Няма да има комисия за СРС-та в предизборната кампания

Беше поискана от ГЕРБ, само ДПС ги подкрепи
32
Няма да има комисия за СРС-та в предизборната кампания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът отхвърли проекторешението за създаване на Временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства за прилагането на специални разузнавателни средства /СРС/ от МВР по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то Народно събрание. "За" гласуваха 82-ма депутати, 69 бяха "против" и 64 се въздържаха, предаде БТА.

Предложението на ГЕРБ беше подкрепено само от ДПС, които поискаха обхвата на комисията да се разшири с изясняване на всички факти и обстоятелства за "оказан полицейски натиск и тормоз върху членове, активисти и симпатизанти на политически партии и кандидати за народни представители".

Дебатите продължиха около два часа и половина. От ГЕРБ коментираха, че 46-ото Народно събрание е било избрано под недопустим натиск от МВР. От ДПС посочиха, че не може да се възстановява демокрация с недемократични средства.

От "Има такъв народ" обвиниха двете формации в лицемерие. От левицата призоваха ГЕРБ към смирение и посочиха, че служебното правителство е ограничило купения вот. От "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" обърнаха внимание на колаборацията между ГЕРБ и ДПС относно предложението за създаване на комисията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: парламентСРСкомисия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешници. И Борисов и Гешев няма да ги вкарат в затвора. Всичко е една огромна лъжа. Да го д У ха Те.
18
1
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Защо бре другаре и товарищи, нали това беше главната Ви фейк новна, нали сте много отговорни и последователни в действията си...Ако такава комисия се сформира ще трябва да разпита Хаджигенчо за онова листче което размахваше в телевизионните студиа, което някъкъв тип със шапка и маска на лицето му бил дал по тъмно пред входа на блока, като доказателство за подслушване...Ще трябва да разпитат и рашкоФ и Наско-Гнома, за едни други листчета от които черпили информацията си и които вече били изгорени
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали "красивите и умните" щяха да въвеждат нов морал? Или "новия морл" е добре забравения комунистически отпреди 89та: защо няма разследване за "моралните" действия на Служебния сатрап от ДС, Рашков? Къде е прозрачността и законността, уж заради които "чегъртаха"? Какво стана?
16
2
 
14
 
! Отговори
Бай ганьо преди 2 години
Уф, нищо не се е променило. Имаме нови диктатори. Както и преди се действа на принципа "сега ние сме на власт и маммицата ви..."
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще има такава комисия - в 47 НС.
14
0
 
19
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Ами ако Рашков и служебното правителство не са направили нищо лошо защо не искат такава комисия? Тъкмо ще се докаже, че са действали според закона. Значи???
13
0
 
21
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До БСП. Креттен червен, гласуваха заедно, просто защото САМО хора на ГЕРБ и ДПС бяха мачкани от Рашков. Затова, глу.пчо.
12
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 9 анонимник. И ти си глу.пав, гледаш на цифрите с криви очила.
11
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До факти. Факти, ама подбрани тенденциозно. Типично за комуниста Сливенски. Защо не каза колко е бил общият брой на гласувалите там на 4.4 и колко на 11.7? Защото разликата идва главно от това, че на 11.7 огромна част от ромите не гласуваха изобщо заради страх от машините.Така че, и ти си глу.пак, хванал се за манипулативната въдица.
10
2
 
6
 
! Отговори
Хъ хъъъ преди 2 години
Не ми пука- важното е ДБ няма да влезнат никъде отново. Както обикновено- дб троловете да се чекнат при мен чрез дислайк.
9
20
 
5
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Поредното доказателство, ГЕРБ и ДПС работят заедно. Това са партиите на статуктвото в парламента. И работяв против партиите на протеста и промяната и против целия Български народ.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква комисия по СРС ,то няма такива,лъжа и измама от Радевци.
7
1
 
17
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
ДИКТАТУРА!!!
6
27
 
2
 
! Отговори
хаха преди 2 години
За пореден път се вижда симбиозата между ГЕРБ и ДПС. Хунта+обръчи от фирми= най-бедната и корумпирана страна в ЕС!
5
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастията тук се разпростряла като вирус, пишат си коментари и си цъкат плюсове, НО това по никакъв начин не би променила истината, че Рашков им врътна кранчето на купуването на гласове.
4
2
 
3
 
! Отговори
и още преди 2 години
В ромските секции в София ГЕРБ има 1700 гласа по-малко на 11 юли, отколкото от 4 април, а след ареста на кмета на Гурково гласовете за ДПС в 27 избирателен район Стара Загора са паднали с 9 хил.
3
16
 
2
 
! Отговори
факти преди 2 години
"Квартал "Христо Ботев" в 24-ти МИР 8 секции с ромско население, за 45-ото Народно събрание с министър г-н Терзийски, 1912 гласа за ГЕРБ. 80 % от всички гласоподаватели гласуват за ГЕРБ. 46-ото Народно събрание - само 2 месеца след 4 април същите тези 8 секции - 121 гласа за ГЕРБ. "
2
2
 
28
 
! Отговори
аиде бе преди 2 години
Ако няма какво да криеш, защо не позволяваш такава комисия ?Просто питам !А иначе можеш и 3 часа да говориш грбаджиите какви са, ама важното е ти какъв си, същият или различен, защото ако си същият, за какво си ни ?Указва се че новите бранят яко Президента, защо ли ?Просто питам !
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали били подслушвани 130 политика, къде са доказателствата?