ДБ: България е в криза, корупцията е най-големият проблем

Приоритетите - новата вълна от COVID, промени в изборното законодателство
Обновена: 21 юли 2021 10:15 | 21 юли 2021 10:15, Камелия Цветанова
61
ДБ: България е в криза, корупцията е най-големият проблем
Снимка: архив, БГНЕС

„България е в криза и най-очевидното изявление на този факт е, че повече от година нямаме пълноценно управление, което да се ползва с доверие и парламентарна подкрепа и нямаме ясна формула как да формираме управление, а страната има важни задачи“, призна лидерът на ДБ Христо Иванов при откриването на новия парламент.

Според него най-големият проблем е корупцията в България, която ерозира суверенитета в критична степен.

България в момента се намира под три мониторинга в областта на правосъдието и продължаваме да се намираме под наблюдение, коментира Иванов.

Още по темата

България започва да изглежда като парий в очите на съюзниците ни от ЕС и НАТО, смята лидерът на ДБ.

Той изброи задачите, които стоят пред НС според политическата формация.

На първо място е подготовката за предстоящата нова вълна от коронавируса.

На второ място е планът за възстановяване, за който политиците да гарантират, че ще се превърне в платформа за прилагане на смели политики.

„Трябва да започне максимално бързо изработването на бюджета, който да е на промяна и в него трябва да се заложи и плана за възстановяване. Трябва да се намери възможност за актуализиране на пенсии, за обновяване на здравеопазването, за социални политики за отглеждането на деца“, посочи Иванов.

Приоритет за ДБ е продължаването на реформата в изборното законодателство, така че да се елиминира лобизмът.

Десните залагат и на продължаващата модернизация на армията, на въвеждането на електронно управление.

„Трябва да проведем съдебна реформа. Иван Гешев за поредно откриване на българския парламент не смее да се появи тук, надявам се, че това е израз на това, че той се подготвя да си подаде оставката“, коментира Иванов.

Той съобщи, че ДБ ще покани всички парламентарни сили за разговори за вижданията на всеки за промени в съдебната система.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Марио преди 2 години
Факт, но ДБ не са решението за по-добро бъдеще за България.
51
0
 
1
 
! Отговори
Галя преди 2 години
И сега Иванов иска да се присъедини към корупционната схема...
50
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
И да не си мислите, че точно ДБ ще са решението на проблема с корупцията?
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли, Христо Иванов си говори с Маджо по телефона?
48
0
 
1
 
! Отговори
До Спокойният преди 2 години
Бъркаш основното - в случая с ДБ големият проблем са ДБ като цяло, защото това е на практика Иван Костов и неговото ДСБ, а Христо Бойкикев го използват за параван, за да не се вижда кой всъщност стои зад ДБ. Големият проблем на България сега в Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС. ГЕРБ си заминава по пътя на НДСВ. Уж СДС си замина в историята, но ето го пак. ДСБ като едно второ СДС уж също замина в историята, но намериха начин пак да се появат в друга кожа. Сега има една реставрация на сините (СДС/ДСБ), ко
47
1
 
5
 
! Отговори
Спокойният преди 2 години
Най големият проблем на ДБ се казва Христо Бойкикев!! Запомнете добре това име !! След една година заминават в историята като РБ ,ИТН , ДБ, Испр.мутр.,идесетки такива нещастни партийни клоаки!
46
1
 
3
 
! Отговори
алиали преди 2 години
и точно пинокио ли ще ни извади от кризата бе???
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой журналист или някой друг не вижда какво става сега в България - връщане на Сините на власт под една или друга форма. Сините това са СДС,за който е по-млад и не знае. От СДС се отлюспи една силно корумпирана група покрай Иван Костов и си направиха ДСБ, което се скри зад името Демократична България, за да се върне на власт и се самонарекоха партия на протеста. Други от Сините отидоха в други партии като НДСВ, ГЕРБ и други и сега прескачат към ИТН. Сега избраха бивша от ОДС за зам.шеф на
44
1
 
4
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Ристе,ами вие вкарахте България в криза за да почнете за н-ти път да я оправяте.Господ гледа и предателите винаги си плащат.
43
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами проблем е, ама Пирогов спасявал животи. Нищо, че под предлог коронавирус убиха сума народ. Хората умряха без лечение. От коронавирус.
42
1
 
2
 
! Отговори
Да се готвим преди 2 години
за нова Тройна коалиция - където корупцията си е най-добре.
41
2
 
6
 
! Отговори
Фактите говорят преди 2 години
ДБ е също на Доган. Номерът с лодката беше инсцениран да вдигне турските и левите редици
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно хората дето твърдят, че корупция има на всякъде и е нормално да я има, не са напускали България. Живял съм в чужбина и такова чудо като в България няма никъде, тука даже е легална и хората са свикнали. Тук олигархията иска така да бъде защото имат най-много пари и с тях могат да купят всичко и всеки, а парите си отиват при тях от държавния бюджет чрез държавни поръчки без никакви усилия, освен да платят на когото трябва. Щом така ви харесва да живеете, живуркайте си и бъдете бедни.
39
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджийските тр...ве с все по смешни комвнтари.Парите ще свършат скоро. Няма да се плашите.
38
2
 
5
 
! Отговори
ДайБГ преди 2 години
Добре е да си проверите и районните кметове за корупция. Не може само да се вика по другите - трябва и собствената къщичка да си проверявате. На Овча Купел кмета доста се ояде откакто седна на мекото кресло...
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34 "Ааа, верно, бехме я забравили корупцията, да, требе да бориме корупцията." Пробвай пак с бананите. :))))
36
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои беха тия.Отрочета на крадеца Костов и слуги на Сорош.Дори да пръднат не смеят без разрешение на американското посолство.От тях полза имат само търтеите от жълтите павета в София.Парадоксалното е,че се имат за върли антикомунисти,а живеят баш по комунистически на държавната хранилка.Типове без един ден трудов стаж,които освен да висят по площадите и да врякат,друго не могат.С тия на власт ни чака джендърство,зелени далавери и свръх енергийна бедност.И се молете да няма конфликт с Русия,че...
35
3
 
16
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
При управлението на ГЕРБ голяма част от сивата икономика изсветля. Сега отново ще се гмурне в сивото. Честито.
34
4
 
15
 
! Отговори
Сибин преди 2 години
България я вкараха в криза този субект, триото и кривата щанга ведно с паветните умни млади красавци и при яката поддръжка на Президент Радев и олигарсите, изцягали да живеят в чужбина.
33
8
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Да бе, знаем.Той е гнусен...а най красивия и приятен човек е мутрата от банкя.Той е пичч, нали? Невероятен човек. Начетен, образован, с езици...с изказ..риторика...абе...гордост.