобряваме нетовия извор за кабинет!!!!
11
9
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Стефан Стоянов е документирано ченге! Защо му се дава думата? И какъв дипломат е той?
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави явно ще е бетер Бойко. Добре, че няма шанс да направи правителство. Пълен провал. Следващият път ще гласувам за нормална партия, ане за нечие огромно его.
9
0
 
15
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Споко бе! Правителство на Слави няма да има.
8
1
 
12
 
! Отговори
маус преди 2 години
Слави уби надеждите на много хора за едно солидно правителство което да ни изведе от кашата колкото се може по скоро.Сега предстои да се занимават със себе си в парламента вместо със належали спешни за разрешаване наши проблеми
7
1
 
10
 
! Отговори
хъша преди 2 години
От трън та на глог се озовахме.Т ака се получава когато га.н.ю гласува по емоция и слаба информираност.Сега ще ходим на нови избори но благодарение на антипатията за гласуване отново ще получим боко след есенната предстояща слаба активност пред урните
6
1
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
не е проблема че Слави направи харакири на себе си но той удължи нашата на народа агонията.На нас не ни трябват едни арогантни сценаристи които подобно на предишните управляващи избягваха всякаква комуникация със нас избирателите.Още преди да са взели властта не може да се измъкне думичка от тях а какво остава след това?Слави ти вече следваш боко и си поредния бързо и кратко създен проект еднодневка поемаш към небитието
5
4
 
12
 
! Отговори
ЧИЧО, ЕДИН ВЪПРОС: преди 2 години
АКО СИ ПРЕЗИДЕНТ И РАЗДЕЛЯШ/ЧЕГЪРТАШ БЪЛГАРИТЕ - НАРУШАВАВАШ ЛИ АКТИВНО КОНСТИТУЦИЯТА..??.............. БАБА МИ КАЗВА:ДА!!
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дипломата какви локуми разтяга ?Всяка партия има Цел, програма и устав. Лидера се избира всред еднакво мислещи по целта. Единствената работа на лидера е, да ръководи тактиката и синхронизира звената вътре в постигане на целте.Останалата лирика еднолично, двулично и прочие, е вътрешнопартийна работа. Ако иска да променя цели и методи, да се запише в партията, да събере подкрепа и да променя. Останалото е лично мнение на мераклия вожд без индианец. А и акъл дава как се води племе.
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този седесар да си трае. Най-много да се покае заради участието му в унищожаването на България.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропуснаха 30г на тая конституция.Смятайте какви юристи имаме вече.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм. В конституцията не пише, че лицемерието и цинизмът са забранени.