Президентството: Нахлуването и арестите в институцията не могат да се редактират

Прокуратурата публично отправяла внушения
170
Президентството: Нахлуването и арестите в институцията не могат да се редактират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прессекретариатът на държавния глава разпространи позиция след изявлението на представители на Специализираната прокуратура по-рано днес. Административният й ръководител Валентина Маджарова заяви, че „магистрати от Спецпрокуратурата никога не са нахлували в президентството, а разследването е извършено след надлежно разрешение от български съд".

Още по темата

"Безпрецедентното въоръжено нахлуване в президентската институция, претърсване и показните арести на секретар и съветник на държавния глава през лятото на м.г. трудно могат да бъдат редактирани в обществената памет със задна дата. Още повече, че тези действия бяха предшествани от широка медийна кампания на прокуратурата срещу президентската институция. Дни наред, по изключително манипулативен и в противоречие с всякаква представа за върховенство на правото начин, прокуратурата публично отправяше внушения и интерпретации за естеството на разговори и срещи на служители на президентската институция", пише в позицията на "Дондуков 2".

"Основанието на прокуратурата и въоръжените служители на подчиненото на главния прокурор Бюро за защита за влизане в президентската институция не е покана на главния секретар на държавния глава, а представено разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд, издадени по искане на прокуратурата. Напомняме, че както извършените по искане на прокуратурата арести, така и отнемането на достъп до класифицирана информация, бяха обявени от българския съд за незаконни. В мотивите на съда изрично се подчертава и че „липсата на фактически основания за издаване на заповедта за задържане е съществено нарушение на процесуалните норми“, което я прави незаконна", добавят още от администрацията на Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
2
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
цялата колониална краварска кохорта ще си получи заслуженото ,всеки атлантиески предател в плътък гроб побилно надупчен с олово!Гешев сто пъти да те убият ще ти е малко *** американска *** предателска продажна искем кръвта на предатели българите !
14
2
 
2
 
! Отговори
Повтарям: преди 2 години
Даже и чалгарите купуват Готие - и не им отива. Защо ли? К'во праиш Галено? Не им отива, защото класата на готие е десет пъти над *** дето е облякла дрехите му! Но къде и как е отгледан Жан Пол Готие - в държава дето въздуха мирише на изкуство. И само в такава среда може да се появи такъв гении. Оттук насетне след Вежди и Сакскобургите сте големи длъжници на изкуството - като цивилизационен процес. Дали Готие е хомосексуалист-никой не гледа великите дрехи дето прави. Той направи ПР
13
2
 
5
 
! Отговори
Внушения или ... преди 2 години
Дали това са внушения или интерпретации, рано или късно ще узнаем от съдебните решения на Военния трибунал.
12
12
 
6
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
американската шпионска нагайка Гешев на бесилото превърна прокуратурата в инструмент за политически саморазправи и в маша на чужди сили!За всеки клекнал пред американците и предал България и нейният суверенитет само контролният!
11
3
 
15
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
А защо не са заключили отвътре Президентството?Как стана всичко, снимков материал и записи има ли към акцията, за да сме убедени,че е "нахлуване", а не законно предявяване на обвинения?Защото по ТВ имаше официални кадри, без никакви ексцесии при пристигане на органите на прокуратурата.
10
12
 
21
 
! Отговори
СТРАХЛИВИЯ ФИГУРАНТ. преди 2 години
...РАЗБИВА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА , .....САМО И САМО---ДА НЕ ГО ДОКОПА ГЛ.ПРОКУРОР , ЗАРАДИ СИСТЕМНИТЕ МУ НАРУШЕНИЯ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ПРЕДАТЕЛСКИТЕ УЙДОРМИ С РУСИЯ!.....СТРАХЪТ ОТ ГЕШЕВ---Е АБСОЛЮТНИЯ ДВИГАТЕЛ , ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ФИГУРАНТА!!!!!!!!!
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да се редактира и това, че Радев, за да замаже нарушенията си, така разбишка държавата, че няма да се оправим години наред.
8
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата си действа много добре. Радев ако беше невинен защо се репчи, и пречи на прокурора, вместо да му съдейства с всички възможни средства за а излезе истината наяве.? Ясно е че не му е чиста работата на президента.
7
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко и Гешев в една килия. Много се харесват.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но президента ще бъде редактиран и втори мандат ще види когато си види ушите без огледало.
5
6
 
0
 
! Отговори
Връщам се на въпроса преди 2 години
За Готие и Франция - Франция като поредната нормална държава екзекутирала аристократичната си паразитна каста ... Както и Русия - и пак казвам ако не са Джак и ЦРУ тези държави са едни от ешалоните за светска държава - и Руската Федерация не толкова за съжаление. Прекаляват със светената вода. Какво за Готие - лошото момче на Френската мода, който превърна модата в изкуство. Цял свят купува Готие, защото тоя човек е роден да прави мода и върши тая работа не просто виртуозно, а гениално.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще поканят Гешев да подаде оставка и ще го изгонят по негова покана.
3
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върховният главнокомандващ Радев защо няма изявление за самоубилия се военен? Радев се интересува само от личния си имидж.
2
2
 
18
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Вдигнат нож получава нож.
1
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и не чухме задоволително обяснение от Радев за Узунов и Бобокови. Как са се озовали секретни документи при тях и защо олигархът е получавал предварителни сведения по съдебни дела.