Янев: Планът за възстановяване ще подобри икономиката

Служебният премиер призова парламентарните партии към диалог
22 юли 2021 11:28, Елка Василева
22
Янев: Планът за възстановяване ще подобри икономиката
Снимка: БГНЕС

Националният план за възстановяване и устойчивост е готов и вече е публикуван за обществено обсъждане. Това съобщи в началото на правителственото заседание служебният премиер Стефан Янев. Той изрази надежда, че в близките дни вицепремиерът Атанас Пеканов ще може да го представи на новите депутати и да обсъди с тях изведените в документа приоритети.

Още по темата

Заложените реформи и приоритети в Националния план за възстановяване и устойчивост са онзи жалон, който ще позволи развитието на страната в посока по-добро икономическо състояние, каза Янев. „Акцентите са в образованието и иновациите, за развитие в посока произвеждане на краен продукт с висока добавена стойност, икономическа трансформация, екологичен преход по отношение на българската енергетика и технологичен преход на селското стопанство", съобщи още служебният премиер.

Премиерът изтъкна също и въздействието на плана върху решаването на демографските проблеми на България. Нека не забравяме, че една друга криза, която не споменаваме много често, но тя е част от ежедневието ни - така наречената демографска криза, за която решенията са трудни, дългосрочни, но едно от тези решения е именно развитата икономика, изтъкна премиерът. Такава икономика ще предоставя добре платени работни места и това ще е една предпоставка за българите в чужбина да се върнат в родината, особено младите, които са в състояние да подобрят демографската картина в страната, допълни премиерът.

Стефан Янев изрази надежда, че партиите в 46-ото Народно събрание ще постигнат „диалог, който ще позволи да се направи формулата на бъдещото управление на страната“, както и че следващото правителство ще продължи линията на служебния кабинет.

„Надявам се, че ще продължи развитието на онези приоритети, фокус на които ще бъдат българските граждани и българският бизнес. Надявам се, че ще имат мъдростта да постигнат точно това. Проблемите, с които и ние се сблъскваме са свързани с продължаващата вече година криза, която се отразява както на хората, така и на бизнеса. Затова е необходимо да се демонстрира как държава иска и е в състояние да подаде ръка на гражданите и бизнеса, който е в основната на благоденствието на цялата държава“, подчерта Янев.

 


22
Още от Политика
Влизаме в световна финансова криза, да се харчи повече
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този откри топлата вода.И напълни кошницата с обещания. Та те така....... Тати ще ми купи колело...................
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Този като бивш военен освен планове за строева подготовка, други виждал ли е?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
С тия темпове планът ще стигне до ЕС след половин година, а парите ще дойдат чак след годинам освен това не е ясно дали от Брюксел ще отпуснат манджа на комунисти - помним как ни резнаха субсидиите при Станишев и Орешарски.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Янев, имаш ли още чувството, че някой те подслушва?
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
От прости военни става едно НИЩО!!!
15
5
 
2
 
! Отговори
строител преди 2 дни
Вазстановяваме на брега.БЕТОН сме!
14
2
 
4
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 2 дни
Къде отивате бе??
13
2
 
2
 
! Отговори
Сатир преди 2 дни
До Анонимен Ще ти спрат рушвета, ще изврякаш на умряло.
12
3
 
5
 
! Отговори
Бойкономиката ли?! преди 2 дни
Ми тя си е мутрономика.Ричо Алибегов папка сладко.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ха дано, ама надали....
10
4
 
8
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 дни
Тези да не са се събудили вече за плана за възстановяване? Когато Борисов им изпрати Ананиев и Дончев да го представят в НС, те не ги допуснаха, за да слушат изцепките на Мая Костинбродска и Тошко! Някои държави отдавна го ползват, а тия още чакали да узреят за решения!
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
То без вашите планове по ще се оправим!!!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Коя икономика ?
7
1
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 дни
ЕХ КАКВИ ВРЕМЕНА НЕЛЕПИ ВЪВ КОИТО КРАДЦИ УПРАВЛЯВАТ СЛЕПИ
6
6
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 2 дни
И според теб кой го написа? Червените скакалци дето преди им спряха парите от ЕС и добре че беше Бойко че да ги пуснат.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
от ЕС какво казват...? Това не е ли приоритет на редовно пправителство? Защото един прави. плана, друг ще работи с него
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 2 Вярваш ли, че гербаджии могат да сътворят какъвто и да е план за възстановяване? Виж план за кражби могат, там са много добри, ненадминати са. Дончев ли да го напише? Дончев, който похарчи два милиарда за електронно правителство, но такова няма. Планът на герб беше - магистрали, саниране, кражби! Как да не го спрат, как да пуснат такова безумие в ЕС?
3
7
 
9
 
! Отговори
Майора преди 2 дни
Какъв план бе Янев , след като Командира ти Радев го спря , за да вложи неговите виждания напук на всичко и всеки! Не може Пеканов да си приписва плана на негово име!
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Планът за възстановяване е написан от ГЕРБ, но Радев го спря, за да додаде в него, близки фирми за още пари, които да пътеката към свои хора. Плямпалото Пеканов си приписа целия план, който той и екипът му, били написали за 6 седмици. Толкова млад, а така нагло лъже и се хвали, с чужд труд. Дете на комунисти, друго не сме и очаквали.
1
3
 
15
 
! Отговори
Ученика преди 2 дни
"ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ"1т. Взимаме едни пари от еврейските банкери и ги даваме на НАШИ фирми(срещу съответния процент).2т. Държавния бюджет връща тези пари като увеличи данъците....