Стефан Янев: Не съм получавал покана да оглавя редовен кабинет

Той е на мнение, че българите са уморени от избори
18 юли 2021 19:27, Нели Христова
142
Стефан Янев: Не съм получавал покана да оглавя редовен кабинет
Снимка: БГНЕС

Българските граждани са достатъчно уморени от избори. Има нужда от стабилно мнозинство, защото предстоят сериозни въпроси за решаване. Партиите в Народното събрание трябва да намерят диалога и да разберат защо са в парламента и да понесат своята отговорност.

Това заяви пред bTV служебният министър-председател Стефан Янев.

Според него парламентарно представените политически формации ще намерят правилната форма, ако се намерят приоритети и сред тях изброи съдебна система и помощ за бизнеса.

Не съм получавал покана да оглавя редовен кабинет, заяви още Янев. Ако такава бъде отправена, тя трябва да бъде на база на визия и приоритети, на базата на коалиция, а не личности, каза още той и не изключи възможност да застане начело на редовно правителство, но не и на всяка цена.

След 69 дни на власт, оценката на Янев за работата на служебния кабинет е, че се е справил с една от основните му задачи, а именно изборите, проведени на 11 юли.

Имахме едни честни избори, на които българските граждани имаха възможност отговорно да дадат своя вот и да отговорят на критиците на машинното гласуване. Произведеното на този избор ни дава основания да търсим какво е състоянието на държавата, каза той.

Отговорът защо мнозинството от граждани не отидоха до урните според Янев е в сигналите на партиите и диалогът. Липсата на диалог, липсата на разбиране от гражданското общество в посланията на партиите. Хората не ги припознаха, подчерта премиерът.

Във връзка с внесеното предложение за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев, Янев заяви: Оценката за работата на прокуратурата я дадоха хората от площадите миналата година. Аз мисля, че тяхната оценка не е променена. Г-н Гешев за тази една година не е показал различен тип поведение.

Според Янев в доклада на министър Рашков и на правосъдния Стоилов има сериозни аргументи за закононарушения на главния прокурор.

Независимо от заявлението на министър Рашков, че той дълго време е събирал материал, за мен отговорът е, че сега е бил готов, каза още премиерът запитан защо в края на мандата на служебния кабинет вътрешният министър изпраща доклада си до Янаки Стоилов, който го внесе във ВСС.

По повод думите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, че служебният вътрешен министър е изиграл ролята на параван, Янев заяви: категорично не, Рашков или някой от вътрешното министерство да си е позволил такова поведение.

Не съм чувал за практики за преливане на гласове, каза още Янев. Той посочи, че на изтеклите избори почти всички партии са купували гласове, а защо в хода на кампанията Бойко Рашков назова името само на ГЕРБ, е въпрос към вътрешния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Портиер или пазач. Не виждам какво друго може да прави като пенционер.
113
1
 
1
 
! Отговори
Не покана а призовка преди 2 години
Покана можеш и да получиш от Зеления чорап, но със сигурност ще получиш призовка от Военния трибунал, нека само започне космическата война, когато метежниците на Чорапа ще се скриете в миши дупки...
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ми се струва, че Янев хич не му се занимава повече?
111
2
 
3
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Абе вие да не би да сте управлявали ,че имате самочувствието някой да ви кани?Единственото което правите е чистка,чегърта не на ГЕРП.Управлявали те мошеници предизборен щаб на един дето обърна държавата надолу с главата ,озлобен и раздели народа
110
3
 
3
 
! Отговори
шимпанзе с фуражка преди 2 години
Стефан Янев: Не съм получавал покана да оглавя редовен кабинет-- ---------------------- на пенсиониран шапкap и охрана на паркинг му е много :)
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асан... За съжаление те пак са тук особено едната по наглата.
108
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Сестра Галева даже нема партия присламчила са към дъртата мома Дончева и дебеланата Мара Капон :)))
107
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Разпускай сестра Галева е Гнома служебен кабинет :)))
106
4
 
6
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Ама те не го пускат в селото, щото е ултра_, той търси попа да хване, министър-председател да ми става, хахахахахаха. Е няма такива ***, няма такива фантазии. Откакто няма нормално функциониращи военни поделения и казарма, подобни нищоправещи екземпляри, спечелили по случайност 5 минути слава, съвсем се самозабравиха. Ти, мили ми Стефчо, даже и за плашило на царевицата на село не ставаш, къде си тръгнал през лука на слука?
105
2
 
12
 
! Отговори
Разяснения преди 2 години
Ако си извадите дамаджаните от устата, ще разберете. Вие, протестърите, твърдите, че ГЕРБ бил крал 10 милиарда всяка година и като дойдете вие на власт, тези пари ще се употребят за благото на народа. Сега народът тръпне и чака въпросните пари да се появят и да оправят държавата. ЧАКАМЕ.
104
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЙКОВЧЕТА ИЗВАДЕТЕ СИ РУБЛИТЕ ОТ УСТАТА НИЩО НЕ ВИ СЕ РАЗБИРА
103
3
 
9
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
Чакаме допълнителните 10 милиарда "неоткраднати" от новата власт. Тя вече ни дължи 1.6 от тях за последните два месеца. Освен ако Рашков, Янев и Радев не са ги откравнали.
102
6
 
5
 
! Отговори
Радев жалък... преди 2 години
Само в банановите републики в мирно време избират генерали за президенти и министър председатели.
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАУУ ТАКА ЛИ БЕ? ЩЕ СЕ СПРАВЯТ С УПРАВЛЕНИЕТО И БЕЗ НЕГО СПОКО. ПУСТИЯ МУ ГЕНИЙ БОРИСОВ КАК ЩЕЛИ ДА СЕ СПРАВЯТ БЕЗ НЕГО ХАХА
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББ ви го каза днес съвсем ясно: За нас е ОК да сме в опозиция. Вие му мислете как ще се справите с управлението, защото да управляваш не е като да критикуваш. Внушихте на хората, че като дойдете на власт, допълнителни 10 милиарда годишно свежи пари ще се появят като мана небесна и ще има за всичко и за всички. ОК давайте ги тези пари и държавата да цъфти. Чакаме да се случи, ако сте излъгали, ще си платите.
99
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧебурашкаРазбира се, има и един важен въпрос. Може ли да се сърдим на Бойко Борисов, можем. Но можеше ли той да успее? Можеше ли да направи България свободна, демократична, просперираща страна? С това възпитание и нагласа едва ли. Той направи това което можа, вярваше и вярва че е било добро. Около него събра достатъчно подмазвачи да му го повтарят.
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов предаде своите най-верни хора, самозабрави се и бе свален от враговете си, защото се подлъга да ги слуша.
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имахте едни "честни избори", на които отрязахте над 10% от българските граждани, които не гласуваха заради машините. Познавам такива хора. Те се чувстват неудобно, че технологията им е непозната, още повече, че няма паравани и всички ще ги гледат, как имат затруднения. Не всички са пердета като Радев и не им пука, че не могат да се справят. Това беше голямо унижение за тия хора, за да спестиш 2% невалидни бюлетини предизвикваш 10% по-ниска избирателна активност и най-вече - унижаваш хората.
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо Бойко да реставрира комунизма и народа го свали. До есента мафията от милиционери биячи ще бъде разформирована и наказана.
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕКТАНТИ НА БОКО, НАСЕРЕТЕ СЕ ОТ ЯД. ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ. ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ИМА БЕЗ НЕГО.