Зайкова към депутатите: Конфронтацията и омразата са път за никъде

Новите 240 положиха клетва
Обновена: 21 юли 2021 10:01 | 21 юли 2021 09:27, Камелия Цветанова
47
Зайкова към депутатите: Конфронтацията и омразата са път за никъде
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Конфронтацията и омразата са път за никъде. И най-тежкият диалог е път към някъде и не забравяйте кой ви е изпратил тук и защо". С тези думи се обърна към новите депутати най-възрастният народен представител Мика Зайкова, която откри тържественото заседание.

„Народът ни каза, че иска промяна и това излезе от резултатите на изборите, когато всички партии на промяната повишиха своя резултат, народът ви гласува сериозно доверие, а това е и отговорност“, посочи тя.

„Разчитам и на разума на колегите, които са били вече в парламента и които искат да работят за просперитета на България. Второто важно нещо, което суверенът каза е, че не дава мнозинство на нито една партия, това означава, дами и господа, работете заедно за мечтите на страната, а мечтите трябва се сбъдват“, допълни Зайкова.

Тя призна, че пред депутатите предстои много работа.

„Нито ще е лесно, нито бързо и това трябва да го знаете всички, но е възможно и това го показаха нашите колеги от служебното правителство“, посочи още доайенът на 46-ото НС.

„За втори път ми се пада честта да открия Народно събрание. Това е привилегия не само на възраст и опит и аз я уважавам много и първото нещо, което искам да ви кажа е, че се надявам да видя усмихнати лица и готовност на всеки да предостави своите знания и умения в полза на България. Нека да бъдем добри, да бъдем конструктивни и да работим за мечтата на този народ за просперираща Бъгария, за народ,който има достоен живот и е достоен член на ЕС“, посочи тя.

Зайкова обърна внимание на критиките от доклада на ЕК за правосъдната система и настоя, че е нужда реформа, така че да има отчетност на главния прокурор.

Според нея е нужда и промяна в областта на образованието, защото в момента над 30% от завършващите училище са функционално неграмотни.

Нужно е да се повишат доходите и пенсиите, защото не може в България стандартът да е толкова нисък, смята още тя.

Зайкова припомни, че е нужно и електронно правителство.

„Има страшно много работа, така че трябва да се стегнем и да работим и да не забравяме какво ни е поръчал суверенът. Може правителството да е на малцинството, но по-важното е какви са приоритетите му. Европа няма да ни забрави, винаги ни е помагала и сега ни помага и е важно какво ще направим със средствата от Европа“, каза тя.

След нейната реч новите депутати положиха клетва и обещаха, че във всичките си действия ще се ръководят от интересите на народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Мика Зайкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
21
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Тая са я избрали само, за да е най-възрастната и на откриването да бълва срещу ГЕРБ.
13
7
 
22
 
! Отговори
1908 преди 2 години
Сега предполагам и на най-глупавите ще им стане ясно каква е схемата. Просто следeте гласуването и смятайте. Ще ви подскажа. На метежниците не им достигат гласове и БКП (БСП+ДПС) ще им ги даде. Безплатно! Му-ха-ха! Все пак да не забравяме, че те ги създадоха, a шараните клъвнаха на подмяната като на промяна...
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново Мика, на българина му дай некаква цел, иначе почва да се самоизяжда :)) Когато намразват некой народ, имат цел, комшиите го знаят това много добре, затова мълчат като пукали :)))
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конфронтацията и омразата са път на никъде, браво, дано и Тошко нещо попие.
10
3
 
10
 
! Отговори
Гълъбов преди 2 години
Хрантутници!
9
12
 
14
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
В парламента няма ли корона? Бабата да се прибира,че и е зле. Държава,която я управляват пенций и гледат си дигат парите няма бъдеще. Младите няма останат тук. Комунистически престъпници и търгаши.
8
12
 
13
 
! Отговори
До Неандерталец преди 2 години
Родена е 1942г.Какъв ятак може да бъде! А ти се върни в пещерата. от която си изпълзял.
7
11
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Зайкова към депутатите: Конфронтацията и омразата са път за никъде" === Ахахахаха, ето го новото лице на чалгарската промяна :))) Зайкова, това дето си го казала *** го кажи най-вече на злобните *** от твоята партия като Тошко джуджето и онзи от пресконференцията с Василев
6
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами конфронтацията и омразата вече започна с изказването на ГЕРБ-СДС
5
3
 
11
 
! Отговори
Нафарфорий преди 2 години
Обединението прави силата ...... А депутатите ни имат нужда от сила ... и депутатски имунитет ... и голяма заплата ... и достъп до европейските фондове ... и всякакви безплатни благинки полагащи им се като като управляващи ... и по-големи шкафчета ... и офшорни сметки ... и най-вече блага и искрена усмивка на квадратната мууцина за да изглеждат искрени, когато приказват небивалиците си пред оФчето простолюдие .... Амин .
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите, млади лица в Българската политика....
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам чалгар да ме управлява. Ако е така изнасям се на момента.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам нови избори наесен 2 в 1.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократизацията и европейското развитие имат за цел още повече функционално неграмотни... защото само такива могат да се припознаят с брюкселските ценности.