ѕри провал "»ма такъв народ" рискува да изчезне като проект

∆ивко √еоргиев: Ѕъдещи€т кабинет ще е с кратък мандат
30 юли 2021 09:00, ≈лка ¬асилева
148
ѕри провал "»ма такъв народ" рискува да изчезне като проект
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

„»ма такъв народ“ рискува много със сво€ проектокабинет, много повече от всички останали, които биха го подкрепили. ѕри провал на този кабинет парти€та рискува да изчезне като проект. ѕоучени от първи€ фалстарт, над€вам се да не предлагат одиозни персонални решени€, където като че ли са най-ревниви. “ова каза социологът и политически анализатор ∆ивко √еоргиев пред Ѕ√Ќ≈—.

„¬се пак ще се стигне до решение, на първо време между партиите на протеста“, см€та той за диалога между „»ма такъв народ“, „ƒемократична Ѕългар舓 и „»зправи се Ѕ√! Ќие идваме“, въпреки че трите формации значително изостриха тона помежду от началото на разговорите за състав€не на кабинет.

ќще по темата

„ƒопускам подкрепа от Ѕ—ѕ, даже от ƒѕ—“, см€та анализаторът, според когото двете формации, определ€ни доскоро от победител€ на изборите като част от политическото статукво, нав€рно ще участват във формирането на консенсус около приоритетите на бъдещи€ кабинет, който по всичко личи, че ще е с кратък мандат.

„¬сички започват да си дават сметка, в това число и новите партии, колко много рискуват, ако не намер€т в€рно решение. ¬€рвам, че такова ще бъде намерено. “о н€ма да е дълготрайно, нав€рно ще има правителство с доста ограничен мандат“, аргументира се ∆ивко √еоргиев.

„ѕарламентът ще гласува важните неща, ще привиква на парламентарен контрол всеки един министър. “ова ще е един от първите случаи, когато парламентът реално ще диктува параметрите на поведение на изпълнителната власт, а не обратното“, допълни още социологът.

„ƒобре е, че е започнал н€какъв диалог. “ой може да не е съвършен, защото в Ѕългари€ никога не е такъв, особено тези, които са публично открехнати. ћоже би съвършено разбирателство се е постигало на задкулисните договорки, каквито сме имало достатъчно в близката ни истори€.  огато имаме публично договар€не, пред очите на гласоподавателите, настъпват такива ситуации“, посочи още анализаторът за кръга от разговори между политическите формации.

—поред него „»ма такъв народ“ са се „опарили“ от първото предложение за кабинет, който предвиждаше премиер да бъде бивши€т министър по времето на Ќƒ—¬ Ќиколай ¬асилев. „¬ид€ха, че не спечелиха нищо от всичко това“, посочи социологът, който отдаде първоначалното решение на формаци€та на попул€рни€ телевизионен водещ —лави “рифонов на нейната неопитност, тъй като отскоро участва в политически€ живот. „“ам цари една импровизаци€, за н€кои весела, за н€кои не толкова“, см€та ∆ивко √еоргиев.

—оциологът допълни още, че е в интерес на „»ма такъв народ“ да предложи работещо правителство, в което да има хора с добри качества, за да може да обогати кадровата си банка, а оттам и да направи крачка към по-устойчив политически проект. јко новото правителство започне да не устройва н€кои от подкреп€щите го ключови играчи, предупреди социологът, то ще отиде тутакси в небитието.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


148
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
124
1
 
9
 
! ќтговори
не преди 2 години
Ќад€вам се предателите от ѕредай Ѕългари€ да изчезнат завинаги в небитието! Ќ€мат м€сто в парламента предатели на език и истори€!
123
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ћеле извънземни са кацнали на зем€та ,вижте снимката - това е доказателството!
122
4
 
5
 
! ќтговори
Proace преди 2 години
ƒа му ду..те татуирани€ на —лави.
121
9
 
7
 
! ќтговори
–еалист преди 2 години
¬сички, които се провалиха или изчезват или стават незначителни в политиката. —ƒ—, Ќƒ—¬, сега и √≈–Ѕ са се запътили към небитието. Ѕ—ѕ е различен случай - те не се провалиха сами, а —јў ги провалиха, като спр€ха кредитите за Ѕългари€, а банките вече б€ха фалирани още от —ƒ— през 1992 година
120
9
 
6
 
! ќтговори
 Ћ преди 2 години
√ладен гербер министерско кресло сънува :)≈ми, н€ма да стане. —тигат ви 3 мандата.Ќена€дохте се ей.
119
2
 
7
 
! ќтговори
ќт снимката преди 2 години
»звънземното I.T. ѕришълецът 2
118
3
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
» като се провали проекта на чалгар€ изгар€ме ние, защото докато трае експеримента ще мизеруваме. Ќа —лавуца му дреме той си е милионер.
117
5
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
 ато гледам какви ги върши —лави си мисл€, че той иска да провали всичко и да бетонира ЅЅ на власт още 10-12 години. ўото ако не се разберат за правителство,хората ще се отдръпнат от новите партии.
116
6
 
22
 
! ќтговори
Ѕългериъ фърст преди 2 години
“ози от десетилети€ трови наци€та с долнопробната си и пошла чалга, а сега пуска лакърдии за здрави€ разум! «драв разум и чалга - не се връзват!
115
8
 
27
 
! ќтговори
asd преди 2 години
ћи€чите на чинии в европа ни го натресоха то€ чалгар
114
1
 
7
 
! ќтговори
ƒедо ¬алайчо преди 2 години
—лави прилича на ¬еликана от “уин ѕийкс, който игра малка рол€ и в ћъже в „≈–Ќќ 1 (1997), в рол€та ѕри€тел на ѕосланика на „овечето вътре в √лавата.
113
7
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ƒо Antonio "Ѕожков спонсорира —лави с доста пари за да свал€т Ѕойко. “ова беше целта и т€ е изпълнена. Ќ€ма значение как ще се коалират , важното за Ѕожков беше Ѕойко и √ешев да са вън. ќстава √ешев" ј като махнат и √ешев после? »ли за това ще мислите "следварително"? :))))
112
3
 
14
 
! ќтговори
ƒјјј преди 2 години
—лави изглежда много зле ,€вно болстта не прощава.
111
1
 
1
 
! ќтговори
јнтонио преди 2 години
ƒо 126— което написаното остана с ужеждени€та , че подцен€вам Ѕойко ?
110
5
 
30
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
 аква пром€на очаквате от болен авторитарен човек, който н€ма грам такт и скача на вс€ка втора криворазбрана реплика все едно ако не му положат ще ви уволни?  ои са тези които гласуват за такива хора изобщо не мога да си представ€, вие сте супер зле.
109
7
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ƒо Antonioне подцен€вай Ѕойко и народът, който стои зад него!
108
12
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
Ќови избори и Ѕожков е вътре да наказва лоени€!
107
4
 
15
 
! ќтговори
Antonio преди 2 години
Ѕожков спонсорира —лави с доста пари за да свал€т Ѕойко. “ова беше целта и т€ е изпълнена. Ќ€ма значение как ще се коалират , важното за Ѕожков беше Ѕойко и √ешев да са вън. ќстава √ешев
106
15
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
отсега се вижда че само √≈–Ѕ могат да управл€ват то€ слабоумен народ
105
12
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ƒобре е, че √≈–Ѕ са аут. Ћошо е, че водещи от прот. партии са »“Ќ, които много скоро ще станат на и т.н. Ќародът тр€бваше да изкара ƒем. Ѕългари€ на лидерска позици€, поради очевадни причини. Ќо каквато са € надробили, ще € сърбаме. Ќасила хубост не става!