Борисов: Ще стоим далече от отровните партии на омразата!

ГЕРБ няма да подкрепи правителството, но било безотговорно нови избори
Обновена: 3 авг 2021 12:39 | 3 авг 2021 12:12, Камелия Цветанова
403

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Изпълнителната комисия на партията е решила депутатите да гласуват против правителството, което ще предложи ИТН.
Още по темата

„Партията ще стои максимално отдалечено от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората, защото не може да имаш с 0,5% повече и да не отчетеш следващите след тебе, а да търсиш четвъртата, петата, ентната партия и те да се държат като победители“, коментира той.

„И ние искаме да сме опозиция, защото в една държава трябва да има здраво управление и здрава опозиция“, настоя Борисов.

Според него е доказано, че ДПС преля гласове към ИТН на изборите, за да спечелят.

„Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия налагана от другите партии, че ще бъде създадено правителство без ГЕРБ, чудесно, нека“, коментира лидерът на партията.

По думите му най- добре е да има правителство.

„Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват, че няма нищо лошо да  отидем на нови избори и демокрацията била скъпо нещо, но демокрацията е и  голяма отговорност, те са чели само първата част“, упрекна Борисов.

„Не виждам как ще подкрепи правителството някоя партия, как ще се унижи да подкрепи правителство, което няма политика, нищо не е написано. Хората им там говорили езици, но от писмото, което разгледах, те не знаят най-важния език - българският, не могат да пишат грамотно. И при мен всички знаят езици, но първото ми изискване е да пишат грамотно на български“, посочи той.  

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че депутатите от партията не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии.

„Всички казват: "да отиваме на избори", не знам при положение, че няма бюджет и няма как едно служебно правителство, което е компрометирано, и то финансовият министър, за когото съдружниците му кават, че е мошеник, да внася бюджет. Изборът е между две лоши неща, но ние се съобразяваме с хората, а те са избрали едното. Да си правят правителство и да не ни забъркват в техните каши“, отсече Борисов.

„Най-добре е да има правителство, да бъде изобличен разделителят на нацията президента, защото за него ще е добре да има служебно правителство“, отсече той.  

Според него ситуацията ще става по-тежка и с коронавируса, и с бежанците.

„Сега още по-тежко ще бъде с мигрантската криза,защото колоната от бежанци ще бъде с километри, след като  американските сили се оттеглят. Вирусът, който идва от Перу, ваксините не го хващат“, предупреди Борисов.

За номинирания за премиер Пламен Николов, той посочи, че му е симпатичен, „не се кокорчи“.

„Въпросът е как ще се направи връзката със Слави Трифонов. Следва и много, много сложна парламентарна игра, как ще се играе, не знам и не е моя работа“, посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
13
 
! Отговори
Кафявата преди 2 години
медия Днес. бг и другите предворни реално не са медии, а кукли на конци, които се подмокрят когатосе появи, Боко Сика!!
16
11
 
15
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
До Анонимен 10ПРИМЕР въпрос-Защо цяло лято от Черпан до Ст.Загора шофирахме в трафик като първобитни?Защото ремонтираха чисто новата Бокова магистрала ли?
15
17
 
26
 
! Отговори
Неанонимен преди 2 години
Живеете от 100 години в мизерия, панелки, имигранти от преди ГЕРБ да съществува и пак ревете, че Борисов ви е виновен за жалкият живот? Няма такъв задръстен народ!!!
14
10
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До Чекмедже === "Оправлява"??? ...Тц-тц-тц. Вещ политически анализатор, че и грамотен, разбира се комунист и антигербаджия :)))
13
13
 
24
 
! Отговори
Един от народа преди 2 години
Стой си в собствената лой и престани да занимаваш хората с твоите щения! Няма кой да ги чуе, освен слугите около теб! Сбогом!
12
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бръъъъъъъх.... Ти започна своята кампания с "Ще гона Доган и Станишев до затвора" или нещо от тоя род. Заплашваше със затвори и прочие, а после Цецо стана шеф на полиция и службици и се започна якия тормоз. Първо над конкурентни мутри, послед над нормални граждани. 2011-2012 бяхте избарали схемата, ама леко ударихте греда. Мента уставка и фалира КТБ ...
11
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За едно е прав, тия от ИТН наистина не знаят български!
10
10
 
28
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Добре, че е Бойко, иначе нямаше да имате пари да пишете коментари, гнусни изчадийца!
9
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герберска ***
8
15
 
32
 
! Отговори
Чекмедже преди 2 години
ами по-омразен, злобен и отвратителен манипулатир и лъжец няма!!!Денонощно тази мутра и крадец в медиите, така е 112 място заедно с Мали!!! Всичко това благодарение на елементарния български народ-да си изберат осъждан, престъпник да ги оправлява 12 години и оше не се знае колко вфеме нон стоп по медиите да бълва лъжи нез нито едно доказателство, хвърля твърдения във въздуха, но няма една мисирка да му зададе 2 въпроса!!!
7
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Токсичния побъркан нарцис пак се прави на необходим.
6
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе, подкрепете ги, за да се издънят хубавичко.
5
29
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, омръзнахте ни....Присъединявам се към процента хора, които харесват и подкрепят служебния кабинет. За първи път от 30 години, видях работещи хора. А като се работи и не се краде, малко по малко нещата се получават.
4
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ще стоиш надалеч от партията на омразата, като ти си я създал и още си вътре?
3
29
 
30
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Евала! Мъдър политик е Боко, малко простоват, но с времето се научи да бъде истински политик. Славуцата гея спечели, като мълчеше като пукел и успя да убеди другите, че е много голям акънлия. Сега го виждаме, че е пълно WC, двете 00 (нули) образно казано и че и *** за зеле не става от него. Онези говореха за "статукво", "мутри", "кражби" и "корупция", недоказано и до ден днешен с факти и аргументи, но пък подлъгаха 80 процентните. А сега Боко им каза директно какви са - Отровни партии на омразат
2
10
 
35
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Ах ти душичка чиста и невинна.
1
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако стоите по-далеч и от медиите ще е най-добре.